Reclamă

Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă

Este sezonul căpșunilor și dorești inspirație pentru deserturi savuroase în care să le incluzi? Poți începe cu o rețetă simplă și rapidă de șarlotă de căpșuni. Este rețeta unui tort fără coacere, având ca bază pișcoturile și o cremă de frișcă îmbogățită cu căpșuni.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 15 mai 2024, 6:45

Căpșunile sunt printre cele mai iubite fructe care se folosesc în deserturi. Oferă acestora atât gust și aromă, cât și culoare și aspect spectaculos. Pot fi folosite întregi, jumătăți sau tocate în cuburi, fiind foarte versatile. În plus, pot fi transformate și în jeleuri delicioase și frumos colorate sau incluse în creme, sub formă de piure.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți include căpșunile și în blaturile de prăjituri sau torturi sau le poți folosi doar la decorul acestora. Descoperă și o rețetă de pandișpan cu căpșuni, simplă și ușor de preparat. Mai jos, îți oferim rețeta detaliată a șarlotei cu căpșuni.

Șarlotă de căpșuni – Ingrediente

  • 500 gr căpșuni proaspete
  • 150 gr zahăr
  • 500 ml smântână pentru frișcă cu peste 30% grăsime
  • 1 linguriță extract vanilie
  • sucul de la o lămâie
  • 15 gr gelatină foi sau granule
  • 24 de pișcoturi
  • un praf de sare
  • frunze de mentă pentru decor.
Reclamă

Rețeta șarlotei de căpșuni – Mod de preparare

Chiar dacă rețeta acestui desert nu necesită ingrediente multe sau complexe, este importantă calitatea acestora, pentru reușita deplină a desertului.

În special, smântâna pentru frișcă necesită atenție deosebită în alegerea sortimentului. Optează pentru acel tip de smântână cu procent de peste 30% grăsime. De asemenea, calitatea gelatinei este importantă pentru reușita cremei. Descoperă și o rețetă de cheesecake cu căpșuni si ciocolată.

Cum prepari șarlotă de căpșuni

Mai întâi, spală bine căpșunile, pune-le la scurs, apoi îndepărtează-le frunzele și codițele. Folosește jumătate dintre ele pentru decor și cealaltă jumătate pentru cremă. Pe cele pentru decor le poți lăsa întregi sau le poți secționa în jumătăți. Pe cele pentru cremă toacă-le în cuburi.

Reclamă

Următorul pas constă în hidratarea gelatinei. Pune gelatina într-un bol și adaugă apă rece peste ea, cât să fie acoperită. Las-o să se hidrateze bine până când te ocupi de celelalte ingrediente.

Pregătește o formă de tort de 24 cm, pe care o îmbraci la interior în folie de prospețime. Pe marginile laterale ale formei adaugă pișcoturile așezate unul lângă altul, vertical.

Scoate smântâna pentru frișcă de la rece și pune-o în bolul mixerului. Amestec-o până când capătă volum și consistență. Adaugă treptat zahărul și amestecă energic până când obții o frișcă fermă și voluminoasă. Scurge gelatina, dacă folosești foi, și amestec-o cu frișca. Dacă folosești granule, mai întâi dilueaz-o pe baie de aburi, las-o să se tempereze și amestec-o cu frișca.

Adaugă în crema de frișcă vanilia, un praf de sare și căpșunile tocate cuburi. Amestecă ușor pentru ca acestea să se dispună uniform în cremă. Apoi, întinde crema de șarlotă cu căpșuni în interiorul horei de pișcoturi din tava de copt. Nivelează-i uniform suprafața și pune tava cu șarlota în frigider. Las-o acolo pentru 3-4 ore, timp în care gelatina își va îndeplini rolul, iar crema va deveni fermă.

Decorează șarlota cu căpșunile oprite și frunze de mentă, apoi o poți porționa.

Șarlotă de căpșuni secționată pe un platou de sticlă
Căpșunile se adaugă și în cremă, dar și ca decor / Shutterstock
Porție de tort cu căpșuni și frișcă într-o farfurie ținută în mână
Șarlota se porționează bine după ce va sta la rece 3-4 ore / Shutterstock

Dacă dorești și alte rețete de deserturi cu căpșuni, mai poți încerca și rețeta de cremșnit cu căpșuni, delicios și spectaculos.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
Un cuplu de îndrăgostiți care stau unul în brațele celuilalt și se privesc în ochi la apus
Horoscop
4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Nativii care iubesc cu sinceritate
Astrologii spun că există 4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Acești nativi iubesc cu sinceritate și nu își pun niciodată sentimentele pentru partener la îndoială. Ei sunt nativii care te vor face să...
PARTENERI
×