Reclamă

Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardelenească

În sezonul rece, una dintre cele mai apreciate rețete pe bază de preparate din carne este rețeta tradițională ardelenească de pastă din jumări. Este o rețetă de aperitiv foarte gustos, mai ales servit pe felii de pâine prăjită.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 19 ianuarie 2024, 5:55

Rețeta se prepară foarte simplu, ușor și rapid. Jumările se trec prin mașina de tocat și se amestecă cu câteva ingrediente ce le oferă gust și consistență.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este o rețetă tradițională care se prepară și în marile restaurante. Pasta de jumări se servește ca starter tartinată pe felii de pâine, alături de un pahar de țuică și aceasta tradițională din bucătăria românească.

Dacă nu te-ai încumetat încă să prepari jumări de casă, descoperă aici și rețeta acestora.

În continuare, îți oferim rețeta completă pentru pasta tartinabilă din delicioasele jumări.

Reclamă

Pastă din jumări – Ingrediente

  • 500 gr jumări de porc
  • 200 gr de ceapă roșie
  • 50 gr de muștar
  • pastă de hrean după gust
  • 1/2 linguriță cu boia de ardei afumată
  • 1/2 linguriță cu semințe de chimen măcinate
  • 3-4 căței de usturoi răzuiți.

Rețetă de pastă tradițională din jumări – Mod de preparare

Mai întâi, te vei ocupa de sortarea jumărilor de porc. Este ideal să optezi pentru jumări care să conțină un procent mai mare de grăsime decât cel de carne.

După ce ai ales cele mai bune jumări, poți pregăti și celelalte ingrediente necesare rețetei. Descoperă și o rețetă tradițională de piftie de porc sau răcituri.

Reclamă

Cum prepari rețeta de pastă din jumări

Curăță usturoiul și ceapa, clătește-le cu apă rece, șterge-le și toacă-le mai mărunt. Pune-le în recipientul unui blender, chopper sau robot de bucătărie. Toacă și jumările în bucăți mai mici și adaugă-le peste ceapă și usturoi. Pornește robotul și macină bine ingredientele până când rezultă o pastă omogenă.

Jumări măcinate în chopper
Pentru a păstra pasta de jumări timp mai îndelungat, aceasta se va prepara simplă / Rețetefeldefel.ro

Condimentează pasta după propriul gust, adăugând treptat condimentele preferate sau pe cele recomandate în rețetă. Este ideal să adăugi treptat aceste condimente și să guști pasta de jumări pe parcurs pentru a obține gustul optim.

După ce ai obținut o pastă omogenă și gustoasă, o poți pune în borcane de sticlă de capacitate mai mică. Închide-le ermetic cu capacele din dotare și depozitează-le în frigider.

Este recomandat să folosești borcane cât mai micuțe pentru ca atunci când le desfaci, delicioasa pastă de jumări să poată fi consumată în câteva zile. Pentru că, pe lângă jumări mai folosești și ingrediente proaspete, precum ceapa și usturoiul, acestea nu pot rezista mai mult de 4-5 zile, chiar și la frigider.

Chiar dacă perioada de valabilitate a conservelor este mai îndelungată, după desfacere acestea iau contact cu aerul și se pot contamina.

Pastă din jumări pe felie de pâine și în bol
Pasta de jumări se servește ca aperitiv pe felii de pâine / Shutterstock

Totuși, dacă vrei să prepari o cantitate mai mare de pastă tradițională din jumări, pentru a o folosi timp îndelungat, o poți prepara simplă.

Doar vei măcina jumările prin mașina de tocat și pui pasta obținută în borcane. Atunci când vei desface borcanul, adaugi ceapa și usturoiul, dar și condimentele. Astfel te poți bucura de acest delicios aperitiv chiar și vara.

Tot in categoria rețetelor tradiționale mai poți încerca și rețeta de pogăcele cu jumări de porc.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×