Reclamă

De ce se exfoliază unghiile. Sfaturi ca să ai unghii lungi și sănătoase

Specialiștii spun că cea mai mare preocupare în privința unghiile este exfolierea. Atunci când apare, procesul ar trebui să ridice multe semne de întrebare. Rutina de manichiură, anumite substanțe chimice sau chiar dieta ta ar putea fi vinovate. Află de ce se exfoliază unghiile.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 25 februarie 2024, 7:15

Unghiile pot fi comparate cu o cameră care supraveghează starea generală a sănătății tale. stării generale de sănătate. E extrem de important să fii atentă la felul în care arată unghiile tale. Orice modificări, cum ar fi exfolierea unghiilor, îngălbenirea, merită investigate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce se exfoliază unghiile

Există diverse cauze potențiale în spatele exfolierii unghiilor. Mai jos ai câteva dintre principalele cauze ale acestui proces, care din păcate este destul de comun.

Mâinile tale sunt frecvent umede

Cea mai frecventă cauză a exfolierii unghiilor este faptul că stai foarte mult timp cu mâinile în apă. Pentru a preveni acest lucru, poți purta mănuși atunci când speli vasele, să îți usuci bine mâinile și unghiile și să aplici în mod regulat o cremă de mâini care conține vitamina E.

Folosești prea mult buffer-ul pe unghii

Reclamă

Exfolierea apare și atunci când unghiile sunt supuse unui proces de frecare constant. Uscăciunea excesivă face ca unghia să devină fragilă, astfel încât trauma minoră poate deteriora cu ușurință unghia. Asta înseamnă că o mică tăietură se poate transforma într-o despicătură mare atunci când unghiile sunt prea uscate.

Substanțele chimice din produse

Anumite substanțe chimice și ingrediente care se găsesc în orice, de la săpunul de mâini și dezinfectanți până la detergentul de rufe pot usca unghiile și le pot predispune la exfoliere. Caută produse etichetate drept „hipoalergenice”, deoarece de obicei conțin agenți chimici mai blânzi sau naturali.

Reclamă

Ai suferit un traumatism al unghiilor

S-ar putea să nu pară că îți smulgi oja de pe unghii cu dinții, le rozi sau e folosești pentru a deschide diverse obiecte sau alimente, dar activitățile de acest fel pot face ca unghiile să înceapă să se exfolieze mai rapid.

O deficiență de nutrienți

Exfolierea unghiilor a fost asociat cu un nivel scăzut de calciu, precum și cu o deficiență de fier, vitamina D și vitaminele B, cum ar fi biotina. Toate aceste vitamine ajută cheratina, tesuțul din unghii, să devină mai puternic. O dietă bine echilibrată, bogată în fructe, legume și proteine slabe, este un prim pas pentru a depăși deficiențele nutriționale.

Probleme la nivelul glandei tiroide

În timp ce semnele tipice ale unei probleme cu tiroida includ modificări de greutate, anxietate, oboseală și gândire greoaie, exfolierea unghiilor poate fi, de asemenea, un simptom. Boala tiroidiană determină o rată mai lentă de schimbare a pielii și a unghiilor, astfel încât țesutul unghiilor mai vechi rămâne mai mult timp, determinând unghiile să devină casante.

Te confrunți cu o infecție fungică

Onicomicoza sau infecția fungică a unghiei poate provoca mai multe tipuri diferite de distrofie a unghiilor, inclusiv exfolierea unghiilor. Este posibil să te confrunți de asemenea cu îngroșarea unghiilor și decolorarea ori chiar îngălbenirea.

În cazul în care exfolierea unghiilor durează prea mult timp, cel mai bine este să i te adresezi unui specialist. El este singur care îți poate face recomandări personalizate, în funcție de cauza adevărată a problemei tale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×