Reclamă

Gustarea de dimineață care te poate ajuta să îți reglezi tranzitul intestinal, recomandată de dieteticieni

Află care este gustarea de dimineață care te ajută să îți reglezi tranzitul intestinal. Senzația de balonare sau constipație poate varia de la o simplă neplăcere la un disconfort serios. Îți poate strica multe momente din zi și te poate face să te simți irascibilă.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 22 iulie 2024, 7:38

Din fericire, există câteva obiceiuri care te vor ajuta să îți reglezi tranzitul intestinal, dacă le introduci în rutina ta zilnică. Astfel, vei putea scăpa de momentele neplăcute în care nu te poți concentra din cauza senzației de balonare. Dar și de disconfortul generat de senzația de stomac prea plin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gustarea de dimineață care te ajută să îți reglezi tranzitul

Dacă nu ai cel puțin trei scaune pe săptămână, este probabil să suferi de constipație. Frecvența nu este singurul indicator că te confrunți cu o problemă la nivel digestiv. Alte semne comune ale constipației sunt scaunele tari sau scaunele care sunt greu de eliminat.

Menținerea constipației la distanță implică, de obicei, să consumi necesarul zilnic de fibre, sa bei suficientă apă și să faci zilnic exerciții fizice. Așadar, aportul adecvat de fibre se află în fruntea listei. Asta înseamnă că trebuie să ai grijă să introduci în dieta ta cantitatea zilnică recomandată de 28 până la 38 de grame de fibre.

Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de fibre și te pot ajuta la îndeplinirea aportului zilnic de fibre necesare organismului tău. Poți pregăti pentru micul dejun o porție delicioasă și rapidă de fulgi de ovăz cu afine și banane coapte. Ovăzul este un tip de fibră solubilă care susține mișcările intestinale regulate. Fibrele solubile hidratează scaunele, astfel încât acestea sunt mai ușor de eliminat.

„Cerealele integrale, legumele, fructele, leguminoasele și nucile sau semințele sunt toate surse excelente de fibre. Iar consumul unei varietăți a acestora te va ajuta să îți susții nevoile zilnice de fibre.”, a declarat nutriționistul Madelyn LaRouche.

Reclamă

Beneficiile consumului de fulgi de ovăz

Gustarea de dimineață care te ajută să îți reglezi tranzitul este gustarea sănătoasă care bifează următoarele trei caracteristici. Este important să te asiguri că obții cel puțin 3 grame de fibre per porție. De asemenea, nu trebuie să aibă sare. Evită gustările care au zahăr adăugat. Potrivit nutriționiștilor, alimentele bogate în sare și zahăr sunt, în general, sărace în fibre, fapt care favorizează constipația.

Ovăzul este una dintre cele mai sănătoase cereale, fiind bogat în fibre, vitamine și antioxidanți. O jumătate de cană de fulgi de ovăz conține 41% fosfor din doza zilnică recomandată, 34% magneziu și 20% fier. De asemenea, consumul de fulgi de ovăz ajută la menținerea unei greutăți optime.

Reclamă

Stilul de viață afectează timpul de tranzit intestinal. Ai grijă să incluzi în dieta ta gustări sănătoase și să faci mișcare în fiecare zi, chiar dacă este vorba despre o plimbare de doar 30 de minute. Ai o mulțime de opțiuni gustoase și sănătoase din care poți alege. Nucile pecan, ovăzul și afinele sunt cele mai recomandate, datorită conținutului lor de fibre solubile și insolubile.

Microbiomul intestinal este un factor cheie în menținerea bunei funcționări a sistemului gastrointestinal. Iar cea mai bună modalitate de a susține un microbiom intestinal sănătos este consumul de fibre sau beta-glucan.

Potrivit nutriționiștilor de la Parade, beta-glucanul fermentează în intestin și promovează diversitatea bacteriană, reducând în același timp inflamația.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×