Rețeta este inspirată din bucătăria americană și o mai întâlnești și sub denumirea de negresă americană. Prăjitura cucerește negreșit atât prin gustul delicios, cât și prin aspectul spectaculos. Zmeura oferă prăjiturii atât gust și aromă, deosebite cât și aspect colorat. Fisticul contribuie și el la cromatică, dar oferă și un gust crocant. Se combină armonios atât cu zmeura cât și cu ciocolata.
O astfel de combinație delicioasă între ciocolată și fistic mai poți descoperi și la rețeta de ciocolată de casă cu fistic și merișoare. Iar în continuare te invităm să descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea rețetei de negresă americană cu zmeură și fistic.
Brownie cu zmeură și fistic – Ingrediente
- 200 gr ciocolată amăruie
- 200 gr unt( 82%)
- 50 ml lapte
- 175 gr făină
- 25 gr pudră de cacao
- 4 ouă de mărime medie
- 120 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 250 gr zmeură
- 50 gr fistic
- frunze de mentă pentru decor.
Rețetă de negresă americană cu zmeură – Mod de preparare
Adună pe masa de lucru toate ingredientele, inclusiv zmeura și fisticul. Apoi pregătește compoziția de ciocolată.
Taie untul în cuburi și pune-l într-o crăticioară împreună cu ciocolata ruptă în bucăți mai mici. Adaugă și laptele și așază crăticioara pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate minimă. Amestecă ingredientele cu o spatulă până când se topesc.
După ce compoziția s-a omogenizat, stinge focul și las-o să se tempereze timp de 10 minute. Rumenește ușor la tigaie și fisticul mărunțit.
Descoperă și o rețetă de salam de biscuiți cu fistic și caramel sărat.