Căpșunile sunt printre cele mai iubite fructe care se folosesc în deserturi. Oferă acestora atât gust și aromă, cât și culoare și aspect spectaculos. Pot fi folosite întregi, jumătăți sau tocate în cuburi, fiind foarte versatile. În plus, pot fi transformate și în jeleuri delicioase și frumos colorate sau incluse în creme, sub formă de piure.
Poți include căpșunile și în blaturile de prăjituri sau torturi sau le poți folosi doar la decorul acestora. Descoperă și o rețetă de pandișpan cu căpșuni, simplă și ușor de preparat. Mai jos, îți oferim rețeta detaliată a șarlotei cu căpșuni.
Șarlotă de căpșuni – Ingrediente
- 500 gr căpșuni proaspete
- 150 gr zahăr
- 500 ml smântână pentru frișcă cu peste 30% grăsime
- 1 linguriță extract vanilie
- sucul de la o lămâie
- 15 gr gelatină foi sau granule
- 24 de pișcoturi
- un praf de sare
- frunze de mentă pentru decor.
Rețeta șarlotei de căpșuni – Mod de preparare
Chiar dacă rețeta acestui desert nu necesită ingrediente multe sau complexe, este importantă calitatea acestora, pentru reușita deplină a desertului.
În special, smântâna pentru frișcă necesită atenție deosebită în alegerea sortimentului. Optează pentru acel tip de smântână cu procent de peste 30% grăsime. De asemenea, calitatea gelatinei este importantă pentru reușita cremei. Descoperă și o rețetă de cheesecake cu căpșuni si ciocolată.
Cum prepari șarlotă de căpșuni
Mai întâi, spală bine căpșunile, pune-le la scurs, apoi îndepărtează-le frunzele și codițele. Folosește jumătate dintre ele pentru decor și cealaltă jumătate pentru cremă. Pe cele pentru decor le poți lăsa întregi sau le poți secționa în jumătăți. Pe cele pentru cremă toacă-le în cuburi.