Reclamă

Tiramisu alb. Deliciul perfect pentru întreaga familie

O variantă inedită a clasicului tiramisu, adorat de multă lume, este acest tiramisu alb. Rețeta oferă multe surprize. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a avea acasă un desert sofisticat și delicios.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 2 decembrie 2023, 7:27 / Actualizat: 2 decembrie 2023, 18:05

Tiramisu, desertul făcut celebru de italieni, care își revendică paternitatea sa, este o combinaţie rafinată între pişcoturi, cafea, ouă şi mascarpone. Iată în ce constă diferența față de clasicul tiramisu, un răsfăț recunoscut de toți amatorii de delicii dulci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tiramisu alb are o rețetă originală și delicioasă

Există mai multe rețete de tiramisu alb, dar cea care urmează este una aparte. Reprezintă o  combinație cuceritoare de mascarpone, Marsala, coajă de portocală și căpșuni, scrie recipegram.com.

Ingredientele de calitate fac diferența

Tiramisu este desertul preferat de mulți pentru că se pregătește ușor, dar mai ales pentru că are un gust unic, fiind un deliciu chiar și pentru cele mai pretențioase preferințe.

Există numeroase versiuni ale acestui desert, ale cărui ingrediente depind de imaginația și inspirația fiecărui bucătar.

Reclamă

Iată cum se poate prepara această variantă. Rețeta este extrem de simplă și ai nevoie de maxim 15-20 de minute pentru a o fi gata.

Important este să te asiguri că ai ingrediente de calitate. Ingredientele de care vei avea nevoie sunt:

  • 2 cești de smântână lichidă specială pentru frișcă
  • 1 pachet de cremă de brânză
  • 1/2 cană mascarpone
  • o ciocolată albă, topită și răcită
  • o cană de zahăr
  • o linguriță extract de vanilie
  • 2 pachete de pișcoturi de șampanie
  • 2/3 cană suc de portocale
  • 4 cești de căpșuni proaspete, feliate
  • Marsala
Reclamă

Cum prepari rețeta de tiramisu alb

Într-un castron mare, bate frișca până când se formează o smântână cu o consistență groasă. Într-un alt castron, bate brânzeturile până devin ușoare și pufoase.

Încorporează treptat ciocolata topită și apoi răcită, 1/2 cană de zahăr și vanilia. Adaugă apoi cele două cești cu frișcă. Înmoaie jumătate din cantitatea de pișcoturi de șampanie cu jumătate din sucul de portocale și cu Marsala și aranjează-le într-o tavă.

Deasupra se așază amestecul de cremă de brânză, apoi un strat de căpșuni. Înmoaie pișcoturile rămase în sucul de portocale rămas și pune  din nou un strat de brânză și căpșuni. Se amestecă ușor zahărul rămas în amestecul de cremă de brânză și se adaugă frișca rămasă. Întinde compoziția peste pișcoturi și în final acoperă totul cu căpșunile rămase.

Se pune tava la frigider  timp de câteva ore. Dacă dorești, poți pulveriza cu sirop de ciocolată înainte de servire. De asemenea, poți încerca, în funcție de preferințe, și alte variante de topping ca lichiorul de banane, de kiwi sau Limoncello.

Cum păstrezi rețeta de tiramisu alb

Rețeta de tiramisu alb este ideală pentru momentele în care îți dorești un desert rapid, unic și delicios. Nu vei avea nevoie de foarte multe ingrediente, iar modul de preparare nu este cu mult diferit de cel al rețetei clasice de tiramisu.

Desertul nu doar că este delicios, dar este și simplu de făcut. După preparare este necesar să-l pui la frigider pentru a lăsa ingredientele să se așeze.

Rețeta de tiramisu alb se păstrează cel mai bine la rece. Servită a doua zi după preparare, rețeta va avea un gust și mai bun atunci când ingredientele se vor fi așezat și își vor fi combinat gusturile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×