Sufleul este un preparat culinar din bucătăria franțuzească, a cărui denumire este soufflé. Rețeta sufleurilor se prepară dintr-un dintr-un sos alb de făină, celebrul sos Bechamel, amestecat cu gălbenușuri de ouă. La acesta se pot adăuga brânzeturi, legume sau cărnuri, dar și albușurile bătute spumă.
Textura sufleurilor este ușor asemănătoare cu a unei budinci, dar mai pufoasă, mai aerată. Poți prepara sufleu și ca aperitiv sau fel principal, dar și ca desert. Sufleurile de vanilie sau cele de ciocolată sunt foarte apreciate în toate bucătăriile lumii.
Îți oferim mai jos rețeta sufleului de dovlecei cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas, pentru a te convinge și tu de gustul delicios și aspectul apetisant al acestuia.
Sufleu de dovlecei cu brânză – Ingrediente
- 50 gr de unt gras
- 50 gr de făină
- 250 ml lapte
- 1 praf de sare
- 1/2 linguriță cu pudră de nucșoară (opțional)
- 2 dovlecei cruzi
- 250 gr brânză sărată de vaci
- 100 g parmezan răzuit
- pătrunjel verde și mărar verde
- 2 linguri de pesmet + unt pentru uns formele de copt
- puțin cașcaval răzuit pentru decor.
Rețeta sufleului de dovlecei cu brânză – Mod de preparare
Se începe cu prepararea sosului bechamel, care necesită un timp de fierbere și un timp de răcire înainte de a adăuga celelalte ingrediente. Descoperă care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a face și tu acest sos celebru în întreaga lume.
Cum prepari sos bechamel pentru sufleu de dovlecei cu brânză
Pune laptele la încălzit într-o cratiță și lasă-l până când atinge punctul de fierbere. Pune untul la topit într-o tigaie adâncă, iar când se topește, adaugă toată făina. Amestecă intens până când făina absoarbe tot untul.