Reclamă

Înghețată de căpșuni cu lapte condensat. Deliciul garantat al verii

Dacă îți este poftă de înghețată și cauți o rețetă mai rapidă, încearc-o pe cea de înghețată de căpșuni cu lapte condensat. Rețeta este simplă, nu necesită fierbere, ci doar amestecarea ingredientelor, respectând etapele necesare.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 20 mai 2024, 6:41 / Actualizat: 11 iunie 2024, 17:09

Laptele condensat este preparat din lapte proaspăt după ce s-a eliminat o mare parte din conținutul de apă al acestuia și i s-a adăugat zahăr. Acesta oferă compoziției de înghețată gust dulce, dar și consistență. Îl poți procura din orice magazin alimentar, însă pentru reușita deplină a înghețatei, optează pentru un lapte condensat de calitate. Dacă ai mai mult timp de petrecut în bucătărie, îl poți prepara singură. Descoperă aici și rețeta pentru laptele condensat, preparată în casă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Smântâna pentru frișcă este importantă în compoziția de înghețată pentru a-i oferi cremozitate și volum. Și aceasta trebuie să aibă un coeficient mai mare de grăsime. Sucul de lămâie este necesar pentru a împiedica formarea acelor de gheață în timpul congelării înghețatei.

Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru înghețata din căpșuni.

Înghețată de căpșuni cu lapte condensat – Ingrediente

  • 500 gr căpșuni proaspete sau congelate
  • 400 gr de lapte condensat îndulcit
  • 400 ml smântână lichidă cu peste 30% grăsime
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1-2 lingurițe cu extract de vanilie – opțional.
Reclamă

Rețeta înghețatei de căpșuni – Mod de preparare

Tot ce ai de făcut pentru această rețetă de înghețată este pregătirea căpșunilor și transformarea smântânii lichide într-o frișcă delicată și catifelată. Apoi, amesteci toate ingredientele folosind mai întâi mixerul, apoi o spatulă, pentru a obține o compoziție cremoasă și aerată. Descoperă aici și cum se bate frișca din smântână naturală.

Cum prepari rețeta de înghețată de căpșuni cu lapte condensat

Spală bine căpșunile și îndepărtează codițele, apoi pune-le la scurs într-o sită. Dacă folosești căpșuni congelate, scoate-le într-o sită și lasă-le la decongelat.

Reclamă

După scurgere, pune căpșunile într-un blender și mixează-le până când obții un piure cremos. Trece piureul printr-o sită deasă, dacă dorești să elimini semințele căpșunilor.

Într-un bol mare, amestecă laptele condensat îndulcit și sucul de lămâie. Adaugă piureul de căpșuni și din nou amestecă bine până când se omogenizează compoziția.

Într-un alt bol, bate smântâna lichidă până când devine mai cremoasă și mai voluminoasă. Nu trebuie să fie bătută până când devine fermă. Dacă folosești vanilie, poți să o adaugi acum în smântână și să mai amesteci puțin.

Adaugă smântâna bătută în amestecul de căpșuni și lapte condensat. Folosește o spatulă sau o lingură de lemn și amestecă ușor, cu mișcări de jos în sus, pentru a menține aerul în compoziție.

Toarnă compoziția pentru înghețată de căpșuni cu lapte condensat într-o caserolă de înghețată sau într-un recipient adânc și acoperă-l cu folie de plastic. Pune vasul în congelator pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte, până când înghețata este complet solidă.

Pentru a servi înghețata, scoate-o din congelator și las-o 10 minute la temperatura camerei, pentru a se înmuia ușor.

Înghețată de căpșuni cu lapte condensat în cupă și în cornet, pe o farfurie albă, alături de căpșuni proaspete
Căpșunile se transformă în piure și se trec prin sită, înainte de a le adăuga în compoziție / Shutterstock

Poți să servești înghețata de căpșuni cu diverse toppinguri, cum ar fi ciocolată rasă, felii de căpșuni proaspete sau mentă.

Dacă dorești să prepari și alte tipuri de înghețată, mai poți încerca și rețeta de înghețată de lămâie. Este una dintre cele mai aromate rețete de preparat în această vară.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×