Reclamă

Desert din ciocolată și lapte condensat, simplu și rapid de preparat

Ți se întâmplă adesea să cumperi ciocolată, dar nu mereu o nimerești să fie chiar pe gustul tău? Sau atunci când îți place foarte mult un tip de ciocolată, ți-ai dori o cantitate și mai mare din aceasta? Pentru ambele situații, îți oferim o rețetă de desert din ciocolată și lapte condensat, simplu și rapid de preparat.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 3 mai 2023, 6:48

Pentru momentele în care ciocolata pe care abia ai achiziționat-o nu este pe gustul tău, o poți îmbunătăți, adăugând aroma preferată, nuci, alune sau fructe uscate. Iar pentru situațiile în care dorești o cantitate și mai mare din desertul preferat, îți spunem că poți să îi sporești volumul adăugând lapte condensat în cantitatea dorită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește în continuare lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un desert simplu și rapid din ciocolată.

Desert din ciocolată și lapte condensat – Ingrediente

  • 400 gr ciocolată amăruie
  • 475 gr lapte condensat
  • 100 gr alune, migdale, nuci sau fructe uscate
  • 1-2 lingurițe din esența preferată
  • 1 praf de sare.

Rețeta desertului rapid din ciocolată – Mod de preparare

Modul de preparare al acestui desert este unul simplu, rapid și ușor, iar avantajul preparării lui este acela că îți poți pune amprenta pe gust, pe textură și cantitate.

Reclamă

Poți prepara desertul cu textură mai fermă, aproape de cea a ciocolatei clasice. În același timp, poți să optezi și pentru o textură mai cremoasă.

Poți adăuga aroma preferată sau poți opta pentru aroma simplă a ingredientelor din conținut. Poți îmbogăți conținutul desertului cu nuci, alune, migdale sau fructe uscate. Poți adăuga chiar și cereale sau fructe proaspete. Descoperă aici și o rețetă de ciocolată de casă cu fistic și merișoare.

Dacă dorești să dai diferite forme desertului, poți folosi forme de ciocolată, bomboane sau brioșe. În lipsa acestora, poți folosi o tavă clasică de copt.

Reclamă

Cum prepari desert din ciocolată și lapte condensat

Mai întâi, pregătește o tavă cu dimensiunile de 20/20 sau chiar mai mică, dacă dorești desertul mai voluminos. Pune hârtie de copt în tavă sau o folie de prospețime.

Mărunțește ciocolata prin rupere, tăiere în bucăți mai mici sau răzuire.

Așază o cratiță pe flacăra aragazului și pune apă în ea. Deasupra ei pune o altă cratiță și adaugă laptele condensat. Vei crea o baie de aburi pentru a încălzi ingredientele. Adaugă ciocolata ruptă și amestecă până când aceasta este complet diluată, iar compoziția este omogenă. Adaugă și un praf de sare pentru intensificarea gustului și esența preferată.

Toarnă imediat compoziția în tava pregătită și presară pe deasupra alunele, nucile sau ce ai decis să adaugi. Le poți adăuga și în interior dacă le dorești acolo.

Ciocolată în tavă
Textura desertului se poate potrivi mai fermă sau mai cremoasă / Shutterstock

Pune tava la frigider pentru 2-3 ore, apoi poți porționa deliciosul desert din ciocolată și lapte condensat. Dacă ești nerăbdătoare și vrei să îl savurezi cât se poate de repede, pune tava la congelator pentru 20-30 de minute.

Ciocolată cu alune porționată în cuburi
Pentru a se putea porționa frumos, tava cu desert din ciocolată se pune la frigider timp de 2-3 ore / Shutterstock

Desertul va avea o textură mai cremoasă dacă respecți cantitățile recomandate. Dacă dorești o textură mai fermă, adaugă ciocolată în proporție de 2:1 față de lapte condensat. De asemeni, dacă dorești textura și mai cremoasă, inversează proporțiile ingredientelor.

Descoperă aici și o rețetă de French Chocolate Mendiants. Sunt mediante sau discuri de ciocolată cu fructe uscate, inspirate din bucătăria franțuzească.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×