Din fericire, există câteva obiceiuri care te vor ajuta să îți reglezi tranzitul intestinal, dacă le introduci în rutina ta zilnică. Astfel, vei putea scăpa de momentele neplăcute în care nu te poți concentra din cauza senzației de balonare. Dar și de disconfortul generat de senzația de stomac prea plin.
Gustarea de dimineață care te ajută să îți reglezi tranzitul
Dacă nu ai cel puțin trei scaune pe săptămână, este probabil să suferi de constipație. Frecvența nu este singurul indicator că te confrunți cu o problemă la nivel digestiv. Alte semne comune ale constipației sunt scaunele tari sau scaunele care sunt greu de eliminat.
Menținerea constipației la distanță implică, de obicei, să consumi necesarul zilnic de fibre, sa bei suficientă apă și să faci zilnic exerciții fizice. Așadar, aportul adecvat de fibre se află în fruntea listei. Asta înseamnă că trebuie să ai grijă să introduci în dieta ta cantitatea zilnică recomandată de 28 până la 38 de grame de fibre.
Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de fibre și te pot ajuta la îndeplinirea aportului zilnic de fibre necesare organismului tău. Poți pregăti pentru micul dejun o porție delicioasă și rapidă de fulgi de ovăz cu afine și banane coapte. Ovăzul este un tip de fibră solubilă care susține mișcările intestinale regulate. Fibrele solubile hidratează scaunele, astfel încât acestea sunt mai ușor de eliminat.
„Cerealele integrale, legumele, fructele, leguminoasele și nucile sau semințele sunt toate surse excelente de fibre. Iar consumul unei varietăți a acestora te va ajuta să îți susții nevoile zilnice de fibre.”, a declarat nutriționistul Madelyn LaRouche.
Beneficiile consumului de fulgi de ovăz
Gustarea de dimineață care te ajută să îți reglezi tranzitul este gustarea sănătoasă care bifează următoarele trei caracteristici. Este important să te asiguri că obții cel puțin 3 grame de fibre per porție. De asemenea, nu trebuie să aibă sare. Evită gustările care au zahăr adăugat. Potrivit nutriționiștilor, alimentele bogate în sare și zahăr sunt, în general, sărace în fibre, fapt care favorizează constipația.
Ovăzul este una dintre cele mai sănătoase cereale, fiind bogat în fibre, vitamine și antioxidanți. O jumătate de cană de fulgi de ovăz conține 41% fosfor din doza zilnică recomandată, 34% magneziu și 20% fier. De asemenea, consumul de fulgi de ovăz ajută la menținerea unei greutăți optime.