Chiar dacă prăjitura este foarte simplă, fără creme adăugate, stratul bogat de nuci coapte o face să fie specială. Se încadrează perfect și pe un platou cu prăjituri festive, dar și pe unul cu fursecuri, având aspect asemănător cornulețelor.
Rețeta aparține bucătăriei ungurești, iar denumirea originală a prăjiturii este ”Kossuth kifli”, în traducere cornulețe Kossuth.
Dacă nu ai testat încă prăjitura sub formă de semilună, îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Prăjitura Semilună cu multă nucă – Ingrediente
- 6 ouă de mărime medie
- 150-200 gr zahăr tos
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 200 gr făină
- 5 gr praf de copt
- un praf de sare
- 1 linguriță cu esență de vanilie
- coaja de la o lămâie
- 150 gr nucă măcinată grosier
- 30-50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Rețeta prăjiturii în formă de semilună – Mod de preparare
Începe cu aducerea pe masa de lucru a tuturor ingredientelor din listă, dar și a ustensilelor de preparare.
Pentru reușita unui blat cu textură densă, dar pufoasă, este necesar ca ouăle și untul să fie la temperatura camerei când le folosești. Scoate-le de la rece și lasă-le 20-30 de minute, să se încălzească. Untul se amestecă mai bine dacă este moale, iar albușurile se transformă mai ușor în bezea, când sunt ținute la temperatura camerei.
După ce ai rezolvat cu ingredientele, pregătește o tavă de copt cu dimensiunile aproximative de 23/36 cm, în care așezi hârtie de copt. Apoi, poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a avea timp să se încălzească.