Reclamă

Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă

Dacă vrei să-ți impresionezi familia și prietenii cu un desert delicios și spectaculos, prepară rețeta de prăjitură cu ananas și pudră Matcha. Este o prăjitură interesantă și ca gust, dar și ca aspect.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 20 aprilie 2023, 6:05

Pudra Matcha este obținută prin măcinarea fină a frunzelor de ceai verde, după ce acestea au fost culese și uscate la umbră. Pudra este folosită, pe lângă ceaiuri, și la diferite preparate culinare. Este utilizată atât pentru gust și culoare, cât și pentru proprietățile benefice asupra organismului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți folosi pudra Matcha pentru a prepara blaturi de prăjituri sau creme, pentru cocktail-uri, latte-uri sau pentru a decora diferite preparate. Descoperă și un articol despre beneficiile ceaiului Matcha pentru sănătatea organismului.

Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru delicioasa prăjitură.

Prăjitură cu ananas și pudră Matcha – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestei prăjituri de ingrediente pentru blatul cu pudră Matcha, ingrediente pentru cremă și pentru decorul prăjiturii.

Reclamă

Pentru blat cu pudră Matcha:

  • 6 ouă de mărime medie
  • 150 gr de zahăr
  • 150 gr de făină
  • 20 gr pudră de matcha
  • 30 ml de lapte rece
  • 7 gr praf de copt
  • 1 praf de sare.

Pentru cremă:

  • 500 gr de brânză cremoasă tip Philadelphia
  • 250 ml de frișcă lichidă îndulcită
  • 2 lingurițe cu extract de vanilie
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Pentru decor:

  • 450 gr compot de ananas
  • 1 plic de gelatină transparentă pentru torturi
  • dropsuri de zahăr colorate.

Prăjitură cu ananas și pudră Matcha – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru blatul prăjiturii. Mai întâi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie într-o tavă de copt cu dimensiunile de 30/40 cm.

Cum prepari blat de prăjitură cu pudră Matcha

Trece prin sită făina amestecată cu praful de copt și pudra de Matcha.

Apoi, separă albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Presară puțină sare peste albușuri și amestecă-le cu mixerul până când devin cristaline.

Adaugă zahărul peste gălbenușuri și amestecă-le până când se diluează zahărul. Adaugă amestecul de făină cu praf de copt și pudra Matcha și omogenizează compoziția. Adaugă și laptele rece pentru a putea amesteca bine compoziția. Apoi încorporează treptat bezeaua de albușuri. Amestecă ușor cu o spatulă pentru a obține o compoziție aerată.

Întinde compoziția în tavă și nivelează-i suprafața cu o spatulă de tort. Introdu tava în cuptorul încălzit și coace blatul pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă blatul să se răcească bine în tavă, apoi îi poți îndepărta marginile și secționa în două părți.

Colaj de poze cu pașii de preparare a blatului de prăjitură cu pudră Matcha
Pudra Matcah oferă blatului o culoare interesantă / Profimedia Images

Cum prepari crema de brânză

Pune brânza cremoasă într-un bol, adaugă sarea și vanilia peste ea și amestec-o puțin cu mixerul. Amestecă și frișca lichidă până când începe să capete fermitate. Adaug-o treptat peste crema de brânză, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Pune crema de brânză la rece până când montezi prăjitura.

Cum montezi și decorezi delicioasa prăjitură cu ananas și pudră Matcha

Împarte crema în două părți egale. Întinde o parte între cele două foi de blat, iar a doua parte deasupra. Decorează-i marginile cu mici aveline din cremă.

Scurge cuburile de ananas din compot și așază-le deasupra prăjiturii.

Încălzește siropul de la compot și diluează gelatina în el, apoi toarnă lichidul peste cuburile de ananas. Lasă jeleul de ananas să devină ferm deasupra prăjiturii, apoi poți decora prăjitura cu dropsurile multicolore. Porționeaz-o în cuburi și așaz-o pe platouri.

Colaj de poze cu pașii de montare pentru prăjitură cu ananas și pudră Matcha
Cuburile de ananas așezate deasupra prăjituri oferă acesteia contrast de gusturi și culori / Profimedia Images

Dacă te va cuceri blatul prăjiturii cu pudră Matcha, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de ruladă japoneză cu ceai matcha și cremă de brânză.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×