Reclamă

Hugh Jackman susține rezolvarea problemelor de sănătate mintală ale actorilor

Hugh Jackman susține rezolvarea problemelor de sănătate mintală ale actorilor. Actorul a spus că a fost nevoie de specialiști la cel mai recent film al său, The Son. Starul X-Men, în vârstă de 54 de ani, a explicat: „Cu siguranță mi-am dat seama cât de vulnerabilă sunt”.

Publicat: 21 decembrie 2022, 12:21

Hugh Jackman joacă rolul unui avocat de succes cu un fiu adolescent (Zen McGrath) dintr-o căsătorie anterioară care suferă de depresie. Jackman a povestit pentru BBC subiectul filmului. El a mai declarat că revenirea la actorie după ce nu a lucrat în timpul pandemiei de Covid i-a provocat „anxietate”. Și apoi tatăl lui a murit în timp ce el făcea filmul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„De fapt, tatăl meu nu a ratat nicio zi de muncă în viața lui”, spune Jackman, explicând de ce nu și-a luat timp liber pentru a sta cu familia.

„Mi-am imaginat ce va spune tatăl meu și el ar spune să merg la muncă”.

Hugh Jackman susține rezolvarea problemelor de sănătate mintală

Cu toate acestea, realizarea lui The Son a fost grea și presiunea a fost de o amploare de neimaginat.

Jackman a avut nopți nedormite în timp ce juca rolul lui Peter. Aceste din urmă era un dependent de muncă cu un nou partener, un copil mic, o fostă soție și fiul lor adolescent cu probleme. Vedeta spune că continuă să consulte un terapeut care l-a ajutat pe durata filmărilor, potrivit bbc.com.

Reclamă

Producătorii filmului au angajat și psihiatri pe platourile de filmare. Aceștia existau pentru momentele în care membrii distribuției și ai echipajului aveau nevoie de ajutor specializat.

„A fost prima dată când vedeam așa ceva într-un film”, spune Jackman, „și oamenii l-au folosit și a fost necesar”.

În timp ce antrenorii de intimitate au devenit obișnuiți atunci când scenele de sex fac parte din filme, Jackman susține și sprijinul pentru sănătatea mintală.

Reclamă

Cum vede Hugh Jackman rezolvarea situației

„Există o mică parte din vechea parte a creierului meu care crede că depinde de tine cum te descurci. Dacă trebuie să mergi la un medic, din orice motiv, trebuie să rezolvi asta.

„Dar cred că cu siguranță ar fi un semn bun de la un angajator că înțelege că e nevoie să aibă grijă de întreaga ta persoană, nu doar să te plătească. Ci să aibă grijă de bunăstarea ta sub toate formele”.

See-Saw films, care a produs The Son, a colaborat cu Film and TV Charity, care a dezvoltat o resursă gratuită pentru întreaga industrie pentru a destigmatiza sănătatea mintală precară în film și TV.

Sondajul Looking Glass din 2021 al organizației de caritate a arătat că nouă din 10 persoane care lucrează în acest sector s-au confruntat cu o problemă de sănătate mintală.

Setul de instrumente Whole Picture oferă îndrumări și sfaturi privind susținerea sănătății mintale și a bunăstării pe platoul de filmare și pre și post-producție și, până acum, a fost adoptată de 35 de producții.

Ce spune actorul despre filmul The Son

Jackman spune că speră că The Son va declanșa conversații despre problemele de sănătate mintală „de care este nevoie urgentă”.

El spune: „Există o adevărată lipsă de cunoștințe și ignoranță și rușine în jurul subiectului. Cred că este ceva cu care trebuie să ne confruntăm, cu adevărat, foarte repede”.

Filmul, care explorează parentingul absent și efectele divorțului asupra copiilor, precum și asupra bolilor mintale ale adolescenților, este greu de urmărit.

Peter Bradshaw de la The Guardian a lăudat „drama frumos compusă și alfabetizată”. Cu toate acestea, nu toată lumea a fost fană a filmului The Son. Acesta avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția. Va apărea în Marea Britanie în februarie.

David Rooney, de la The Hollywood Reporter, a spus că este „un film deprimant despre depresie. Kevin Maher, de la The Times, l-a catalogat drept „un film obositor”.

Cu toate acestea, Jackman a primit deja o nominalizare la Premiile Oscar. El e nominalizat pentru cel mai bun actor pentru rolul său din drama The Son. Vine într-un moment în care unii pun la îndoială viitorul categoriilor de actorie de gen în cadrul ceremoniilor de premiere.

Jackman spune că este „un mare fan” să existe o categorie de actorie neutră de gen în care concurează toți actorii.

„Acesta ar fi un pas cu adevărat pozitiv. Nu înțeleg de ce este împărțit doar în două sexe. Știm cu toții că este un spectru mult mai mare”.

Mai multe detalii despre filmul The Son

The Son a fost scris și regizat de Florian Zeller. Același a regizat drama din 2020 The Father, ce i-a adus starului Sir Anthony Hopkins al doilea Oscar.

Sir Anthony, faimos pentru rolurile din The Silence of the Lambs, filmele Thor și Westworld, are și el o apariție cameo în The Son.

Jackman oferă o perspectivă fascinantă asupra modului în care Sir Anthony continuă să lucreze după mai bine de șase decenii pe ecran.

„A filmat o zi. A petrecut șase luni trimițând un e-mail regizorului Florian în fiecare zi. Florian mi-a spus: „Am primit la fel de multe e-mailuri despre această scenă dintr-un film precum am primit pentru The Father, unde el este în fiecare scenă. O ia atât de în serios.”

De asemenea, Jackman și-a făcut un nume în filme muzicale. A participat inclusiv în Les Misérables și The Greatest Showman. Pe Broadway joacă în prezent în The Music Man.

„Întotdeauna caut lucruri pe care nu le-am făcut până acum, care mă provoacă, care mă sperie. Și apropo, când am făcut Wolverine, m-a speriat mereu. Și asta e la un milion de mile distanță de cine sunt eu”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×