Reclamă

Top 5 cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii

Perioada sărbătorilor de iarnă se apropie, iar acesta poate fi un prilej bun pentru a petrece mai mult timp cu familia și pentru a face diverse activități împreună. De aceea am pregătit o listă cu cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii, astfel încât cei mici să înțeleagă și mai bine magia acestei sărbători.

Publicat: 9 decembrie 2022, 5:14
O mămică veselă care îi citește fiicei sale dintr-una din cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii
Perioada sărbătorilor de iarnă se apropie, iar acesta poate fi un prilej bun pentru a petrece mai mult timp cu familia și pentru a face diverse activități împreună / Shutterstock

Îți propunem o listă cu cărți specifice tematicii de Crăciun pe care le poți adăuga în biblioteca celor mici. Astfel ei se vor putea de bucura de un nou cadou, iar tu de mai mult timp pentru tine.

Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii, idei pentru cadouri simpatice

Nu lăsa să treacă sărbătorile de iarnă fără să te bucuri alături de cei mici de una dintre cele mai frumoase cărți cu tematică de Crăciun. Magia sărbătorilor de iarnă aduce familia mai aproape. Uite câteva recomandări de cărți pentru cei mici. Sunt idei minunate și pentru cadourile de pus sub brad pentru cei mici.

„Liniște, vreau să dorm” de Katy Hudson

„Liniște, vreau să dorm” este o poveste amuzantă și plină de farmecul sărbătorilor. Cartea este despre țestoasele cărora nu le place deloc sezonul rece.

De aceea, ele își petrec toată iarna la adăpost, dormind. Este și cazul Broaștei Țestoase care nu își găsește un loc liniștit în care să ațipească.

Reclamă

Rămâne de văzut dacă prietenii ei o vor ajuta să descopere un adăpost unde să se poată relaxa, unde să se ferească de ger și frig. „Liniște, vreau să dorm” este o poveste despre prietenii adevărați și bucuria sezonului de iarnă.

„O zi de iarnă cu familia Șoricel” de Kazuo Iwamura

Deși a venit iarna și e ger cumplit, familia Șoricel își petrece timp fericit în scorbură, unde este cald și bine. Cum treburi nu sunt de făcut, membrilor de familie nu le mai rămâne altceva de făcut decât să se joace. Unii își repară săniile, se pregătesc de bulgăreală, în timp ce alții fac dulcețuri și ceaiuri.

Reclamă

Kazuo a făcut studii în artă și design, a fost grafician, însă cea mai mare plăcere a sa este să scrie povești pentru copii.

„Gon, puiul de vulpe” de Niimi Nankichi

Deși este o poveste mai tristă, cartea descrie pe îndelete ce înseamnă să fii bun. Gon este un pui de vulpe orfan care intră numai în belele.

Pentru că gândul îi stă numai la joacă, Gon fură niște pești din plasa unui țăran care pescuia. Ceea ce nu știa Gon era faptul că bărbatul pescuia pentru a pune pe masă de mâncare familiei sale sărace. După câteva zile, mama bărbatului se stinge iar Gon este cuprins de remușcări. Acesta încearcă pe cât posibil să își îndrepte greșeala.

„Ninsoarea din vis” de Erica Carle

Una dintre cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii este o carte-jucărie despre spiritul Crăciunului și generozitate.

Cartea cuprinde ilustrații realizate prin colaj și ascunde câteva surprize pentru micii cititori. Povestea este simplă și tandră, iar acțiunea se desfășoară în apropierea sărbătorilor de Crăciun.

„Spărgătorul de nuci” de George Balanchine

Ultima recomandare din lista noastră cu cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru cei mici este o poveste fantastică a unei călătorii alături de Marie și prințul său.

Cartea reunește povestea clasică prin magie și farmec. De la petrecerea de Crăciun, Marie ajunge pe Tărâmul Dulciurilor. „Spărgătorul de nuci este o poveste pe placul tuturor copiilor ce își doresc să facă balet, căci povestea este inspirată din lucrarea lui George Balanchine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie tânără, în echipament sportiv se pregîtește de mișscare, unul dintre obiceiurile prin care să reduci grăsimea abdominală
Lifestyle
Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci
Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți...
3
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
4
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-o rochie roșie, cu aripi
Horoscop
Top 3 zodii care au faima la picioare. Ele sunt cele care reușesc să obțină tot ceea ce își doresc
Fie că se întâmplă accidental sau chiar își doresc, ele se încadrează în top 3 zodii care au faima la picioare. Reușesc întotdeauna să obțină atât lucruri materiale cât și prietenii. Fac mari eforturi...
5
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
PARTENERI
×