Reclamă

Descoperiri în materie de nutriție făcute de oamenii de știință în 2022

Oamenii de știință au publicat nenumărate studii de dietă și nutriție în 2022, scoțând la lumină conexiuni surprinzătoare între ceea ce mâncăm, bem și sănătatea noastră. Ai aici o listă cu descoperiri în materie de nutriție făcute de oamenii de știință în 2022.

Publicat: 22 decembrie 2022, 7:31

Se pare că untul s-ar putea să nu fie atât de nesănătos pe cât credeam. Oamenii care beau vin roșu au mai puțină grăsime în stomac decât cei care consumă băuturi alcoolice. Există și mai multe motive pentru a mânca pâine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperiri în materie de nutriție făcute de oamenii de știință în 2022

De asemenea, mai sunt și alte lucruri pe care oamenii de ștință le-au scos la iveală despre dietă și sănătate în 2022. Află care sunt acestea și cum te pot ajuta să-ți păstrezi starea de sănătate în parametri normali.

Consumul variat de proteine poate reduce riscul de hipertensiune arterială

Consumul unei game variate de alimente bogate în proteine, cum ar fi fasolea, fructele de mare, cerealele integrale și carnea slabă poate ajuta la scăderea riscului de hipertensiune arterială. Aceste informații au fost scoase la iveală de un studiu publicat în martie în jurnalul Hypertension.

Cercetătorii au comparat obiceiurile alimentare ale a 12.117 adulți chinezi cu tensiunea lor arterială. Perioada medie a fost de șase ani, a raportat Gabby Landsverk, de la Insider.

Reclamă

Persoanele care au consumat patru sau mai multe surse de proteine au avut 66% mai puține șanse de a dezvolta hipertensiune arterială decât cei care au consumat doar una sau două.

Untul și lactatele bogate în grăsimi pot fi mai sănătoase decât se credea anterior

Alimente precum untul au fost considerate de mult timp nesănătoase din cauza conținutului lor ridicat de grăsimi saturate și a legăturilor lor cu sănătatea precară a inimii. Dar cercetările publicate în Scientific Reports în august sugerează că anumite tipuri de grăsimi saturate ar putea îmbunătăți sănătatea.

Reclamă

Cantități moderate de grăsime saturată numită C15:0, care se găsesc în unt și lactate cu grăsime. Ele pot reduce riscul de îmbolnăvire și pot îmbunătăți sănătatea și bunăstarea, potrivit cercetărilor efectuate de Stephanie Venn-Watson. Acesta e un cercetător în sănătate publică și epidemiolog veterinar.

Fibrele din pâinea cu cereale integrale sunt mai bune pentru reducerea riscului de boli de inimă decât fructele și legumele

Fibrele sunt o parte importantă a unei diete echilibrate și pot fi găsite într-o varietate de alimente.

Cu toate acestea, un studiu din martie sugerează că fibrele din cerealele integrale pot fi chiar mai sănătoase pentru inimă decât cele din fructe și legume, a raportat Landsverk.

Sursele de fibre, cum ar fi pâinea neagră, tărâțele și cerealele (cum ar fi ovăzul) pot ajuta la reducerea riscului de inflamație și boli de inimă. Informațiile au ieșit la iveală într-un studiu realizat pe 4.125 de adulți publicat în martie în JAMA Network Open.

O dietă mediteraneană poate reduce riscul de preeclampsie în timpul sarcinii

Preeclampsia este o complicație gravă a sarcinii cu efecte pe termen lung asupra sănătății inimii. Se caracterizează prin hipertensiune arterială severă și leziuni ale organelor.

Cu toate acestea, o dietă în stil mediteranean poate reduce riscurile, în special la persoanele de culoare. Așa arată cercetările publicate în aprilie în Journal of the American Heart Association.

Dieta mediteraneană acordă prioritate fructelor proaspete, legumelor, uleiului de măsline, cerealelor, peștelui, nucilor și fasolei.

Consumul a două porții de pește pe săptămână este legat de un risc crescut de cancer de piele

Se știe de multă vreme că peștele are o mulțime de beneficii pentru sănătate. El ajută la scăderea colesterolului și echilibrarea zahărului din sânge. Cu toate acestea, un studiu publicat în iunie în revista Cancer Causes and Control a găsit, de asemenea, o legătură între consumul a două porții pe săptămână și riscul crescut de cancer de piele.

Peștii precum tonul pot conține mercur toxic, arsenic și alte substanțe chimice legate de cancer, după cum a raportat Landsverk. Dar poate face în continuare parte dintr-o dietă sănătoasă și sunt necesare mai multe cercetări, au spus cercetătorii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×