Rețeta se prepară foarte simplu, ușor și rapid. Jumările se trec prin mașina de tocat și se amestecă cu câteva ingrediente ce le oferă gust și consistență.
Este o rețetă tradițională care se prepară și în marile restaurante. Pasta de jumări se servește ca starter tartinată pe felii de pâine, alături de un pahar de țuică și aceasta tradițională din bucătăria românească.
Dacă nu te-ai încumetat încă să prepari jumări de casă, descoperă aici și rețeta acestora.
În continuare, îți oferim rețeta completă pentru pasta tartinabilă din delicioasele jumări.
Pastă din jumări – Ingrediente
- 500 gr jumări de porc
- 200 gr de ceapă roșie
- 50 gr de muștar
- pastă de hrean după gust
- 1/2 linguriță cu boia de ardei afumată
- 1/2 linguriță cu semințe de chimen măcinate
- 3-4 căței de usturoi răzuiți.
Rețetă de pastă tradițională din jumări – Mod de preparare
Mai întâi, te vei ocupa de sortarea jumărilor de porc. Este ideal să optezi pentru jumări care să conțină un procent mai mare de grăsime decât cel de carne.
După ce ai ales cele mai bune jumări, poți pregăti și celelalte ingrediente necesare rețetei. Descoperă și o rețetă tradițională de piftie de porc sau răcituri.