Home // Lifestyle // Rețete // Prăjitura Kinder felie de lapte sau Milchschnitte
Prăjitura Kinder felie de lapte sau Milchschnitte
Prăjitura Kinder felie de lapte sau Milchschnitte este una dintre acele prăjituri despre care poți spune că este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. În plus, este adorată de copii.
Blaturile prăjiturii se vor așeza cu partea mai uniformă deasupra / Shutterstock
Prăjitura are la bază două blaturi cu cacao mai speciale, dense și ușor umede. Între acestea, se răsfață o delicioasă cremă de lapte cu o textură onctuoasă și aromă de miere. Este preparată din smântână pentru frișcă naturală, miere și lapte condensat.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Aspectul prăjituri este atât de uniform, iar contrastul de texturi și culori este cuceritor. Merită preparată atât pentru deliciul dulce al zilei, cât și pentru un platou cu prăjituri festive.
Urmărește mai jos rețeta detaliată pentru a o prepara și tu și a-ți răsfăța familia și prietenii cu gustul ei deosebit.
Pentru blaturile cu cacao, preparate într-o tavă de 33/43 cm:
8 ouă de mărime medie
100 gr de zahăr
100 gr de miere albine
100 ml de lapte
100 ml de ulei
50 gr de griș cu granulație fină
50 gr de cacao
150 gr de făină
5 gr praf copt.
Pentru crema de lapte:
475 ml de lapte condensat
350 ml de frișcă naturală lichidă
2 linguri de miere
15 gr de gelatină
50 ml de lapte
30 gr de zahăr vanilinat
1 praf de sare.
Reclamă
Prăjitura Kinder felie de lapte – Mod de preparare
Începe cu pregătirea compoziției pentru blaturile prăjiturii. Adună pe masa de lucru toate ingredientele și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și mixează-le energic până când devin spumoase. Adaugă lingură cu lingură zahărul, în timp ce mixezi energic. Te oprești din mixat atunci când bezeaua devine fermă.
În bolul cu gălbenușuri adaugă mierea, uleiul și laptele. Omogenizează bine și acest amestec.
Apoi, amestecă făina cu praful de copt, pudra de cacao și grișul. Trece amestecul prin sită și adaugă-l în compoziția de gălbenușuri. Încorporează în această compoziție și bezeaua de albușuri, adăugată treptat. Pune hârtie de copt în două tăvi de aceleași dimensiuni și întinde în ele compoziția împărțită în mod egal. Coace blaturile cu cacao timp de 20 de minute la 180 de grade Celsius. Le poți coace în același timp, folosind funcția de ventilație a cuptorului.
Mai întâi, pune gelatina la hidratat în lapte. Apoi, diluează pe baie de aburi și las-o la răcit. Mixează smântâna pentru frișcă, până când devine fermă. Adaugă zahărul vanilinat și continuă mixarea. Adaugă laptele condensat, mierea și un praf de sare. Aceasta ajută la accentuarea gustului. La final, adaugă gelatina diluată și amestecă intens pentru omogenizarea compoziției.
Așază o folie de prospețime în tava în care ai copt blaturile. Pune primul blat cu cacao în tavă, după răcirea completă.
Peste acesta, întinde crema de lapte și niveleaz-o uniform. Apoi, așază peste cremă al doilea blat cu cacao. Pune blatul cu partea de la baza tăvii deasupra pentru partea de jos este întotdeauna uniformă. Partea de deasupra se mai deformează în timpul coacerii. Acoperă prăjitura Kinder felie de lapte cu o folie de prospețime și pune-o la rece pentru câteva ore.
O poți lăsa chiar de pe o zi pe alt pentru a se porționa perfect.
Dacă mai dorești și alte rețete de prăjituri celebre îți recomandăm să încerci una dintre cele mai populare prăjituri cu tradiție în bucătăria românească, prăjitura Mălai dulce.