Îți recomandăm ca anul acesta să încerci să faci lucrurile altfel. Să ieși puțin din zona de confort a bucătăriei tradiționale ar putea reprezenta un plus de creativitate. Desigur, pe lângă ceea ce îți propunem noi, încearcă să oferi felurilor de mâncare și o tușă personală.
De ce e indicat să ții cont când prepari masa de Crăciun
Pentru că timpul e scurt și deja te gândești la lista de cumpărături, îți spune de ce e indicat să ții cont când prepari masa de Crăciun. De la alimente, la detaliile care fac diferența, acestea îți vor fi utile pentru a obține un efect special pentru anul acesta. Diversitatea echilibrată este cheia. De aceea, am pregătit o listă de produse de care poți să profiți. Astfel, vei avea un meniu complex, diversificat și dedicat fiecăror dorințe.
Schimbă vedeta felului principal
În loc să prepari friptură de porc, încearcă să integrezi un tip de carne mai ușoară. Spre exemplu, o friptură din curcan ar putea fi o idee foarte bună, mai ales pentru cei mici. De asemenea, un curcan întreg este suficient pentru o masă mai mare de invitați.
Asezonat cu niște condimente speciale pentru friptura de curcan, poți apela și la un sos bun. Curcanul se poate servi cu o varietate de sosuri. Fie alb, din vin, smântână, roșii sau lămâie, sosul trebuie să fie unul care să pună în evidență carnea fragedă, nu să o acapareze.
Poți folosi cu încredere unt sărat sau ulei de măsline, dar și câțiva căței de usturoi pentru a frăgezi carnea și pentru a-i da un gust aparte. În plus, curcanul poate fi servit alături de o mulțime de piureuri din legume. Piureul de țelină, de morcovi, de mazăre sau legume combinate, acesta poate înlocui cu încredere clasicul piure de cartofi.
Surprinde-i pe invitați încă de la starter
Creativitatea poate ieși la iveală încă de la starter. Parte din lista de sugestii pentru meniul de la masa de Crăciun este un starter ieșit din comun. Pentru a-i oferi un aer elegant și impresionant, starterul ar putea fi un sufleu de brânză. Însă asta nu e destul, pentru a-i oferi o tușă spectaculoasă, adaugă niște caviar pe deasupra, sugerează The Guardian.