Reclamă

Top 5 cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii

Perioada sărbătorilor de iarnă se apropie, iar acesta poate fi un prilej bun pentru a petrece mai mult timp cu familia și pentru a face diverse activități împreună. De aceea am pregătit o listă cu cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii, astfel încât cei mici să înțeleagă și mai bine magia acestei sărbători.

Publicat: 9 decembrie 2022, 5:14

Îți propunem o listă cu cărți specifice tematicii de Crăciun pe care le poți adăuga în biblioteca celor mici. Astfel ei se vor putea de bucura de un nou cadou, iar tu de mai mult timp pentru tine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii, idei pentru cadouri simpatice

Nu lăsa să treacă sărbătorile de iarnă fără să te bucuri alături de cei mici de una dintre cele mai frumoase cărți cu tematică de Crăciun. Magia sărbătorilor de iarnă aduce familia mai aproape. Uite câteva recomandări de cărți pentru cei mici. Sunt idei minunate și pentru cadourile de pus sub brad pentru cei mici.

„Liniște, vreau să dorm” de Katy Hudson

„Liniște, vreau să dorm” este o poveste amuzantă și plină de farmecul sărbătorilor. Cartea este despre țestoasele cărora nu le place deloc sezonul rece.

De aceea, ele își petrec toată iarna la adăpost, dormind. Este și cazul Broaștei Țestoase care nu își găsește un loc liniștit în care să ațipească.

Reclamă

Rămâne de văzut dacă prietenii ei o vor ajuta să descopere un adăpost unde să se poată relaxa, unde să se ferească de ger și frig. „Liniște, vreau să dorm” este o poveste despre prietenii adevărați și bucuria sezonului de iarnă.

„O zi de iarnă cu familia Șoricel” de Kazuo Iwamura

Deși a venit iarna și e ger cumplit, familia Șoricel își petrece timp fericit în scorbură, unde este cald și bine. Cum treburi nu sunt de făcut, membrilor de familie nu le mai rămâne altceva de făcut decât să se joace. Unii își repară săniile, se pregătesc de bulgăreală, în timp ce alții fac dulcețuri și ceaiuri.

Reclamă

Kazuo a făcut studii în artă și design, a fost grafician, însă cea mai mare plăcere a sa este să scrie povești pentru copii.

„Gon, puiul de vulpe” de Niimi Nankichi

Deși este o poveste mai tristă, cartea descrie pe îndelete ce înseamnă să fii bun. Gon este un pui de vulpe orfan care intră numai în belele.

Pentru că gândul îi stă numai la joacă, Gon fură niște pești din plasa unui țăran care pescuia. Ceea ce nu știa Gon era faptul că bărbatul pescuia pentru a pune pe masă de mâncare familiei sale sărace. După câteva zile, mama bărbatului se stinge iar Gon este cuprins de remușcări. Acesta încearcă pe cât posibil să își îndrepte greșeala.

„Ninsoarea din vis” de Erica Carle

Una dintre cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii este o carte-jucărie despre spiritul Crăciunului și generozitate.

Cartea cuprinde ilustrații realizate prin colaj și ascunde câteva surprize pentru micii cititori. Povestea este simplă și tandră, iar acțiunea se desfășoară în apropierea sărbătorilor de Crăciun.

„Spărgătorul de nuci” de George Balanchine

Ultima recomandare din lista noastră cu cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru cei mici este o poveste fantastică a unei călătorii alături de Marie și prințul său.

Cartea reunește povestea clasică prin magie și farmec. De la petrecerea de Crăciun, Marie ajunge pe Tărâmul Dulciurilor. „Spărgătorul de nuci este o poveste pe placul tuturor copiilor ce își doresc să facă balet, căci povestea este inspirată din lucrarea lui George Balanchine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă, într-o rochie lungă, din voal,într-un cadru feeric
Horoscop
Singurătatea se termină pentru trei zodii pe 10 iulie 2024. Nativii care sunt sfătuiți să-și deschidă inima
Singurătatea se termină pentru trei zodii pe 10 iulie 2024. Astrologii au făcut lista cu nativii care sunt sfătuiți să-și deschidă inima și să primească dragostea care vine către ei. Pentru trei zodii norocoase...
2
fotografie romantică cu doi îndrăgostiți la apus de soare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru săptămâna aceasta. Relațiile se intensifică pentru fiecare zodie
În timp ce nativii trăiesc clipa, astrele le-au pregătit momente intense pentru fiecare zi în parte. Citește despre horoscopul dragostei pentru săptămâna aceasta și vezi care este șansa ta. Este foarte important ca fiecare...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 iulie – 14 iulie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Urmează o perioadă plină de gesturi romantice pentru nativii din zodiac. Citește horoscopul săptămânii 8 iulie – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Iubirea plutește în aer și asta pentru că...
4
Fată fericită care dansează pe un fundal alb îmbrăcată într-un tricou alb
Horoscop
3 zodii norocoase până pe data de 14 iulie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Acești nativi știu cum să jongleze cu cele mai dificile momente ale vieții. Află care sunt cele 3 zodii norocoase până pe data de 14 iulie 2024 și vezi dacă te numeri printre ele....
5
Trei săculeți cu monede din aur
Horoscop
Zodii predestinate să obțină o mare bogăție în timpul vieții lor, potrivit astrologilor
Pe tărâmul câștigurilor monetare, unele semne zodiacale au un avantaj astrologic, scrie yourtango.com. În funcție de aspectele din harta astrală, unele lucruri se pot întâmpla mai ușor decât altele în viața unui om. Ai...
PARTENERI
×