Este aproape imposibil să ne imaginăm sărbătorile fără alimente și băuturi festive. Şuncă afumată, caserole cu salată boeuf, plăcintă, ciocolată caldă, lichior de ouă, vin fiert, toate sunt un deliciu. Dacă nu ai multe restricții alimentare, să te bucuri de aceste alimente de sărbători ar trebui să fie ușor.
Ce să mănânci de sărbători dacă ai colesterolul mărit
Cu toate acestea, persoanele cu colesterol ridicat pot intra în sezonul sărbătorilor cu o oarecare stare de nesiguranță. Sunt puțini cei care știu cum își vor gestiona colesterolul și se vor bucura de alimentele lor preferate.
Dacă este lăsat netratat, colesterolul ridicat poate crește șansele de boli de inimă și accident vascular cerebral. Deoarece este o îngrijorare atât de serioasă, este important să intri în sezonul sărbătorilor cu un plan de joc despre cum îți vei respecta obiectivele și vei gestiona colesterolul din sânge.
Limitează consumul de brânză
Un sfat de ajutor, mai ales pentru serile în care mergi la petreceri sau la mese festive cu cei dragi, este să te ții departe de platourile cu brânzeturi.
„Brânza are un nivel ridicat de grăsimi saturate, care poate crește colesterolul”, spune Lisa Young, dietetician înregistrat.
„Are de asemenea un număr mare de calorii, care te poate împinge la acumularea de kilograme dacă mănânci cantități mari”.
Asociația Inimii din America recomandă să consumi 6% grăsimi saturate sau mai puțin din numărul total de calorii zilnice, care înseamnă cam 13 grame. Brânza ca parmezanul, brânza brie, cheddar, toate conțin cantități mari de grăsimi saturate. Aceste informații te pot ajuta să limitezi consumul de brânzeturi.