Reclamă

Sufleu de dovlecei cu brânză. Un preparat inspirat din bucătăria franceză

Dacă ești în căutarea unui preparat simplu și delicios pentru una dintre mesele principale ale zilei, încearcă rețeta de sufleu de dovlecei cu brânză.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 6 septembrie 2022, 6:11

Sufleul este un preparat culinar din bucătăria franțuzească, a cărui denumire este soufflé. Rețeta sufleurilor se prepară dintr-un dintr-un sos alb de făină, celebrul sos Bechamel, amestecat cu gălbenușuri de ouă. La acesta se pot adăuga brânzeturi, legume sau cărnuri, dar și albușurile bătute spumă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Textura sufleurilor este ușor asemănătoare cu a unei budinci, dar mai pufoasă, mai aerată. Poți prepara sufleu și ca aperitiv sau fel principal, dar și ca desert. Sufleurile de vanilie sau cele de ciocolată sunt foarte apreciate în toate bucătăriile lumii.

Îți oferim mai jos rețeta sufleului de dovlecei cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas, pentru a te convinge și tu de gustul delicios și aspectul apetisant al acestuia.

Sufleu de dovlecei cu brânză – Ingrediente

  • 50 gr de unt gras
  • 50 gr de făină
  • 250 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriță cu pudră de nucșoară (opțional)
  • 2 dovlecei cruzi
  • 250 gr brânză sărată de vaci
  • 100 g parmezan răzuit
  • pătrunjel verde și mărar verde
  • 2 linguri de pesmet + unt pentru uns formele de copt
  • puțin cașcaval răzuit pentru decor.
Reclamă

Rețeta sufleului de dovlecei cu brânză – Mod de preparare

Se începe cu prepararea sosului bechamel, care necesită un timp de fierbere și un timp de răcire înainte de a adăuga celelalte ingrediente. Descoperă care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a face și tu acest sos celebru în întreaga lume.

Cum prepari sos bechamel pentru sufleu de dovlecei cu brânză

Pune laptele la încălzit într-o cratiță și lasă-l până când atinge punctul de fierbere. Pune untul la topit într-o tigaie adâncă, iar când se topește, adaugă toată făina. Amestecă intens până când făina absoarbe tot untul.

Reclamă

Apoi, adaugă laptele fierbinte puțin câte puțin, în timp ce amesteci intens pentru a nu se forma cocoloașe. După ce ai terminat de adăugat laptele, adaugă sarea și pudra de nucșoară și mai fierbe sosul pentru 2-3 minute. Stinge focul, adaugă parmezanul răzuit și amestecă până când acesta este bine încorporat în sos. Lasă sosul la răcit și ocupă-te de celelalte ingrediente.

Spală dovleceii, șterge-i bine și dă-i pe răzătoarea mare. Presară sare peste răzătura de dovlecei și pune-o într-o sită, la scurs. Răzuiește și brânza sărată. Spală pătrunjelul și mărarul și toacă-le mărunt.

Separă albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri presară puțină sare și bate-le cu un tel, sau cu mixerul ca pentru rețeta de bezea. Când ai sosul răcit și toate celelalte ingrediente pregătite poți porni cuptorul la 200 de grade Celsius.

Cum montezi și coci deliciosul sufleu de dovlecei cu brânză

Peste sosul bechamel răcit adaugă unul câte unul, gălbenușurile. Omogenizează compoziția, apoi adaugă brânza răzuită, verdeața tocată și dovleceii răzuiți, dar bine scurși de lichid. La final, adaugă lingură cu lingură albușurile bătute. Omogenizează ușor compoziția pentru sufleu, amestecând cu o spatulă de jos în sus, ca la rețeta de pandișpan.

Unge formele de copt cu puțin unt și presară pesmet în interior. Umple-le pentru 3/4 din capacitate cu compoziția pentru sufleu. Așază-le într-o tavă și pune-le în cuptorul încălzit. Lasă-le pentru 25-30 de minute, sau până când sunt frumos rumenite la suprafață.

Scoate formele cu sufleu de dovlecei din cuptor și presară cașcaval răzuit pentru un aspect plăcut. După ce vei savura deliciosul sufleu, și vei mai dori să testezi și alte preparate cu dovlecei, îți recomandăm rețeta de budincă de dovlecei cu brânză și busuioc.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×