Oțetul de mere ar avea de asemenea efect antimicrobian și antioxidant. Mai mult decât atât, studiile sugerează că ar putea ajuta la scăderea în greutate ori reducerea nivelului de zahăr din sânge.
Oțetul de mere provine din fermentarea sucului natural de mere. Acesta conține o serie de vitamine și minerale și este folosit ca panaceu al multor probleme.
Beneficiile oțetului de mere, pentru organism
Acidul acetic este motivul din spatele mirosului și aromei puternice a oțetului de mere. Cercetătorii consideră că acest acid este responsabil pentru beneficiile oțetului de mere, pentru organism. Un oțet de cidru conține în medie 5–6% acid acetic, potrivit Healthline.com.
Oțetul de mere, organic, nefiltrat, conține așa numita substanță „mamă”, compusă din proteine, enzime și bacterii, ce conferă produsului aspectul tulbure. „Mama” ar fi responsabilă pentru majoritatea beneficiilor pentru sănătate, deși în prezent nu există studii care să susțină acest fapt.
Oțetul de mere nu conține prea multe vitamine sau minerale, deținând o mică cantitate de potasiu. Un oțet de calitate superioară pate conține de asemenea aminoacizi și antioxidanți.
Distruge bacteriile dăunătoare
Oțetul ar putea ajuta la distrugerea bacteriilor. În urmă cu peste 2.000 de ani, Hipocrate, părintele medicinei, utiliza oțetul pentru curățarea rănilor.
Oțetul este un tratament popular pentru curățarea și dezinfectarea ciupercilor, negilor, dar și infecțiilor din zona auriculară.