Reclamă

Body-positivity este un trend popular pe internet. Care sunt standardele de frumusețe

Body-positivity este un trend popular din cadrul rețelelor sociale și este abordat în ultima perioadă și de către majoritatea brandurilor cunoscute pentru produse vestimentare. Cu siguranță ești la curent cu standardele de frumusețe nerealiste ale epocii. Brandurile vestimentare sau cele de îngrijire au fost încă de la începututrile lor niște actori ce au promovat standardele de frumusețe greu de atins.

Publicat: 11 decembrie 2022, 6:30

Body-positivity este un trend popular care militeză împotriva acestor standarde de frumusețe și încurajează acceptarea corpului, sub orice formă. Fie că vorbim de industria de divertisment, de frumusețe sau cinematografică, idealurile de frumusețe promovate de acestea au stabilit, de-a lungul timpului, niște standarde ce ghidează opiniile colective asupra aspectului fizic al unei persoane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fenomentul care s-a extins, în ultima perioadă, din ce în ce mai mult în social media este susținut de influenceri. De asemenea, unele personalități celebre din toată lumea susțin acest fenomen. Aceștia își creează strategia de comunicare de pe conturile lor în jurul promovării normalității corporale.

Body-positivity este un trend popular care promovează frumusețea corpului sub orice formă, conștientizarea nevoilor corpului și creșterea stimei de sine.

Multe femei se confruntă cu probleme de sănătate deoarece țin diete stricte pentru a arăta bine.

Pe termen lung, acestea pot dezvolta afecțiuni precum bulimia, anorexia nervoasă, ortorexia sau depresie, arată studiile.

Reclamă

Din cauza acestor standarde de frumusețe nerealiste, milenialii au dezvoltat o frică de a se îngrășa sau de a-și accepta corpul exact așa cum este el.

De asemenea, revistele, filmele sau reclamele ce promovează feminitatea perfectă influențează, implici, gândirea femeii despre corpul ei și atitudinea pe care trebuie să o abordeze pentru a se înscrie în aceste standarde de frumusețe.

Body-positivity este un trend popular care promovează o stare de spirit pozitivă asupra aspectului fizic. De asemenea, susține încrederea de sine, acceptarea corpului și feminitatea sub orice formă, scrie Glamour.

Reclamă

Care sunt standardele de frumusețe din ultimii ani

Nu este o noutate pentru nimeni faptul că standardele de frumusețe au influențe, mai ales, din zona mondenă. Vedete precum Selena Gomez, Rihanna, Hailey Bieber și-au lansat propriile brand-uri de make-up.

Produsele sunt promovate, ulterior, de aceste vedete pe conturile sociale. Așadar, acestea induc, indirect, o nevoie de a folosi produsele respective.

Sentimentele și percepția negativă acumulate din cauza acestor standarde de frumusețe te impactează considerabil. Felul în care acționezi și gândești despre sine sunt primele indicii.

Spre exemplu, în online, folosirea filtrelor care modifică substanțial trăsăturile feței sau postarea fotografiilor prelucrate în programe de editare sunt parte a influenței standardelor de frumusețe.

Body-positivity este un trend popular care, prin intermediul influencerilor ce promovează acest fenomen, încurajează atât femeile, cât și bărbații să depășească bariera psihologică de a se încadra în standardele de frumusețe promovate de-a lungul vremii.

Experții susțin că o cauză a stimei de sine scăzute, este strâns legată de ceea ce vedem în online. Zilnic suntem bombardați cu imagini ale corpurilor aproape perfecte, pe rețelele sociale.

De asemenea, Carrie Wasterlain, director al programului de tratare pentru sănătatea mintală din New York, susține că platformele sociale au reușit performanța de a monetiza aparițiile corpurilor feminine. Acesta este motivul pentru care s-a dezvoltat o obsesie pentru perfecționarea corpului.

Cu toate acestea, există brand-uri care încearcă să promoveze aspectul fizic sub orice formă. Acestea prezintă modele oversize care poartă produsele companiilor respective.

Așadar, body-positivity este un trend popular care își propune să normalizeze aspectul fizic. Acesta încurajează gândirea pozitivă despre sine și să desființează standardele de frumusețe nerealiste, promovând naturalețea.

De asemenea, grija față de tine și de nevoile tale este unul dintre cele mai importante lucruri de care acest trend ține cont. Te invităm, pe această cale, să citești articolul nostru despre cum să te relaxezi acasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×