Dintre toate alternativele de lapte pe bază de plante, laptele de ovăz este printre preferate. Acesta a câștigat inima consumatorilor de lapte vegetal prin textura și aroma sa cremoasă și gustul dulce.
Efecte ale consumului de lapte de ovăz asupra organismului
Lapte de ovăz a ajuns să fie folosit chiar și în latte-urile cu gheață și bolurile de cereale. Dacă și tu îl consumi, sigur te-ai întrebat cât de sănătos este.
În general, e bine să cumperi lapte de ovăz care este îmbogățit cu vitaminele A și D și calciu și nu conține zaharuri adăugate. Atunci când îl alegi, sigur ești preocupată de dieta ta zilnică, așa că trebuie ca acesta să fie cât mai puțin procesat.
Are un conținut mai mare de carbohidrați
Conținutul de carbohidrați din laptele de ovăz poate diferi semnificativ de la o marcă la alta. Cele mai multe tipuri de lapte de ovăz conțin aproximativ 15 până la 20 de grame de carbohidrați pe pahar de 200 de ml.
Dacă ții o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați sau suferi de diabet, conținutul mai mare de carbohidrați al laptelui de ovăz poate să nu fie cea mai potrivită opțiune de consum pentru tine. Alege mereu tipurile neîndulcite și fără arome pentru a menține numărul scăzut de carbohidrați.
Are un conținut mare de fibre
Unele, dar nu toate tipurile de lapte de ovăz conțin fibre. Și acesta este un lucru bun, deoarece laptele și majoritatea celorlalte alternative de lapte pe bază de plante nu sunt o sursă de fibre, un nutrient pe care mulți dintre noi nu îl au în alimentația de zi cu zi.