Reclamă

Cărți pentru copii cu tematică de Crăciun. Ce să le oferi micuților tăi anul acesta

Sărbătorile de iarnă sunt despre fapte bune și cadouri minunate pentru cei mici. Ți-am pregătit o listă cu cele mai îndrăgite cărți pentru copii cu tematică de Crăciun pe care să le oferi în dar anul acesta. Pregătește-ți lista și pune-i celui mic o poveste nemuritoare sub bradul de Crăciun.

Publicat: 17 decembrie 2021, 7:24 / Actualizat: 23 decembrie 2021, 13:19

Dacă nu te-ai decis încă ce să-i cumperi micuțului tău de sărbători, atunci această listă de crăți ar putea fi ideală pentru tine. Ți-am pregătit povești potrivite pentru toate tipurile de vârstă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De la prichindei de 3 anișori, până la micuții de 10 ani, toți merită să se bucure de unele dintre cele mai adorabile povești de sărbători.

Cărți pentru copii cu tematică de Craciun

Cărțile sunt un cadou ideal indiferent de vârstă, însă cele pentru copii sunt cu totul speciale. Acestea le conturează celor mici imaginația și îi ajută să înțeleagă mai ușor magia și frumusețea sărbătorilor de iarnă. Dacă ai terminat deja de vizionat filmele pentru copii cu tematică de Crăciun, atunci îți propunem o serie de cărți potrivite să se afle sub bradul frumos împodobit din orice casă. 

Caută și găsește – Cum sărbătorim Crăciunul

Caută și găsește. Cum sărbătorim Crăciunul este una dintre cele mai frumoase cărți pentru copii cu tematică de Crăciun. Aceasta vine cu pagini cartonate și se adresează de regulă copiilor de peste doi ani. Aceasta are un preț accesibil și este o opțiune ideală pentru micuții de pretutindeni. Cartea îi ajută pe micuți să-și dezvolte atenția pentru detalii, dar și să afle despre magia sărbătorilor. Poveștile vin cu joculețe interactive care să-i facă pe cei mici să se distreze alături de o carte de vis.

Reclamă

Conni sărbătorește Crăciunul

Cea de-a doua poveste de pe lista cu cele mai frumoase cărți pentru copii cu tematică de Crăciun este Conni sărbătorește Crăciunul. Potrivită pentru copii cu vârstele cuprinse între 4 și 8 ani aceasta spune într-un mod interactiv povestea lui Conni care se pregătește să decoreze casa și bradul de Crăciun. Totul ia o întorsătură neașteptată atunci când Connie ajunge în Târgul de Crăciun unde îl întâlnește chiar pe Moș, însă este el cel adevărat? Cartea scrisă de Liane Schneider și Eva Wenzel-Burger este ideală pentru orice micuț.

Moș Crăciun

Reclamă

Moș Crăciun de Mauri Kunnas este una dintre cele mai adorabile cărți de sărbătoare. Aceasta se recomandă copiilor cu vârste între 3 și 12 ani și vine cu o copertă cartonată. Cartea minunată aduce în lumină povestea autentică a celui mai așteptat om din an, Moș Crăciun. Autorul reușește să-l descrie pe acesta într-un mod inedit și captivant. Ilustrațiile sunt cu totul deosebite, menite să-l facă pe cel mic să intre în atmosfera magincă a sărbătorilor de iarnă. Ajutoarele Moșului sunt și ele prezente în carte și abia așteaptă să-i întâlnească pe cei mici.

Mișka

Mișka este una dintre cele mai adorabile cărți pentru copii cu tematică de Crăciun. Povestea gândită de Marie Colmont cu ilustrațiile realizate de Olivier Tallec este perfectă pentru copii cu vârstele între trei și șapte ani. Apărută chiar anul acesta, cartea reușește să captiveze una dintre cele mai drăgălașe povești. Mișka, personajul principal, este o jucărie cu o personalitate puternică și un spirit aventurier. Aceasta pleacă în lume chiar în Ajunul Crăciunului și descoperă frumusețea faptelor bune. O carte plină de aventură care îi va ține pe micuți cu sufletul la gură pentru a afla deznodământul neașteptat.

Expresul Polar

Expresul Polar este  carte cu tradiție când vine vorba de sărbătorile de iarnă. Scrisă de Chris Van Allsburg, povestea datează încă din anul 1985 și se bucură de o ecranizare deosebită apărută în 2004 în care joacă Tom Hanks. Cartea reprezintă o poveste clasică pentru Crăciun și are un succes la fel de mare ca celebra O poveste de Crăciun al lui Dickens. Ecranizarea din 2004 a fost nominalizată la Premiile Oscar. Dacă îți dorești să-ți surprinzi copilul cu un cadou deosebit, atunci acesta este cel mai potrivit.

Cum a furat Grinch Crăciunul

Dacă nu te-ai decis încă ce să-i cumperi micuțului tău, atunci poate ar trebui să alegi una din cele opt cărți pentru copii cu tematică de Crăciun. Cum a furat Grinch Crăciunul scrisă și ilustrată de Theodor Seuss Geisel a primit Premiul Pulitzer și a devenit un simbol al sărbătorilor de iarnă. Povestea monstrulețului arțăgos care trăiește izolat de oameni în vârf de munte a ajuns rapid în sufletele copiilor de-a lungul anilor. Este una dintre cele mai apreciate povești de Crăciun și merită împărtășită cu orice copil. Este potrivită atât micuților de trei ani, dar și celor de peste cinci ani. Cartea plină de ilustrații poate fi un cadou ideal care să se găsească sub bradul de anul acesta.

O iarna de povești

O iarnă de povești scrisă de Cristina Donovici, Alex Donovici și Annabella Orosz este una dintre cele mai frumoase cărți pentru copii cu tematică de Crăciun. Așa cum spune și numele, cartea promite să-i plimbe pe cei mici în lumea în care s-a așternut o iarnă aparte. Fulgii de nea se aștern pe cărare, iar copii așteaptă nerăbdători sosirea lui Moș Crăciun. O carte care pune accentul pe generozitate și bunătate și este o metodă ideală ca cei mici să-și exerseze imaginația. Povestea din această carte poate să aducă la lumină tot ceea ce este mai bun dintr-o persoană cu ajutorul magiei de sărbători.

Cum a salvat Felix Crăciunul

Ultima poveste de pe lista de cărți pentru copii cu tematică de Crăciun este Cum a salvat Felix Crăciunul. Alex T. Smith reușește să pună pe hârtie una dintre cele mai adorabile povești. Felix, personajul principal, găsește o scrisoare pentru Moș Crăciun rătăcită și decide să plece întruna din cele mai importante misiuni ale sale. Felix va pleca să-i înmâneze personal scrisoare pierdută pentru Moș Crăciun. Pe tot parcursul călătoriei sale, Felix întâlnește o mulțime de oameni care îl vor ajuta să învețe cât de frumos este să faci fapte bune. O poveste minunată care va ajunge rapid în sufletul oricărui copil. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×