Varza murată fermentată, nu varza crudă sau saramura, s-a descoperit că protejează mucoasa intestinală de inflamație în modelele de celule crescute în laborator. Procesul de fermentație creează compuși benefici ca lucrează împreună pentru a susține sănătatea pe termen lung a intestinului.
Alimentul care poate să îmbunătățească sănătatea sistemului digestiv
Atât varza murată de casă, cât și cea cumpărtată dinmagazin au przentat beneficii simișare de protecție a intestinului. Totuși, varza murată de la raft poate să nu aibă la fel de multe beneficii din cauza procesării termic.
Cele mai noi rezultat ale studiilor sugerează că este posibil să adori să adaugi puțină varză murată deasupra preparatelor tale. Nu numai că oferă un gust aparte, dar poate să-ți aducă și o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Cercetătorii susțin că o furculiță de varză murată paote face mai mult decât să ofere un gust mai bun mâncării. Varza murată ar putea ajuta, de asemenea, mucoasa intestinală să combată inflamația din organism.
Specialiștii au efectuat o serie de experimente de cultură celulară, creând un mic intestin fals în laborator prin creșterea celulelor derivate din om. Apoi au expus țesutul la două citokine inflamatorii care în mod normal fac scurgerea barierei intestinale.
Cu toate acesta înainte de acest atac inflamator, echipa de specialiști a picurat diferite lichide pe celule: suc simplu de varză crudă, saramură pură, mai multe loturi de vază fermentată de casă și varză murată din supermarket.
Potrivit cercetătorilor, doar varza fermentată a ajutat la protejarea mucoasei intestinale. Cercetătorii au descoperit că procesul de fermentare schimbă complet proprietățile verzei.
Bacteriile înfometate consumă toate zaharurile, producând, de asemenea, o varietate de compuși noi, cum ar fi acizii organizi, aminoacizii și acidul lactic, care conferă verzei murate aroma caracteristică. Compușii de protecție ai barierei intestinale sunt îmbogățiți în mod constant în timpul fermentațiilor de varză.