Probabil și ție ți s-a întâmplat să pregătești un cozonac perfect, iar acesta să se strice exact la final. Dacă ți-a crăpat crusta cozonacului, atunci și tu te-ai întrebat ce poți face pentru e evita un astfel de moment. Gospodinele au un truc care le ajută să evite crăparea crustei cozonacului.
De ce se rupe aluatul de cozonac
Rețetele de cozonac necesită multă răbdare și atenție. Gospodinele știu că pentru reușita cozonacului ai nevoie de de ingredientele de cea mai bună calitate.
Aluatul de cozonac trebuie frământat foarte bine, iar ingredientele trebuie să fie întotdeauna folosite la temperatura camerei.
Cozonacul perfect se compune din atenția la detalii. Făina pe care o folosești trebuie să fie uscată și cernută cu atenție înainte de a fi folosită la frământarea aluatului. Ingredientele de la temperatura camerei trebuie adăugate și ele treptat.
Drojdia trebuie aleasă cu atenție, să fie proaspătă și folosită în cantitățile adecvate. Frământarea aluatului trebuie să se facă cu mare grijă.
Dacă simți că acest pas este prea dificil, atunci poți încerca o rețetă de cozonac fără frământare. Nu uita că aluatul trebuie lăsat la odihnit înainte de a fi pus la cuptor.
Temperaturile cuptorului trebuie setate cu atenție, iar cozonacul trebuie testat înainte de a fi scos și lăsat la răcit. Gospodinele recomandă să ungi cozonacii cu acest amestec delicios pentru a fi lucioși și aburinzi. Încă te întrebi de ce se rupe aluatul de cozonac atunci când îl scoți din cuptor? Răspunsul este destul de simplu.
Crusta aluatului poate să crape dacă stratul exterior a fost expus la mai multă căldură decât aluatul din interior.