Reclamă

De ce e indicat să ții cont când prepari masa de Crăciun. Care sunt cele mai utile sfaturi

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar pregătirea meniului pentru Ajun ar putea fi o sarcină dificilă. În cazul în care te confrunți cu lipsă de inspirație, află de ce e indicat să ții cont când prepari masa de Crăciun. Astfel, îi vei putea surprinde pe invitați și pe cei dragi cu un meniu deosebit.

Publicat: 13 decembrie 2022, 8:28

Îți recomandăm ca anul acesta să încerci să faci lucrurile altfel. Să ieși puțin din zona de confort a bucătăriei tradiționale ar putea reprezenta un plus de creativitate. Desigur, pe lângă ceea ce îți propunem noi, încearcă să oferi felurilor de mâncare și o tușă personală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce e indicat să ții cont când prepari masa de Crăciun

Pentru că timpul e scurt și deja te gândești la lista de cumpărături, îți spune de ce e indicat să ții cont când prepari masa de Crăciun. De la alimente, la detaliile care fac diferența, acestea îți vor fi utile pentru a obține un efect special pentru anul acesta. Diversitatea echilibrată este cheia. De aceea, am pregătit o listă de produse de care poți să profiți. Astfel, vei avea un meniu complex, diversificat și dedicat fiecăror dorințe.

Schimbă vedeta felului principal

În loc să prepari friptură de porc, încearcă să integrezi un tip de carne mai ușoară. Spre exemplu, o friptură din curcan ar putea fi o idee foarte bună, mai ales pentru cei mici. De asemenea, un curcan întreg este suficient pentru o masă mai mare de invitați.

Asezonat cu niște condimente speciale pentru friptura de curcan, poți apela și la un sos bun. Curcanul se poate servi cu o varietate de sosuri. Fie alb, din vin, smântână, roșii sau lămâie, sosul trebuie să fie unul care să pună în evidență carnea fragedă, nu să o acapareze.

Reclamă

Poți folosi cu încredere unt sărat sau ulei de măsline, dar și câțiva căței de usturoi pentru a frăgezi carnea și pentru a-i da un gust aparte. În plus, curcanul poate fi servit alături de o mulțime de piureuri din legume. Piureul de țelină, de morcovi, de mazăre sau legume combinate, acesta poate înlocui cu încredere clasicul piure de cartofi.

Surprinde-i pe invitați încă de la starter

Creativitatea poate ieși la iveală încă de la starter. Parte din lista de sugestii pentru meniul de la masa de Crăciun este un starter ieșit din comun. Pentru a-i oferi un aer elegant și impresionant, starterul ar putea fi un sufleu de brânză. Însă asta nu e destul, pentru a-i oferi o tușă spectaculoasă, adaugă niște caviar pe deasupra, sugerează The Guardian.

Reclamă

Ține cont și de invitații vegetarieni

Chiar dacă poate încă nu au confirmat că vor fi prezenți la masa de Crăciun, ar fi ideal să ai în vedere și feluri de mâncare pentru cei vegetarieni. Niște feluri de mâncare bazate pe frigărui de legume, năut și linte ar putea fi consumate și de ceilalți invitați. Poți folosi cartofi pentru a prepara niște chifteluțe prăjite. Începe prin a presăra peste aceste chifteluțe ierburi, usturoi zdrobit, sare și piper și bagă-le ori la cuptor (pentru varianta mai sănătoasă), ori în tigaia cu ulei încins. De asemenea, dintr-o conopidă întregă poți prepara nuggets vegetarieni, în crustă de pesmet. Aceștia pot fi serviți cu sos din pastă de năut și susan.

Plăcintă cu pește

Chiar dacă pare un fel de mâncare neobișnuit, plăcinta cu pește este o idee desăvârșită pentru persoanele care își doresc ceva mai ușor de digerat. Este foarte simplu de obținut și este pe lista noastră de sugestii de care să ții cont când prepari masa de Crăciun. Plăcinta de pește este, de obicei, preparată din fructe de mare într-un sos de smântână acoperit cu piure de cartofi mărar și lămâie, scrie Delish.

De semenea, nu uita de desert. Copiii îl vor adora și cu siguranță vei surprinde cu un ganache de ciocolată, făcut ca la carte.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×