Reclamă

Trei alimente pe care ar trebui să le consumi dacă vrei un abdomen plat. Ce recomandări fac nutriționiștii pentru toamna aceasta

Vara s-a sfârșit, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la obiectivele tale. Dacă ți-ai setat ca până la sfârșitul anului să ai o siluetă de invidiat, atunci ar fi bine să asculți de recomandările nutriționiștilor. Aceștia au dezvăluit care sunt cele trei alimente pe care ar trebui să le consumi dacă vrei un abdomen plat.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 20 septembrie 2023, 6:30

Obținerea unui abdomen plat nu este un lucru care se întâmplă cu rapiditate. Ai nevoie de o dietă bine pusă la punct și de o rutină de exerciții fizice. Însă, probabil și tu ai auzit faptul că „pătrățelele” se construiesc mai întâi în bucătărie. Alimentația joacă un rol cheie în atingerea obiectivelor setate, mai ales când vine vorba de un abdomen plat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trei alimente pe care ar trebui să le consumi dacă vrei un abdomen plat

Obținerea unui abdomen plat este una dintre cele mai comune preocupări ale doamnelor și domnișoarelor. Vremea de afară te îndeamnă să porți haine care să acopere micile imperfecțiuni, însă acest lucru nu ar trebui să te abată de la obiectivele pe care ți le-ai stabilit. Dacă îți dorești să ai un abdomen plat, atunci te afli în locul potrivit.

Nutriționiștii au oferit trei variante de alimente pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta zilnică. Progresul va apărea treptat, iar rezultatele te vor face să-ți dorești să muncești și mai mult pentru a atinge obiectivele pe care ți le-ai stabilit.

Frunzele verzi

Alimentele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul și varza kale, sunt printre cele recomandate de nutriționiști pentru a obține un abdomen plat.

Reclamă

Acestea sunt bogate în fibre, vitamine și minerale. Alimente acestea nu numai că îți ofer nutrienții esențiali, ci contribuie și la menținerea senzației de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Frunzele verzi se numără printre alimentele pe care ar trebui să le consumi dacă vrei un abdomen plat.

În plus, conținutul lor scăzut de calorii le face alegerea ideală pentru cei care urmăresc să-și creeze un deficit caloric necesar pentru pierderea în greutate.

Legumele cu frunze verzi sunt sărace în calorii, dar bogate în fibre. Descoperă o listă completă cu alimente bogate în fibre. Iată de ce sunt atât de benefice pentru organismul tău.

Reclamă

Proteinele slabe

Proteinele slabe, cum ar fi cele obținute din pieptul de pui, cruna, tofu sau mește, sunt esențiale în lupta împotriva grăsimii din zona stomacului. Aceste surse de proteine nu numai că ajută la construirea și menținerea masei musculare, dar stimulează și buna funcționare a metabolismului. Proteinele slabe se numără și ele se numără printre cele trei alimente pe care ar trebui să le consumi dacă vrei un abdomen plat.

Proteinele slabe descurajează consumul de alimente în exces, iar acest lucru va ajuta în timp la pierderea în greutate. Proteinele sunt esențiale pentru întreținerea și creșterea masei musculare, ceea ce te poate ajuta în timp să îți îmbunătățești și rata metabolică, susțin specialiștii pentru Healthline.com.

Sursele de proteine slabe sunt sărace în grăsimi saturate, ceea ce le face o alegere sănătoasă pentru organism.

Grăsimi sănătoase

Grăsimile sănătoase se găsesc în alimente precum avocado, nuci, semințe și ulei de măsline. Acestea sunt esențiale pentru pierderea grăsimii din zona stomacului. Aceste grăsimi oferă o senzație de sațietate i ajută la controlul poftei de mâncare.

De asemenea, ele joacă un rol vital în susținerea sănătății metabolismului.

Grăsimile sănătoase reglează sensibilitatea la insulină, lucru care ajută la prevenirea creșterii glicemiei și la depozitarea excesului de grăsime în jurul abdomenului. Grăsimile sănătoase sunt importate și pentru reglarea hormonală și pentru funcțiile generale ale corpului. De asemenea, ele pot ajuta la controlul apetitului. Consumul moderat al acestor grăsimi poate sprijini pierderea grăsimii abdominale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×