Aluatul pentru clătitele umplute cu gem sau preparate dulci este același cu aluatul pentru clătitele sărate. De obicei, aluatul clătitelor nu se îndulcește nici dacă acestea sunt destinate răsfățului dulce. Iar umplutura clătitelor o poți adapta după propriul gust.
Poți adăuga legumele preferate, alături de șuncă, bacon sau alte specialități din carne. Mai poți adăuga în interior și brânzeturile preferate, asezonate cu verdețuri și condimente.
Descoperă aici și o rețetă de clătite aperitiv din piure de cartofi, umplute cu brânzeturi și roșii cherry. În plus, pentru un prânz delicios, te poți inspira din rețeta de clătite umplute pe care ți-o oferim mai jos.
Clătite umplute și gratinate la cuptor – Ingrediente
Împarte de la început lista de ingrediente în funcție de elementele ce compun rețeta, pentru a le avea la îndemână și a-ți ușura munca. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat, ingrediente pentru umplutură și alte ingrediente pentru gratinat.
Pentru aluat de clătite:
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 125 ml apă minerală
- 125 gr făină
- 1 vârf de linguriță cu sare.
Pentru umplutură:
- 3-4 buchețele de broccoli fierte
- 1 morcov fiert
- 1 ardei gras, roșu
- 200 gr brânză proaspătă
- 150 gr brânză gorgonzola
- 150 gr șuncă afumată
- 1 ou
- 2-3 frunze de busuioc
- câteva fire de mărar verde
- sare după gust.