Reclamă

De ce se rupe aluatul de cozonac. Reguli de bază pentru un cozonac delicios

Paștele este tot mai aproape, iar gospodinele din întreaga țară își doresc să pună pe masă cele mai gustoase preparate. Cozonacul este nelipsit de pe masa de sărbătoare. Dacă vrei să ai un cozonac perfect, trebuie să stăpânești aceste trucuri. Descoperă și tu de ce se rupe aluatul de cozonac și cum poți să eviți  acest lucru.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 28 aprilie 2024, 5:36 / Actualizat: 29 aprilie 2024, 0:40

Probabil și ție ți s-a întâmplat să pregătești un cozonac perfect, iar acesta să se strice exact la final. Dacă ți-a crăpat crusta cozonacului, atunci și tu te-ai întrebat ce poți face pentru e evita un astfel de moment. Gospodinele au un truc care le ajută să evite crăparea crustei cozonacului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce se rupe aluatul de cozonac

Rețetele de cozonac necesită multă răbdare și atenție. Gospodinele știu  că pentru reușita cozonacului ai nevoie de de ingredientele de cea mai bună calitate.

Aluatul de cozonac trebuie frământat foarte bine, iar ingredientele trebuie să fie întotdeauna folosite la temperatura camerei.

Cozonacul perfect se compune din atenția la detalii. Făina pe care o folosești trebuie să fie uscată și cernută cu atenție înainte de a fi folosită la frământarea aluatului. Ingredientele de la temperatura camerei trebuie adăugate și ele treptat.

Drojdia trebuie aleasă cu atenție, să fie proaspătă și folosită în cantitățile adecvate. Frământarea aluatului trebuie să se facă cu mare grijă.

Reclamă

Dacă simți că acest pas este prea dificil, atunci poți încerca o rețetă de cozonac fără frământare. Nu uita că aluatul trebuie lăsat la odihnit înainte de a fi pus la cuptor.

Temperaturile cuptorului trebuie setate cu atenție, iar cozonacul trebuie testat înainte de a fi scos și lăsat la răcit. Gospodinele recomandă să ungi cozonacii cu acest amestec delicios pentru a fi lucioși și aburinzi. Încă te întrebi de ce se rupe aluatul de cozonac atunci când îl scoți din cuptor? Răspunsul este destul de simplu.

Crusta aluatului poate să crape dacă stratul exterior a fost expus la mai multă căldură decât aluatul din interior.

Reclamă

Astfel, suprafața cozonacului se coace mai repede decât interiorul acestuia, air pe măsură ce aluatul are nevoie de mai mult timp să se coacă, crusta ajunge să se extindă prea mult și să crape.

Când se scot cozonacii din tavă ca să nu-și piardă forma

Momentul în care scoți cozonacii din formă este la fel de important. Cozonacii trebuie puși în forma de copt cu cel puțin 15 minute înainte de a fi puși la cuptor.

Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la o temperatură cuprinsă între 160 și 180 de grade Celsius. După ce cozonacul s-a copt, urmează testul scobitorii.

Acesta te va asigura că ai un cozonac bine copt chiar și la interior. Scoate forma de cozonac din cuptor și mai lasă cozonacul în tava sa încă 30 de minute.

Cozonacul se va răci în forma sa, iar tu nu vei risca să-i strici forma. După răcirea cozonacului din formă poți folosi un cuțit pentru a desprinde ușor marginile cozonacului tău.

Vei avea la final un cozonac gustos și cu o formă perfectă. Mai poți unge cozonacul cu un amestec de apă caldă, miere și esența de vanilie. Acest amestec îi va oferi un plus de savoare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
3
Melissa McCarthy pozată la gala Premiilor Oscar 2019
Divertisment
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate. Cum arată acum grăsuța de la Hollywood
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate a fost incredibilă. Grăsuța de la Hollywood arată incredibil după ce a scăpat de kilogramele în...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×