Reclamă

Fructe care ajută la scăderea colesterolului. Specialiștii le recomandă în dieta zilnică

Există o mulțime de factori care ajută la îmbunătățirea sănătății inimii. Cu ajutorul unei diete echilibrate, exerciții fizice, limitarea consumului de alcool și diminuarea nivelului de stres, cu siguranță vei avea o inimă sănătoasă. Iată o listă cu fructe care ajută la scăderea colesterolului.

Publicat: 6 mai 2022, 7:45

Dacă te confrunți cu lucruri precum hipertensiunea arterială, diabetul, fumezi și ai colesterolul ridicat, toate acestea te pot expune la un risc mai mare de boli de inimă și alte complicații. Deși acest lucru poate suna copleșitor, există, din fericire, pași pe care îi poți lua în considerare pentru a te ajuta să diminuezi riscurile, scrie eatthis.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fructe care ajută la scăderea colesterolului

De exemplu, poți scădea colesterolului discutând cu medicul despre schimbarea dietei și includerea alimentelor mai sănătoase în rutina zilnică. De asemenea, dacă ai peste 50 de ani, iată câteva metode sănătoase pentru scăderea colesterolului și care sunt recomandările specialiștilor.

Portocalele

Portocalele nu numai că sunt delicioase și bune pentru imunitate, dar se pare că sunt grozave și pentru sănătatea inimii.

„Portocalele sunt pe lista cu fructe care conțin nutrienți importanți pentru sănătatea inimii. Ele nu au adaos de zaharuri”, spune Lauren Manaker, membru al consiliului medical. „Când vorbim în mod specific despre sucul de portocale, studiile au arătat asocieri între adulții care consumă suc de portocale și niveluri de colesterol semnificativ mai scăzute. Ziua cu o porție de suc de portocale 100% natural poate fi un lucru pozitiv. Acesta susține un nivel sănătos al colesterolului”.

Reclamă

Pepenele verde

Pepenele verde este o modalitate răcoritoare de a începe sezonul de vară. Potrivit dieteticienilor, poate fi de ajutor și în scăderea colesterolului.

„Pepenele verde este un fruct popular care aduce un plus fantastic pentru o dietă care să ajute la scăderea colesterolului”, spune Manaker. „Pepenele verde conține în mod natural licopen. E un carotenoid despre care s-a demonstrat că elimină radicalii liberi, prevenind astfel nivelurile crescute de colesterol. Sucul de pepene poate fi o modalitate de a include o mulțime de nutrienți importanți, inclusiv licopenul, în organism”.

Reclamă

Prunele

Prunele sunt un fruct pe care fie îl iubești, fie îl detești. Cu toate acestea, dacă îți place gustul lor, află că sănătatea inimii poate fi îmbunătăți cu ajutorul lor.

„Conform datelor recente, doar 50 de grame de prune uscate zilnic au crescut semnificativ nivelul colesterolului bun la femeile aflate în postmenopauză. Ele ajutată și la activitatea antioxidantă”, spune Manaker. „Adăugarea prunelor uscate în smoothie-uri, în feluri de mâncare savuroase cu pui sunt toate modalitățile de a te bucura de beneficiile lor”.

Merele

Un măr pe zi te ține departe de vizitele la medic. Acesta este un motto pe care îl auzim din ce în ce mai des. Dacă nu crezi în el, trebuie să știi că merele ajută sănătatea organismului cu cantități mari de nutrienți.

„Merele sunt deosebit de bogate în pectină. Aceasta este o fibră solubilă ce se poate lega de colesterol în sistemul digestiv. Ea transportă colesterolul spre ficat pentru eliminare”, spune Morgyn Clair, MS, RDN, autor la Fit Healthy Momma.

Fructele de pădure

Fructele de pădure sunt cele ai bune fructe care ajută la scăderea colesterolului. Acestea au un conținut mare de fibre și antioxidanți.

„Fructele de pădure conțin o tonă de antioxidanți. Ajută la protejarea colesterolului împotriva oxidării în organism. Prin urmare, protejează împotriva efectelor sale dăunătoare”, mai spune Morgyn Clair.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
3
Melissa McCarthy pozată la gala Premiilor Oscar 2019
Divertisment
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate. Cum arată acum grăsuța de la Hollywood
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate a fost incredibilă. Grăsuța de la Hollywood arată incredibil după ce a scăpat de kilogramele în...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×