Dacă te numeri printre persoanele care se bucură de o ceașcă de ceai dimineața, atunci această rețetă ar putea fi ideală pentru tine. Pe lângă gustul plăcut, ceaiul de ghimbir are un aport important de vitamine și minerale.
Beneficiile ceiaului de ghimbir
Ceaiul de ghimbir este folosit ca adjuvant în tratarea diferitelor boli. Acesta are efect antiseptic, antiviral, antifungic și antiinflamator. Consumat de peste mi se ani, ceaiul de ghimbir are rol în a trata și ameliora zeci de afecțiuni. Ghimbirul este originar din Asia de Sud. Acesta a fost folosit încă din perioade străvechi. În antichitate, ghimbirul era folosit pentru tratarea bolilor. Acesta poate fi consumat crud, dar și amestecat cu diferite condimente.
Totodată, acesta poate fi consumat și fiert, sub forma unui ceai delicios de ghimbir Ceaiul de ghimbir are un gust dulce – acrișor. Acesta ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. Ghimbirul conține o cantitate importantă de vitamina C și este un remediu excelent pentru tratarea virozelor de sezon. Ceaiul de ghimbir poate ajuta împotriva inflamației din organism, spun specialiștii pentru Healthline.com.
Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, ceaiul de ghimbir te poate ajuta în lupta împotriva inflamației din corp. Această băutură poate ajuta la reducerea stresului oxidativ și implicit în lupta împotriva radicalilor liberi.
Inflamația cronică poate avea efecte devastatoare asupra organismului. Aceasta poate duce la apariția bolilor cronice perecum diabetul, bolile de inimă, dar și depresia.
Specialiștii recomandă consumul de ceai de ghimbir pentru a reduce nivelul stresului oxidativ. Îți oferim și o listă de alimente bogate în antioxidanți pentru a putea reduce inflamația din organism.
Ceaiul de ghimbir ajută la pierderea în greutate
Se spune că ceaiul negru este ideal dacă îți dorești să pierzi în greutate. Specialiștii sunt de părere că și ceaiul de ghimbir te poate ajuta să ai silueta la care visezi. Ghimbirul scade aciditatea gastrică și ajută la stimularea enzimelor din intersinte.