Reclamă

Ruladă din carne tocată cu urdă și parmezan

Dacă ești în căutarea unor rețete de aperitive pentru un platou bogat sau pentru gustări delicioase, încearcă și rețeta de ruladă din carne tocată cu urdă și parmezan.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 29 decembrie 2022, 6:59 / Actualizat: 25 ianuarie 2023, 10:39

Mezelurile de casă poate nu sunt atât de aspectuoase precum cele din comerț, dar cu siguranță sunt mai sănătoase. Având controlul asupra ingredientelor pe care le adaugi în acestea, le poți prepara după propriul gust.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți folosi condimentele preferate, poți ajusta cantitățile ingredientelor după propriile preferințe. În plus, nu vei folosi conservanți sau alte elemente cu efecte neplăcute asupra organismului.

Această ruladă este absolut delicioasă și ușor de preparat. Conține doar câteva ingrediente și are o textură fină, cremoasă chiar.

Prepar-o și tu inspirându-te din rețeta pe care o găsești mai jos și-i vei cuceri pe cei dragi cu gustul ei.

Ruladă din carne tocată cu urdă și parmezan – Ingrediente

  • 750 gr de carne tocată la alegere
  • 350 gr de urdă proaspătă
  • 150 gr de parmezan răzuit fin
  • 1 linguriță de sare sau după gust
  • 1 linguriță de piper proaspăt măcinat
  • 250 gr de bacon feliat foarte subțire
  • 75 ml de ulei
  • 150 ml de vin alb.
Reclamă

Rețeta ruladei din carne tocată cu brânzeturi – Mod de preparare

Mai întâi, pregătește toate ingredientele. Trece carnea tocată prin mașina de tocat cu găuri mici de două ori, pentru a deveni cât mai fină. Poți folosi orice tip de carne dorești: de porc, vită, curcan sau pui, chiar și un amestec de cărnuri. Răzuiește și parmezanul foarte fin, iar urda sfărâm-o cu furculița.

Amestecă într-un bol toate aceste ingrediente, până când obții o compoziție omogenă. Adaugă sare și răstoarnă compoziția pe o folie sau un blat de lucru și modeleaz-o sub formă de rulou.

Reclamă

Așază feliile subțiri de bacon de-a lungul ruladei și presează-le bine să îmbrace rulada de jur împrejur. Apoi înfășoară rulada cu sfoară de bucătărie.

Descoperă și o rețetă de ruladă aperitiv cu spanac, cremă de brânză și somon afumat.

Pașii de formare a ruladei aperitiv din carne cu brânzeturi
Pentru a nu se desface, rulada se înfășoară în felii subțiri de bacon / Rețetefeldefel.ro

Cum rumenești delicioasa ruladă din carne tocată cu urdă și parmezan

Pune uleiul într-o tigaie mare, așezată pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă rulada în uleiul înfierbântat și rumenește-o bine pe toate părțile.

Ruladă din carne tocată cu urdă și parmezan rumenită într-o tigaie cu grăsime
Rulada se rumenește pe toate părțile în ulei încins, apoi se fierbe în vin / Rețetefeldefel.ro

Toarnă vinul alb peste ruladă și las-o la fiert pentru 5 minute, atât cât să se evapore alcoolul din el. Presară sare și piper peste ruladă, acoperă tigaia cu un capac și redu intensitatea focului la minim. Mai fierbe rulada pentru 30-40 de minute, timp în care o mai întorci de pe o parte pe cealaltă. Testează rulada, înfigând scobitoare în mijlocul ei.

Dacă iese lichid din ea după ce ai înțepat-o, continuă fierberea 5-6 minute. În ultimele minute de fierbere, taie și sforile de la ruladă pentru a se rumeni uniform și acolo unde au fost acestea.

Este important ca tigaia cu rulada să fie acoperită ermetic în timpul fierberii. Astfel lichidul din interior nu scade și te vei bucura și de un sos delicios pe care îl poți folosi la servit rulada sau la alte preparate.

Porționează frumos rulada doar după răcirea ei completă.

Dacă te numeri printre iubitorii aperitivelor cu ciuperci îți oferim o rețetă de ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval, gustoasă și interesantă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×