Reclamă

5 idei sustenabile pentru Crăciunul 2022. Sugestii pentru a face economie și a ajuta planeta

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar cadourile și decorațiunile trebuie cumpărate deja. În cazul în care nu ai făcut încă toate cumpărăturile, am pregătit o listă cu 5 idei sustenabile pentru Crăciunul 2022. Fie că vorbim de cadouri, ornamente sau bradul, vedeta Sărbătorilor, ți-am pregătit soluții de buget și prietenoase pentru mediul înconjurător.

Publicat: 15 decembrie 2022, 6:43

Grija pentru natură ar trebui să fie una dintre prioritățile tale pentru Anul Nou. Dacă încă nu știi cum funcționează sustenabilitatea, îți vom oferi câteva idei care să te ajute. Vei vedea, vei obține un sentiment atât de plăcut atunci când faci un bine pentru natură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 idei sustenabile pentru Crăciunul 2022

Am pregătit pentru tine 5 idei sustenabile pentru Crăciunul 2022, astfel, vei avea grijă și de bugetul tău și de planetă. Cu pași mărunți și dorința de schimbare, poți adopta un stil de viață minimalist, responsabil și cât se poate de simplu de întreținut.

Perioada Sărbătorilor de iarnă reprezintă momente frumoase alături de familie, cadouri, dar și risipă.

Fie că e vorba de risipă alimentară sau cheltuieli compulsive, sustenabiliatatea este un răspuns pentru obiectivele tale de viitor.

Seria ideilor sustenabile pentru Crăciunul acesta începe cu următoarele propuneri:

Reclamă

Investește în decorațiuni durabile

Ideal ar fi ca în perioada aceasta să îți mai amortizezi cheltuielile. De aceea, îți propunem să adopți anul acesta, decorațiuni făcute chiar de tine. În cadrul selecțiilor noastre de 5 idei sustenabile pentru Crăciunul 2022, îți porpunem să reciclezi.

Alege să reciclezi hârtiile pe care nu le mai folosești și acceptă provocarea handmade. Aici, creativitatea nu are limite și te încurajăm să faci tot ceea ce-ți trece prin cap. Poți recicla cărți mai vechi, hărți din călătorii pe care nu o să le mai folosești vreodată (căci le găsești online), jurnale, reviste, cărți de colorat etc. De asemenea, poți face decorațiuni din fructe uscate și caramelizate, precum feliile de portocale.

Reclamă

Toate acestea se pot folosi fie pentru împachetarea cadourilor de Crăciun, fie pentru decorarea locuinței sau a bradului. Poți realiza niște ghirlande superbe dintr-un carton mai dur, iar acestea se pot folosi la nesfârșit, dacă ai grijă unde le depozitezi. De asemenea, le poți da orice formă sau culoare, în funcție de dorințele tale, notează publicația Sierra.org. Nu uita, tu ești designer-ul anul acesta.

Evită cumpărăturile online

În această perioadă, mai mult ca sigur, toate firmele de curierat și magazinele online lucrează la foc automat. De aceea, ai putea să le mai ușurezi munca, alegând să faci altfel de cadouri anul acesta, fără a cumpăra din online. Chiar dacă nu va mai trebui să stai la cozi interminabile și ai putea să te miști mai repede, magazinele online sunt sufocate în această perioadă.

Îți propunem să ai mai multă grijă de natură și să limitezi producția de CO2 din atmosferă, abordând altfel problema cadourilor. În cadrul selecției noastre de 5 idei sustenabile pentru Crăciunul 2022, îți propunem să alegi și cumpărăturile secondhand. Atât decorațiunile, dar și unele cadouri ar putea fi secondhand anul acesta.

Poți apela la un magazin de vechituri unde vei găsi, cu siguranță, ceea ce ai nevoie. Set de căni cu ceainic vintage, accesorii sau bijuterii pentru păr, elemente decorative pentru casă, acestea pot fi cel mai frumos cadou pentru o persoană care iubește lucrurile de calitate, cu semnificații istorice.

Oferă experiențe unice drept cadou

Fie că este vorba de cupoane valorice sau experiențe unice, acestea pot fi un cadou desăvârșit pentru cei dragi. Oferă-le acestora un cadou de neuitat. Bilete pentru un concert, piesă de teatru, activități sportive sau poate chiar experiențe inedite precum lecții de echitație sunt câteva dintre sugestiile noastre pentru tine.

Un altfel de brad

Dacă simți nevoia de a a face o schimbare majoră, un brad diferit anul acesta poate fi răspunsul. În loc să folosești brazi de plastic sau naturali, poți crea propriul tău brad din cărți, spre exemplu. Puse unele peste altele, în spirală sau piramidă, cărțile cu coperți de culori diferite pot ține locul unui brad clasic pentru Sărbători.

Planifică meniul de Crăciun

Ultima sugestie din lista noastră de 5 idei sustenabile pentru Crăciunul 2022 este să eviți risipa alimentară. Astfel, vei economisi bani și vei reduce cantitatea de alimente aruncate. Această activitatea poate fi integrată mereu în stilul tău de viață, nu doar de Sărbătorile de iarnă. Healthline susține că o serie de preparate făcute rapid în casă pot fi o alternativă mai sănătoasă a meselor grele de Crăciun. Spre exemplu, poți include în meniul tău brioșe de legume, mini-pizza personalizată, rulouri de hummus, deserturi din fruncte și legume. Pentru desertul mesei de Crăciun, îți propunem o rețetă de fursecuri Linzer.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×