Reclamă

4 obiceiuri care îți accelerează metabolismul după 50 de ani. Află care sunt sfaturile experților

Aceste trucuri simple sunt cele care pot face diferența. Îmbătrânirea este inevitabilă și, pe măsură ce înaintezi în vârstă, semnele apar în corpul tău. Printre acestea se numără și metabolismul, care poate încetini. În cazul în care vrei să combați acest lucru, iată o listă cu 4 obiceiuri care îți accelerează metabolismul după 50 de ani.

Publicat: 10 iulie 2022, 7:57

Printre schimbările pe care le poți face, include exerciții fizice sau schimbarea dietei în rutina ta zilnică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Metabolismul este un set complex de procese fiziologice care dictează lucruri precum temperatura corpului, creșterea și repararea celulelor, gestionarea hormonilor și digestia alimentelor”, explică Molly Hembree. „Adesea suntem interesați de manipularea metabolismului legat de rata cu care caloriile din alimentele sunt arse, deoarece sprijină eforturile de gestionare a greutății”.

4 obiceiuri care îți accelerează metabolismul după 50 de ani

Ea continuă să spună că, din păcate, anumite băuturi nu cresc sau scad direct rata metabolismul. Amy Goodson, autoarea cărții The Sports Nutrition Playbook, crede la fel, spune eatthis.com.

„Nimic din lista cu mâncare sau băutură nu îți accelerează metabolismul”, spune Goodson. „Acest lucru nu este exact din punct de vedere științific. Există unele lucruri care pot contribui indirect la aceasta, dar nu o accelerează. Sunt mai de grabă băuturi care ar putea ajuta la pierderea în greutate decât să accelereze metabolismul”.

Acestea fiind spuse, există câteva obiceiuri care ar putea să-ți ajute metabolismul și să contribuie la pierderea în greutate. Pentru mai multe despre încetinirea procesului de îmbătrânire, citește pașii de mai jos.

Reclamă

Bea multă apă

Hembree sugerează că o cantitate suficientă de apă este o modalitate excelentă care ajută la accelerarea metabolismului după 50 de ani.
„11,5 căni pe zi pentru femei și 15,5 căni pe zi pentru bărbați sunt recomandările de lichide. Sfatul meu este că cel puțin jumătate din această cantitate să fie 100% apă”, spune ea.

Dacă vrei să adaugi un plus de aromă, încearcă să bei apă cu lămâie. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la promovarea senzației de sațietate, ceea ce duce la scăderea în greutate.

Reclamă

Consumă băuturi cu proteine

„Dintre toți macronutrienții, proteinele necesită cea mai mare energie pentru a se descompune și a se digera”, spune Goodson. „Ca și dieteticieni, spunem adesea, , iar asta se datorează faptului că au o rată de digestie mai lentă decât carbohidrații sau grăsimile”.

Prin urmare, Goodman recomandă să consumi băuturi cu proteine. Exemplele le includ pe cele făcute cu lapte de vacă, iaurt grecesc sau pudră de proteine, care ar putea ajuta la menținerea metabolismului, precum și la reducerea apetitului.

Evită alcoolul în exces

„S-a demonstrat că evitarea consumului excesiv de alcool susține un metabolism sănătos”, spune Hembree.

Potrivit lui Hembree, consumul în exces de alcool ar fi mai mult de 2 băuturi pe zi pentru bărbați și mai mult de 1 băutură pe zi pentru femei. Dacă este consumat cu moderație, consumul de alcool nu este atât de rău pe cât pare. Cu toate acestea, consumul excesiv de băutură ar putea duce nu numai la creșterea în greutate din cauza caloriilor goale, ci și la alte probleme de sănătate. Printre acestea se numără bolile de inimă și hipertensiune arterială.

Consumă ceai verde

„Una dintre cele mai puternice băuturi pentru pierderea în greutate este ceaiul verde”, spune Goodson. „Catechinele găsite în ceaiul verde sunt antioxidanți despre care s-a demonstrat că pot crește arderea grăsimilor și măresc viteza metabolismul”.

În plus, Goodson mai spune că cofeina găsită în ceaiul verde poate ajuta la îmbunătățirea performanței la exerciții fizice. Acesta oferă un plus de energie.
Pentru beneficii sporite, ea sugerează să încerci să consumi matcha, un tip de ceai verde care este foarte concentrat în catechine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×