Simptomele din perioada menstruației variază de la femeie la femeie. Printre acestea se numără crampele abdominale, durerile de cap, balonarea, stări de greață sau amețeală, schimbările rapide de dispoziție și lista poate continua. Dacă ai avut vreodată unul din aceste simptome află că ele pot fi influențate și de alimentele pe care le-ai consumat.
Alimente pe care le poți consuma în perioada menstruației
Pe lista de alimente pe care le poți consuma în perioada menstruației se numără fructele. Fructele bogate în apă sunt ideale pentru consum în această perioadă. Pepenele poate fi o alegere minunată, mai ales că este fructul vedeă al sezonului de vară. Pepenele are o mulțime de beneficii asupra sănătății, iar multe persoane vorbesc despre dietele de slăbire cu pepene.
Fructele te pot ajuta în această perioadă pentru a suplini nevoia de dulce. În loc să consumi carbohidrați rafinați sau alimente procesate, poți să suplinești nevoia de glucoză cu câteva alimente sănătoase.
Legumele verzi sunt o altă alegere ideală pentru a diminua o parte din dureri. Spanacul află pe lista de recomandări a nutriționiștilor. Dacă îți dorești ceva răcoros poți opta pentru un suc verde de spanac și castravete. Acesta ajută la întărirea sistemului imunitar, dar și la reducerea durerilor menstruale. Spanacul este bogat în magneziu care ajută la reducerea stărilor de amețeală.
O cană fierbinte de ceai de ghimbir s-ar putea să fie tot ce ai nevoie în această perioadă. Ghimbirul are efecte antiinflamatorii și te poate ajuta la reducerea crampelor abdominale. Un studiu din anul 2018 a demonstrat că ghimbirul poate ajuta inclusiv la reducerea stării de amețeală.
Carnea de pui și de pește se află pe lista de alimente recomandate pentru consum în perioada menstruației.
Carnea de pui este bogată în fier și proteine, în timp ce peștele conține pe lângă acestea și acizi grași omega-3. Toate aceste elemente ajută la reducerea durerilor din perioada menstruației.
Se spune că peștele poate ajuta inclusiv la volumul din perioada menstruației. Nutriționiștii mai recomandă în această perioadă consumul de ciocolată neagră, nuci, iaurt și tofu.