Pentru masa de Pește îți recomandăm să prepari și tu o rețetă tradițională de cozonac. Deși este un preparat care necesită puțină experiență în bucătărie, cozonacul poate fi pregătit chiar și de gospodinele la început de drum. Dacă respecți indicațiile necesare atunci sigur vei avea pe masă un preparat pufos și gustos.
Când se scot cozonacii din tavă
Cozonacul este un deliciu de pe masa de sărbătoare a românilor. Dacă ai acces la câteva secrete vechi, atunci sigur vei obține cel mai bun preparat.
Cozonacul are nevoie de ingrediente de calitate, de un proces de frământare executat corect, dar și de un timp de coacere respectat ca la carte.
Aluatul și umplutura trebuie să se îmbine perfect pentru a-ți oferi deliciul mult dorit. Pentru început trebuie s te asiguri că ai ales ingredientele potrivite.
Folosirea ingredientelor corecte este crucială pentru momentul în care scoți cozonacul din tavă. În funcție de ingredientele alese, acestea pot determina dacă desertul tău va rămâne umflat și pufos sau se va lăsa imediat ce va fi scos din tavă.
Nu doar ingredientele vor juca un rol cheie. Procesul de frământare este și el important pentru a activa drojdia proaspătă. Aluatul trebuie frământat cu atenție pentru a ajuta cozonacul să fie dens și pufos după coacere.
Dacă îți este teamă de acest proces, poți încerca și o rețetă de cozonac fără frământare. După ce ai pregătit aluatul pentru cozonac, acesta trebuie pus în tavă și introdus în cuptor.
Gospodinele recomandă să pui aluatul în tavă și să-l lași cel puțin 15 minute înainte de a-l pune la cuptor. Pornește cuptorul și lasă-l să se încălzească la o temperatură cuprinsă între 160 și 180 de grade Celsius. Lasă cozonacul la copt și verifică-l spre final cu ajutorul testului scobitorii.