Mezelurile de casă poate nu sunt atât de aspectuoase precum cele din comerț, dar cu siguranță sunt mai sănătoase. Având controlul asupra ingredientelor pe care le adaugi în acestea, le poți prepara după propriul gust.
Poți folosi condimentele preferate, poți ajusta cantitățile ingredientelor după propriile preferințe. În plus, nu vei folosi conservanți sau alte elemente cu efecte neplăcute asupra organismului.
Această ruladă este absolut delicioasă și ușor de preparat. Conține doar câteva ingrediente și are o textură fină, cremoasă chiar.
Prepar-o și tu inspirându-te din rețeta pe care o găsești mai jos și-i vei cuceri pe cei dragi cu gustul ei.
Ruladă din carne tocată cu urdă și parmezan – Ingrediente
- 750 gr de carne tocată la alegere
- 350 gr de urdă proaspătă
- 150 gr de parmezan răzuit fin
- 1 linguriță de sare sau după gust
- 1 linguriță de piper proaspăt măcinat
- 250 gr de bacon feliat foarte subțire
- 75 ml de ulei
- 150 ml de vin alb.
Rețeta ruladei din carne tocată cu brânzeturi – Mod de preparare
Mai întâi, pregătește toate ingredientele. Trece carnea tocată prin mașina de tocat cu găuri mici de două ori, pentru a deveni cât mai fină. Poți folosi orice tip de carne dorești: de porc, vită, curcan sau pui, chiar și un amestec de cărnuri. Răzuiește și parmezanul foarte fin, iar urda sfărâm-o cu furculița.
Amestecă într-un bol toate aceste ingrediente, până când obții o compoziție omogenă. Adaugă sare și răstoarnă compoziția pe o folie sau un blat de lucru și modeleaz-o sub formă de rulou.