Se pare că untul s-ar putea să nu fie atât de nesănătos pe cât credeam. Oamenii care beau vin roșu au mai puțină grăsime în stomac decât cei care consumă băuturi alcoolice. Există și mai multe motive pentru a mânca pâine.
Descoperiri în materie de nutriție făcute de oamenii de știință în 2022
De asemenea, mai sunt și alte lucruri pe care oamenii de ștință le-au scos la iveală despre dietă și sănătate în 2022. Află care sunt acestea și cum te pot ajuta să-ți păstrezi starea de sănătate în parametri normali.
Consumul variat de proteine poate reduce riscul de hipertensiune arterială
Consumul unei game variate de alimente bogate în proteine, cum ar fi fasolea, fructele de mare, cerealele integrale și carnea slabă poate ajuta la scăderea riscului de hipertensiune arterială. Aceste informații au fost scoase la iveală de un studiu publicat în martie în jurnalul Hypertension.
Cercetătorii au comparat obiceiurile alimentare ale a 12.117 adulți chinezi cu tensiunea lor arterială. Perioada medie a fost de șase ani, a raportat Gabby Landsverk, de la Insider.
Persoanele care au consumat patru sau mai multe surse de proteine au avut 66% mai puține șanse de a dezvolta hipertensiune arterială decât cei care au consumat doar una sau două.
Untul și lactatele bogate în grăsimi pot fi mai sănătoase decât se credea anterior
Alimente precum untul au fost considerate de mult timp nesănătoase din cauza conținutului lor ridicat de grăsimi saturate și a legăturilor lor cu sănătatea precară a inimii. Dar cercetările publicate în Scientific Reports în august sugerează că anumite tipuri de grăsimi saturate ar putea îmbunătăți sănătatea.