Căpșunile și zmeura sunt cele mai irezistibile fructe de vară. Nu te lasă să treci nepăsătoare pe lângă tarabele din piețe unde unde le găsești din belșug. Te ademenesc de departe cu parfumul lor îmbătător. Profită din plin de sezonul lor pentru că nu sunt doar gustoase, ci îți aduc și o porție de sănătate. Iar după ce îți satisfaci pofta savurându-le proaspete, răsfață-te cu ele și în deserturi.
De asemeni, le poți conserva și pentru sezonul rece în diferite moduri. Le poți congela, dar poți prepara din ele siropuri, nectaruri și alte băuturi, dar și compot, gem sau dulceață. Descoperă aici și o rețetă de dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă. Iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare al prăjiturii bicolore.
Prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură – Ingrediente
- 6 ouă medii;
- 150 gr zahăr;
- 150 ml ulei;
- 250 gr făină;
- 25 gr cacao;
- 1 praf sare;
- 2 lingurițe esență de rom;
- 2 lingurițe esență de vanilie;
- 200 gr căpșuni;
- 150 gr zmeură.
Rețeta prăjiturii bicolore cu fructe – Mod de preparare
Începe prin a aduna pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare pregătirii compoziției de prăjitură. Pregătește și o tavă de cuptor cu dimensiunile aproximative de 20/30 cm. Înainte de a începe procesarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Apoi pregătește fructele. Căpșunile taie-le în jumătăți sau în sferturi pentru a se asorta mai bine cu zmeura.
Cum prepari compoziția pentru prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură
Chiar dacă blatul prăjiturii are două culori nu vei prepara pentru acesta decât o singură compoziție. Apoi o împarți în două și adaugi pudră de cacao într-o parte.