Tiramisu, desertul făcut celebru de italieni, care își revendică paternitatea sa, este o combinaţie rafinată între pişcoturi, cafea, ouă şi mascarpone. Iată în ce constă diferența față de clasicul tiramisu, un răsfăț recunoscut de toți amatorii de delicii dulci.
Tiramisu alb are o rețetă originală și delicioasă
Există mai multe rețete de tiramisu alb, dar cea care urmează este una aparte. Reprezintă o combinație cuceritoare de mascarpone, Marsala, coajă de portocală și căpșuni, scrie recipegram.com.
Ingredientele de calitate fac diferența
Tiramisu este desertul preferat de mulți pentru că se pregătește ușor, dar mai ales pentru că are un gust unic, fiind un deliciu chiar și pentru cele mai pretențioase preferințe.
Există numeroase versiuni ale acestui desert, ale cărui ingrediente depind de imaginația și inspirația fiecărui bucătar.
Iată cum se poate prepara această variantă. Rețeta este extrem de simplă și ai nevoie de maxim 15-20 de minute pentru a o fi gata.
Important este să te asiguri că ai ingrediente de calitate. Ingredientele de care vei avea nevoie sunt:
- 2 cești de smântână lichidă specială pentru frișcă
- 1 pachet de cremă de brânză
- 1/2 cană mascarpone
- o ciocolată albă, topită și răcită
- o cană de zahăr
- o linguriță extract de vanilie
- 2 pachete de pișcoturi de șampanie
- 2/3 cană suc de portocale
- 4 cești de căpșuni proaspete, feliate
- Marsala