Reclamă

Clătite umplute și gratinate la cuptor, pentru un prânz delicios

Dacă te întrebi ce poți să mai gătești pentru un prânz delicios și consistent, rețeta de clătite umplute și gratinate la cuptor, îți poate fi de ajutor. Nu se prepară deloc greu și nu vei petrece nici timp îndelungat în bucătărie.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 8 noiembrie 2023, 5:50

Aluatul pentru clătitele umplute cu gem sau preparate dulci este același cu aluatul pentru clătitele sărate. De obicei, aluatul clătitelor nu se îndulcește nici dacă acestea sunt destinate răsfățului dulce. Iar umplutura clătitelor o poți adapta după propriul gust.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți adăuga legumele preferate, alături de șuncă, bacon sau alte specialități din carne. Mai poți adăuga în interior și brânzeturile preferate, asezonate cu verdețuri și condimente.

Descoperă aici și o rețetă de clătite aperitiv din piure de cartofi, umplute cu brânzeturi și roșii cherry. În plus, pentru un prânz delicios, te poți inspira din rețeta de clătite umplute pe care ți-o oferim mai jos.

Clătite umplute și gratinate la cuptor – Ingrediente

Împarte de la început lista de ingrediente în funcție de elementele ce compun rețeta, pentru a le avea la îndemână și a-ți ușura munca. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat, ingrediente pentru umplutură și alte ingrediente pentru gratinat.

Reclamă

Pentru aluat de clătite:

  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 125 ml apă minerală
  • 125 gr făină
  • 1 vârf de linguriță cu sare.

Pentru umplutură:

  • 3-4 buchețele de broccoli fierte
  • 1 morcov fiert
  • 1 ardei gras, roșu
  • 200 gr brânză proaspătă
  • 150 gr brânză gorgonzola
  • 150 gr șuncă afumată
  • 1 ou
  • 2-3 frunze de busuioc
  • câteva fire de mărar verde
  • sare după gust.
Reclamă

Pentru gratinat:

  • 1 ou
  • 2-3 linguri de smântână
  • 150 gr cașcaval.

Clătite umplute și gratinate la cuptor – Mod de preparare

Începe cu prepararea clătitelor, mai precis a aluatului pentru clătite.

Amestecă într-un bol oul cu un praf de sare, până la omogenizare, apoi adaugă laptele rece. Omogenizează amestecul de ingrediente, apoi adaugă făina și potrivește consistența aluatului cu apă minerală. Lasă aluatul la odihnit 10-15 minute, apoi poți coace 5-6 clătite într-o tigaie cu diametrul de 28-30 cm, unsă cu puțin ulei.

Cum prepari umplutura pentru clătitele sărate

Mai întâi fierbe buchețelele de broccoli în apă cu sare, atât cât să fie ușor pătrunse. Transferă-le după fierbere într-un bol cu apă rece, pentru a opri procesul termic. Acest pas ajută broccoli să-și mențină și culoarea după fierbere.

În același timp, fierbe și morcovul, până când se pătrunde și acesta. Lasă cele două legume fierte să se răcească și toacă-le mai mărunt. Dacă buchețelele de broccoli sunt mai micuțe, lasă-le întregi pentru un aspect mai frumos al secțiunii clătitelor umplute.

Porționează șunca în cuburi, curăță ardeiul și toacă-l tot în cuburi, iar frunzele de busuioc și mărarul toacă-le mărunt. Pune toate aceste ingrediente într-un bol și adaugă peste ele brânzeturile. Amestecă-le, apoi mai adaugă și un ou, pentru consistență.

Cum montezi și prepari clătite umplute și gratinate la cuptor

După ce ai pregătit amestecul de ingrediente pentru umplutură, iar clătitele s-au răcit, umple-le și așază-le într-un vas termorezistent uns cu unt.

Femeie umplând clătite cu legume și șuncă
Ingredientele pentru umplutura clătitelor se pot alege după preferințe / Profimedia Images

Pentru a gratina clătitele umplute răzuiește cașcavalul și brânza gorgonzola într-un bol. În alt bol amestecă oul cu smântâna, apoi adaugă brânzeturile. Întinde acest amestec peste clătitele umplute din vas.

Femeie adăugând compoziția pentru gratinat clătite
Clătitele se gratinează cu brânzeturile preferate / Profimedia Images

Introdu vasul la cuptor și lasă clătitele umplute să se prepare până când se gratinează frumos la suprafață. După ce le scoți din cuptor, lasă-le să se tempereze, apoi le poți porționa și așeza pe platouri. Vor fi delicioase atât servite simple, cât și glazurate cu un sos de roșii sau alte sosuri preferate. Sunt delicioase și alături de o salată delicioasă de crudități.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×