Pentru momentele în care ciocolata pe care abia ai achiziționat-o nu este pe gustul tău, o poți îmbunătăți, adăugând aroma preferată, nuci, alune sau fructe uscate. Iar pentru situațiile în care dorești o cantitate și mai mare din desertul preferat, îți spunem că poți să îi sporești volumul adăugând lapte condensat în cantitatea dorită.
Urmărește în continuare lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un desert simplu și rapid din ciocolată.
Desert din ciocolată și lapte condensat – Ingrediente
- 400 gr ciocolată amăruie
- 475 gr lapte condensat
- 100 gr alune, migdale, nuci sau fructe uscate
- 1-2 lingurițe din esența preferată
- 1 praf de sare.
Rețeta desertului rapid din ciocolată – Mod de preparare
Modul de preparare al acestui desert este unul simplu, rapid și ușor, iar avantajul preparării lui este acela că îți poți pune amprenta pe gust, pe textură și cantitate.
Poți prepara desertul cu textură mai fermă, aproape de cea a ciocolatei clasice. În același timp, poți să optezi și pentru o textură mai cremoasă.
Poți adăuga aroma preferată sau poți opta pentru aroma simplă a ingredientelor din conținut. Poți îmbogăți conținutul desertului cu nuci, alune, migdale sau fructe uscate. Poți adăuga chiar și cereale sau fructe proaspete. Descoperă aici și o rețetă de ciocolată de casă cu fistic și merișoare.
Dacă dorești să dai diferite forme desertului, poți folosi forme de ciocolată, bomboane sau brioșe. În lipsa acestora, poți folosi o tavă clasică de copt.