Reclamă

Beneficiile oțetului de mere, pentru organism

Oțetul de mere este un remediu popular ce are la bază un ingredient comun, găsit în fiecare casă. De secole, oamenii folosesc oțetul de mere, în gastronomie, pentru curățenie, dar și pentru tratarea unei game largi de probleme de sănătate. Să descoperim împreună care sunt beneficiile oțetului de mere, pentru organism.

Publicat: 16 aprilie 2021, 7:35

Oțetul de mere ar avea de asemenea efect antimicrobian și antioxidant. Mai mult decât atât, studiile sugerează că ar putea ajuta la scăderea în greutate ori reducerea nivelului de zahăr din sânge.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oțetul de mere provine din fermentarea sucului natural de mere. Acesta conține o serie de vitamine și minerale și este folosit ca panaceu al multor probleme.

Beneficiile oțetului de mere, pentru organism

Acidul acetic este motivul din spatele mirosului și aromei puternice a oțetului de mere. Cercetătorii consideră că acest acid este responsabil pentru beneficiile oțetului de mere, pentru organism. Un oțet de cidru conține în medie 5–6% acid acetic, potrivit Healthline.com.

Oțetul de mere, organic, nefiltrat, conține așa numita substanță „mamă”, compusă din proteine, enzime și bacterii, ce conferă produsului aspectul tulbure. „Mama” ar fi responsabilă pentru majoritatea beneficiilor pentru sănătate, deși în prezent nu există studii care să susțină acest fapt.

Oțetul de mere nu conține prea multe vitamine sau minerale, deținând o mică cantitate de potasiu. Un oțet de calitate superioară pate conține de asemenea aminoacizi și antioxidanți.

Reclamă

Distruge bacteriile dăunătoare

Oțetul ar putea ajuta la distrugerea bacteriilor. În urmă cu peste 2.000 de ani, Hipocrate, părintele medicinei, utiliza oțetul pentru curățarea rănilor.

Oțetul este un tratament popular pentru curățarea și dezinfectarea ciupercilor, negilor, dar și infecțiilor din zona auriculară.

Reclamă

Oțetul de mere poate fi folosit și pe post de conservant alimentar, studiile arătând că ar inhiba creșterea bacteriilor de E.coli.

Scade nivelul de zahăr din sânge

Diabeticii de tip II au un nivel ridicat de zahăr în sânge, din cauza rezistenței la insulină sau incapacității de a o produce.

Chiar și persoanele ce nu au diabet pot beneficia însă de menținerea nivelului de zahăr din sânge, în niște parametri normali. Nivelul ridicat de zahăr din sânge este, de asemenea, una dintre cauzele majore a îmbătrânirii și a unor boli cronice.

În cadrul unui studiu la care au participat cinci respondenți fără probleme de sănătate, oțetul a ajutat la reducerea glicemia cu 31,4% după ce aceștia au consumat 50 de grame de pâine albă.

Persoanele cu diabet au raportat că înghițirea a două linguri de oțet de mere înainte de culcare le-a redus glicemia cu până la 4%, în dimineața următoare, conform unui alt studiu.

Este important însă ca bolnavii să nu înlocuiască tratamentul medical cu tratamente naturiste. Dacă în prezent iei medicamente pentru scăderea zahărului din sânge, adresează-te medicului înainte de adopta și un tratamet pe bază de oțet de mere.

Ajută la scăderea în greutate

Studiile arată că oțetul ar putea crește senzația de sațietate. Acest lucru te poate determina să mănânci cu până la 200-275 mai puține calorii și să pierzi în greutate.

Reține însă că simpla adăugare a unui ingredient în dieta ta are rareori un efect cu adevărat vizibil asupra greutății. Scăderea în greutate poate fi bazată numai pe abordarea unui stil de viață sănătos.

Benefic afecțiunilor de piele

PH-ul pielii este ușor acid, iar oțetul mere ar putea ajuta la reechilibrarea sa, îmbunătățind bariera de protecție a pielii.

Luând în calcul proprietățile antibacteriene ale oțetului de mere, acesta ar putea ajuta la prevenirea infecțiilor pielii.

Discută cu dermatologul înainte de a încerca noi remedii, în special pe pielea deja deteriorată. Evită să aplici oțet nediluat pe piele, acesta putând provoca arsuri.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
3
Melissa McCarthy pozată la gala Premiilor Oscar 2019
Divertisment
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate. Cum arată acum grăsuța de la Hollywood
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate a fost incredibilă. Grăsuța de la Hollywood arată incredibil după ce a scăpat de kilogramele în...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×