Reclamă

Beneficiile consumului de apă de stafide pe stomacul gol. Cât de important este să rămâi hidratată

Specialiștii invocă în mod repetat beneficiile consumului de apă de stafide pe stomacul gol. Corpul tău îți va mulțumi dacă îți începi ziua cu un pahar de apă băut pe stomacul gol. În special apa cu stafide este un excelent secret pentru sănătate de la prima oră a zilei.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 13 noiembrie 2023, 7:03

Stafidele abundă în nutrienți esențiali ca vitamine, fibre dietetice, potasiu, magneziu și mulți alți nutrienți benefici pentru sănătatea ta. Potrivit medicinei ayurvedice, unul dintre cele mai bune moduri de a te hrăni zilnic cu stafide este să le lași la înmuiat în apă peste noapte și să le consumi apoi pe stomacul gol. Acest lucru te poate ajuta inclusiv în procesul de hidratare

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de apă de stafide pe stomacul gol

A bea apă cu stafide pe stomacul gol zilnic poate îmbunătăți starea generală de sănătate în multe moduri, grație abundenței sale de substanțe nutritive. Iată mai jos 10 dintre acele beneficii ale apei de stafide, de care poți să te bucuri în fiecare dimineață, potrivit thehealthsite.

Funcționează perfect ca o apă detoxifiantă

Ficatul este un organ vital în procesul de detoxifiere naturală a corpului. Însă obiceiurile alimentare nesănătoase și un stil de viață mai puțin echilibrat îi reduc capacitatea de a funcționa corect.

Una dintre modalitățile ideale de a-l ajuta este detofixierea.

Reclamă

Stafidele lăsate în apă pe timpul nopții pot purifica sângele, pot stimula funcțiile biochimice ale ficatului și elimina toxinele din organism.

Iată de ce apa de stafide băută dimineața pe stomacul gol este o minunată băutură detoxifiantă, care are abilitatea de a crește performanța organelor cheie.

În plus, conținutul bogat în fibre al stafidelor stimulează producția de bilă a ficatului.

Reclamă

Stimulează sănătatea stomacului

Fibrele insolubile și fluidele naturale, care sunt utile în procesul de digestie, sunt din abundență în apa de stafide. Componentele cu flavonoide incluse în stafide, cum ar fi acidul tartric, taninurile și catehinele stimulează acțiunea laxativă, creează o substanță reziduală care ajută circuitul alimentelor în intestine și previne constipația.

A bea o astfel de apă este o modalitate eficientă în menținerea unui stomac curat și sănătos.

Ameliorează acidoza

Acidoza este o tulburare produsă printr-o creștere bruscă în aciditate a sângelui și prezența gazelor sangvine în sistemul respirator.

Apa de stafide negre conține antiacizi, potasiu și magneziu, toate deosebit de utile în reglarea acidității stomacului, așadar în prevenția acestei disfuncții cronice.

Combate anemia

Fierul, complexul de vitamine B și cuprul se găsesc din abundență în stafide. Complexul de vitamine B și fierul susțin producerea unor noi celule sangvine. Pe de altă parte, cuprul ajută la absorbția fierului.

Poate echilibra colesterolul din sânge

Băută pe stomacul gol, apa de stafide poate susține purificarea sângelui și poate asigura o stare de sănătate mai bună a intestinelor și inimii. Are o eficiență dovedită în scăderea nivelurilor de colesterol rău și de trigliceride din organism.

Doză excelentă de energie         

Vei avea parte de o excelentă doză de energie, necesară pentru ca organismul să funcționeze mai bine pe parcursul zilei.

Ajută la pierderea în greutate

Fructoza și glucoza, două zaharuri naturale care îți procură energia necesară pentru mult timp, sunt de asemenea prezente în această băutură. Ca atare apără organismul în fața atacurilor de foame.

Excelentă pentru hipertensiune

Grație abundenței de potasiu din stafide, apa de stafide este recunoscută pentru efectul ei de scădere a tensiunii arteriale.

Antioxidanții și fibrele dietetice pot ameliora biochimia arterelor sanguine, reducând astfel riscul hipertensiunii arteriale. Apa de stafide are avantajul menținerii unei tensiuni sanguine optime.

Înbunătățește sănătatea orală

De asemenea, are o acțiune benefică și în prevenția problemelor de sănătate orală. Această apă conține fitochimice și acizi oleanolici, care te protejează în fața microorganismelor ce afectează igiena orală precum porfiromonas (germeni asociați parodontitei) și streptococul.

Ajută la reglarea nivelurilor de zahăr din sânge

Acest efect apare datorită faptului că stafidele au un indice glicemic scăzut. Când le mănânci nu îți crește nivelul de zahăr din sânge în mod semnificativ.

De asemenea, stafidele pot crește rata de răspuns a insulinei și pot asista în controlul nivelurilor de zahăr din sânge.

.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×