Reclamă

Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit

Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și cu o formă perfectă, atunci trebuie să cunoști aceste trucuri secrete. Descoperă și tu când se scot cozonacii din tavă.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 27 aprilie 2024, 6:38

Pentru masa de Pește îți recomandăm să prepari și tu o rețetă tradițională de cozonac. Deși este un preparat care necesită puțină experiență în bucătărie, cozonacul poate fi pregătit chiar și de gospodinele la început de drum. Dacă respecți indicațiile necesare atunci sigur vei avea pe masă un preparat pufos și gustos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când se scot cozonacii din tavă

Cozonacul este un deliciu de pe masa de sărbătoare a românilor. Dacă ai acces la câteva secrete vechi, atunci sigur vei obține cel mai bun preparat.

Cozonacul are nevoie de ingrediente de calitate, de un proces de frământare executat corect, dar și de un timp de coacere respectat ca la carte.

Aluatul și umplutura trebuie să se îmbine perfect pentru a-ți oferi deliciul mult dorit. Pentru început trebuie s te asiguri că ai ales ingredientele potrivite.

Folosirea ingredientelor corecte este crucială pentru momentul în care scoți cozonacul din tavă. În funcție de ingredientele alese, acestea pot determina dacă desertul tău va rămâne umflat și pufos sau se va lăsa imediat ce va fi scos din tavă.

Reclamă

Nu doar ingredientele vor juca un rol cheie. Procesul de frământare este și el important pentru a activa drojdia proaspătă. Aluatul trebuie frământat cu atenție pentru a ajuta cozonacul să fie dens și pufos după coacere.

Dacă îți este teamă de acest proces, poți încerca și o rețetă de cozonac fără frământare. După ce ai pregătit aluatul pentru cozonac, acesta trebuie pus în tavă și introdus în cuptor.

Gospodinele recomandă să pui aluatul în tavă și să-l lași cel puțin 15 minute înainte de a-l pune la cuptor. Pornește cuptorul și lasă-l să se încălzească la o temperatură cuprinsă între 160 și 180 de grade Celsius. Lasă cozonacul la copt și verifică-l spre final cu ajutorul testului scobitorii.

Reclamă

Când cozonacul este gata, atunci îl poți scoate din cuptor. Scoate cozonacul cu tot cu tavă și mai lasă-l în formă între 5 și 30 de minute, spun cei de la Lecturi și Arome.ro. În felul acesta cozonacul tău se va răci în formă și nu se va lăsa atunci când va fi scos de acolo.

Folosește un cuțit dacă acesta nu se desprinde din formă din prima. Vei avea pe masa de Paște un cozonac pufos și cu forma perfectă.

Cu ce se ung cozonacii după coacere

Dacă vrei să ai cozonaci lucioși, atunci poți încerca să-i ungi cu acest amestec special imediat după ce i-ai scos din cuptor. Trucul secret este cunoscut de toate gospodinele.

Există o combinație de ingrediente care îți oferă un gust plăcut și un aspect spectaculos. Înainte de a pune cozonacul la cuptor este recomandat să-l ungi cu un amestec de ou bătut și puțin lapte.

Acest amestec ar trebui pus peste cozonac în ultima parte a procesului de coacere. După ce ai scos cozonacul de cuptor poți să-l ungi cu un amestec de apă călduță, miere și puțină esență de vanilie.

Vei avea un cozonac aburind, rumen, lucios și cu un gust spectaculos.

Nu ai nevoie de ingrediente complexe pentru a-i oferi cozonacului tău aspectul mult visat. Familia va fi impresionată de aspectul perefect ala cestuia, dar și de gustul său excepțional.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
3
Melissa McCarthy pozată la gala Premiilor Oscar 2019
Divertisment
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate. Cum arată acum grăsuța de la Hollywood
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate a fost incredibilă. Grăsuța de la Hollywood arată incredibil după ce a scăpat de kilogramele în...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×