Reclamă

Ce să mănânci de sărbători dacă ai colesterolul mărit. Cum poți evita stările de rău

Gestionarea nivelului de colesterol poate fi dificilă atunci când te confrunți cu deliciile tale festive preferate. Află ce să mănânci de sărbători dacă ai colesterolul mărit și cum poți evita stările de rău.

Publicat: 18 decembrie 2022, 8:05

Este aproape imposibil să ne imaginăm sărbătorile fără alimente și băuturi festive. Şuncă afumată, caserole cu salată boeuf, plăcintă, ciocolată caldă, lichior de ouă, vin fiert, toate sunt un deliciu. Dacă nu ai multe restricții alimentare, să te bucuri de aceste alimente de sărbători ar trebui să fie ușor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce să mănânci de sărbători dacă ai colesterolul mărit

Cu toate acestea, persoanele cu colesterol ridicat pot intra în sezonul sărbătorilor cu o oarecare stare de nesiguranță. Sunt puțini cei care știu cum își vor gestiona colesterolul și se vor bucura de alimentele lor preferate.

Dacă este lăsat netratat, colesterolul ridicat poate crește șansele de boli de inimă și accident vascular cerebral. Deoarece este o îngrijorare atât de serioasă, este important să intri în sezonul sărbătorilor cu un plan de joc despre cum îți vei respecta obiectivele și vei gestiona colesterolul din sânge.

Limitează consumul de brânză

Un sfat de ajutor, mai ales pentru serile în care mergi la petreceri sau la mese festive cu cei dragi, este să te ții departe de platourile cu brânzeturi.

Reclamă

„Brânza are un nivel ridicat de grăsimi saturate, care poate crește colesterolul”, spune Lisa Young, dietetician înregistrat.

„Are de asemenea un număr mare de calorii, care te poate împinge la acumularea de kilograme dacă mănânci cantități mari”.

Asociația Inimii din America recomandă să consumi 6% grăsimi saturate sau mai puțin din numărul total de calorii zilnice, care înseamnă cam 13 grame. Brânza ca parmezanul, brânza brie, cheddar, toate conțin cantități mari de grăsimi saturate. Aceste informații te pot ajuta să limitezi consumul de brânzeturi.

Reclamă

Consumă alcool în cantități moderate

Un pahar de vin roșu la o petrecere sau un pahar de bourbon pentru a te încălzi după o zi rece afară, te pot ajuta să te simți mai bine. Cu toate acestea, dacă te confrunți cu colesterolul ridicat, concentrarea pe moderație atunci când vine vorba de alcool este esențială.

„Prea multe băuturi poate crește cantitatea de colesterol din sânge și prea mult alcool contribuie cu calorii inutile”, spune Young. „Dacă ai de gând să bei la petrecerea de sărbători, consumă cantități moderate. Un pahar de băutură pe noapte pentru femei și două pentru bărbați”.

Deși unele studii au descoperit că poate exista o corelație între consumul ușor de alcool și nivelul ridicat al colesterolului HDL, AHA spune că nu există suficiente dovezi pentru a justifica consumul de alcool pentru o sănătate mai bună a inimii. Există cercetări care leagă consumul excesiv de alcool și colesterolul ridicat, așa cum menționează Young, ceea ce înseamnă că, dacă ai colesterolul ridicat, cel mai sigur pariu cu alcoolul este să îl bei în cantități moderate sau să încerci să-l eviți cu totul.

Consumă gustări pe bază de nuci

Despre nuci s-a dovedit că ajută la reducerea colesterolului, așa că le poți folosi pe post de gustări la petreceri. Cercetările au descoperit că nucile reduc colesterolul, trigliceridele, greutatea corporală, tensiunea arterială, în unele circumstanțe.

Dacă vei avea în față niște aperitive la următoarea petrecere, alege o mână de nuci în loc de brânză. Sau, dacă ești îngrijorată că exagerezi cu mâncarea nesănătoasă la petrecere, gustă în prealabil niște nuci.

Consumă mai multe crudități la petrecere

Un alt mod în care poți gestiona nivelul de colesterol în timpul sărbătorilor de iarnă este să consui crudități. Acest lucru te poate ajuta să te saturi mai repede și poate ajuta la atenuarea tentației oferită de deserturi. De asemenea, te poate ajuta să obții o doză de nutrienți necesari.

„Legumele sunt bogate în fibre și antioxidanți și pot ajuta la reducerea colesterolului”, spune Young. „În plus, sunt destul de sărace în calorii și te poți bucura de o porție generoasă fără să-ți faci griji cu privire la creșterea în greutate”. Gestionarea greutății este o modalitate utilă de a scădea nivelul colesterolului.

Ai aici o listă cu fructe care ajută la scăderea colesterolului.

Pe măsură ce petrecerile de sărbători continuă, cină și zile foarte aglomerate, ai grijă cum treci de această perioadă fără să crești nivelul de colesterol. La sfârșitul zilei, nu trebuie să eviți complet alimentele și băuturile pe care le iubești. Este mai mult despre a avea câteva sfaturi utile la îndemână care să te ajute să abordezi totul cu mai mult echilibru și moderație.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×