Reclamă

Efecte ale consumului de lapte de ovăz asupra organismului. Ce se întâmplă în organism

Lapte de ovăz este o băutură pe bază de plante care este extrem de populară în întreaga lume. Specialișii au dezvăluit de-a lungul timpului mai multe despre beneficiile acestei cereale asupra sănătății. Acum au detaliat și despre efecte ale consumului de lapte de ovăz asupra organismului.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 28 iulie 2024, 7:16

Dintre toate alternativele de lapte pe bază de plante, laptele de ovăz este printre preferate. Acesta a câștigat inima consumatorilor de lapte vegetal prin textura și aroma sa cremoasă și gustul dulce.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Efecte ale consumului de lapte de ovăz asupra organismului

Lapte de ovăz a ajuns să fie folosit chiar și în latte-urile cu gheață și bolurile de cereale. Dacă și tu îl consumi, sigur te-ai întrebat cât de sănătos este.

În general, e bine să cumperi lapte de ovăz care este îmbogățit cu vitaminele A și D și calciu și nu conține zaharuri adăugate. Atunci când îl alegi, sigur ești preocupată de dieta ta zilnică, așa că trebuie ca acesta să fie cât mai puțin procesat.

Are un conținut mai mare de carbohidrați

Conținutul de carbohidrați din laptele de ovăz poate diferi semnificativ de la o marcă la alta. Cele mai multe tipuri de lapte de ovăz conțin aproximativ 15 până la 20 de grame de carbohidrați pe pahar de 200 de ml.

Reclamă

Dacă ții o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați sau suferi de diabet, conținutul mai mare de carbohidrați al laptelui de ovăz poate să nu fie cea mai potrivită opțiune de consum pentru tine. Alege mereu tipurile neîndulcite și fără arome pentru a menține numărul scăzut de carbohidrați.

Are un conținut mare de fibre

Unele, dar nu toate tipurile de lapte de ovăz conțin fibre. Și acesta este un lucru bun, deoarece laptele și majoritatea celorlalte alternative de lapte pe bază de plante nu sunt o sursă de fibre, un nutrient pe care mulți dintre noi nu îl au în alimentația de zi cu zi.

Reclamă

Beta-glucanul este o fibră solubilă regăsită în lapte de ovăz, ceea ce înseamnă că se dizolvă în apă și ajută la scăderea nivelului de colesterol și a zahărului din sânge.

Laptele de ovăz nu are prea multe proteine

Spre deosebire de laptele de soia, laptele de ovăz nu conține multe proteine. Este sărac în proteine ​​în comparație cu alte opțiuni de lapte vegetal. Acesta conține 3 până la 4 grame de proteine ​​într-o cană.

Proteina este un macronutrient important din mai multe motive: ajută la menținerea musculaturii, reduce foamea și sprijină repararea celulelor.

Nu e recomandat pentru oamenii care suferă de boală celiacă

În timp ce ovăzul este o cereală fără gluten, multe produse din ovăz, inclusiv laptele de ovăz, pot conține de fapt gluten din cauza procesării.

Dacă ai boală celiacă sau sensibilitate la gluten, e important să citești eticheta întotdeauna. Sigiliul cu specificația „fără gluten” garantează că produsul nu a fost contaminat încrucișat cu ingrediente care conțin gluten.

Laptele de ovăz este bun pentru cei care evită produsele lactate

Laptele de ovăz se face practic prin amestecarea ovăzului cu apă și apoi strecurare. Asta înseamnă că în mod natural nu conține lactate și, de obicei, este și vegan. Pentru persoanele care evită produsele lactate, cum ar fi cei cu intoleranță la lactoză sau alergie la lactate, laptele de ovăz poate fi o alternativă excelentă la laptele de vacă.

Deoarece laptele de ovăz este în mod natural fără lactoză, persoanele sensibile la acest tip de zahăr derivat din lactate pot evita simptomele incomode, cum ar fi diareea și gazele, trecând la această alternativă de lapte.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×