Reclamă

Alimente pe care le poți consuma în perioada menstruației. Ce recomandă specialiștii să incluzi în dieta ta

Multe femei din lumea întreagă se confruntă cu dureri greu de suportat în timpul menstruației. Acestea pot fi atenuate cu ajutorul remediilor naturale, a pastilelor pentru durere sau cu ajutorul alimentelor. Dieta joacă un rol extrem de important când vine vorba de reducerea durerilor pe care le aveam. Ți-am pregătit o listă cu alimente pe care le poți consuma în perioada menstruației.

Publicat: 22 iulie 2022, 7:08

Simptomele din perioada menstruației variază de la femeie la femeie. Printre acestea se numără crampele abdominale, durerile de cap, balonarea, stări de greață sau amețeală, schimbările rapide de dispoziție și lista poate continua. Dacă ai avut vreodată unul din aceste simptome află că ele pot fi influențate și de alimentele pe care le-ai consumat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente pe care le poți consuma în perioada menstruației

Pe lista de alimente pe care le poți consuma în perioada menstruației se numără fructele. Fructele bogate în apă sunt ideale pentru consum în această perioadă. Pepenele poate fi o alegere minunată, mai ales că este fructul vedeă al sezonului de vară. Pepenele are o mulțime de beneficii asupra sănătății, iar multe persoane vorbesc despre dietele de slăbire cu pepene.

Fructele te pot ajuta în această perioadă pentru a suplini nevoia de dulce. În loc să consumi carbohidrați rafinați sau alimente procesate, poți să suplinești nevoia de glucoză cu câteva alimente sănătoase.

Legumele verzi sunt o altă alegere ideală pentru a diminua o parte din dureri. Spanacul află pe lista de recomandări a nutriționiștilor. Dacă îți dorești ceva răcoros poți opta pentru un suc verde de spanac și castravete. Acesta ajută la întărirea sistemului imunitar, dar și la reducerea durerilor menstruale. Spanacul este bogat în magneziu care ajută la reducerea stărilor de amețeală.

O cană fierbinte de ceai de ghimbir s-ar putea să fie tot ce ai nevoie în această perioadă. Ghimbirul are efecte antiinflamatorii și te poate ajuta la reducerea crampelor abdominale. Un studiu din anul 2018 a demonstrat că ghimbirul poate ajuta inclusiv la reducerea stării de amețeală.

Reclamă

Carnea de pui și de pește se află pe lista de alimente recomandate pentru consum în perioada menstruației.

Carnea de pui este bogată în fier și proteine, în timp ce peștele conține pe lângă acestea și acizi grași omega-3. Toate aceste elemente ajută la reducerea durerilor din perioada menstruației.

Se spune că peștele poate ajuta inclusiv la volumul din perioada menstruației. Nutriționiștii mai recomandă în această perioadă consumul de ciocolată neagră, nuci, iaurt și tofu. 

Reclamă

Ce alimente este recomandat să eviți în această perioadă

În timp ce există alimente pe care le poți consuma în perioada menstruației, există și produse care nu sunt recomandate de nutriționiști. Fiecare aliment ar trebui consumat cu moderație pentru a avea un stil de viață echilibrat și sănătos.

Specialiștii recomandă evitarea consumului de sare, în special în perioada menstruației. Sarea due la retenția de apă ceea ce poate cauza balonarea. Pentru a reduce balonarea din timpul menstruației, cel mai bine este să eviți pe cât de mult posibil alimentele sărate.

Zahărul în exces îți poate cauza schimbări bruște de dispoziție sau stări de amețeală. Prin urmare, nutriționiștii recomandă consumarea sa cu măsură. Tot pe lista de alimente nerecomandate se află și cafeaua.

Cafeaua duce la retenția de apă, dar și la apariția durerilor de cap. Totodată, unele studii spun că acesta ar putea provoca probleme digestive, prin urmare ar fi bine să eviți consumul de cafea în timpul menstruației. Specialiștii spun că persoanele care au o sensibilitate a stomacului când vine vorba de alimentele picante ar trebui să le evite cu desăvârșire în perioada menstruației.

Alte remedii care te-ar putea ajuta să atenuezi durerile menstruale

Alimentația joacă un rol esențial când vine vorba de sănătatea corpului nostru. De aceea este atât de important să fim atente la alimentele pe care le consumăm. Pentru a reduce o parte din durerile ce apar în perioada menstruației putem să consumăm anumite alimente care să ne ajute în acest sens.

Totodată putem să facem exerciții de yoga, studiile arată că acestea ar ajuta la reducerea durerilor. Compresele fierbinți au sticlele cu apă fierbinte speciale pot diminua o parte din crampele abdominale.

Unele studii arată că durerile abdominale ar mai putea fi reduse cu ajutorul masajului. Indiferent de ceea ce alegi, cel mai important lucru este să a grijă de sănătatea ta în această perioadă înc are organismul tău este foarte vulnerabil. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×