Home // Lifestyle // Rețete // Desert rapid din ciocolată, cu fructe uscate și alune
Desert rapid din ciocolată, cu fructe uscate și alune
Dacă adori ciocolata din comerț, dar ți se pare puțină o tabletă pentru a-ți potoli pe deplin pofta, îți oferim o idee de a spori cantitatea și a-i îmbunătăți gustul. Prepară și tu rețeta de desert rapid din ciocolată, cu fructe uscate și alune. Te vei bucura de o cantitate mai mare de ciocolată, dar și de un gust mai deosebit.
Înainte de a se întări tabletele de ciocolată, se vor porționa cu un cuțit cu lama subțire / Profimedia Images
Rețeta este simplă și rapidă, iar ingredientele le poți alege după propriul gust. Dacă ai un anumit tip de ciocolată preferat, alege-l pe acela. În plus, poți opta atât pentru ciocolata neagră, cât și pentru cea albă în procesul de preparare a acestui desert.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Fructele uscate și alunele aduc ciocolatei un aport de gust, dar și consistență. Poți opta chiar și pentru fructe proaspete sau din compot. Poți folosi un amestec de alune cu migdale și nuci, pentru un gust mai deosebit. Un desert asemănător poți descoperi și realizând rețeta de French Chocolate Mendiants.
Mai jos, îți prezentăm lista de ingrediente pe care o poți adapta după propriul gust, dar și pașii necesari preparării desertului rapid.
Desert rapid din ciocolată cu fructe uscate – Ingrediente
Dacă dorești să prepari desertul atât din ciocolată neagră, cât și din ciocolată albă, îți oferim detaliat lista de ingrediente pentru ambele combinații.
50 gr de alune, migdale, nuci sau o combinație din acestea
2 lingurițe cu esență de rom, sau din aroma preferată.
Pentru tableta de ciocolată albă:
200 gr de ciocolată albă de calitate
100 ml de frișcă lichidă
50 gr de unt cu 82% grăsime
50 gr de fructe uscate la alegere
50 gr de alune, migdale, nuci sau o combinație din acestea
2 lingurițe cu esență de vanilie sau din aroma preferată.
Reclamă
Desert rapid din ciocolată cu fructe uscate – Mod de preparare
Chiar dacă desertul din ciocolată este simplu și ușor de preparat, pentru a obține textura optimă și gust delicios, este important să optezi pentru ingrediente de calitate.
Atât ciocolata, cât și untul și frișca lichidă necesită un plus de atenție în alegerea lor. Untul gras ajută la dobândirea unei consistențe mai dense a desertului. Optează pentru un tip de unt cu peste 80% grăsime.
La fel și frișca lichidă are un aport important în reușita desertului. Alege un tip de frișcă lichidă cu cel puțin 30% grăsime.
Folosește ciocolată neagră cu peste 50% masă de cacao, simplă sau aromată. Ciocolata albă cea mai calitativă este cea în care untul de cacao are peste 34 % grăsime. Dacă vei alege aceste ingrediente în funcție de valoarea lor calitativă, desertul va avea reușită maximă. Descoperă și o rețetă de ciocolată albă de casă cu cereale.
Pași necesari în prepararea desertului din ciocolată
Ambele variante de tablete din ciocolată se prepară în același mod. Diferența constă în cantitatea de frișcă adăugată. Ciocolata albă are o textură mai cremoasă, iar pentru a se închega, cantitatea de frișcă adăugată va fi mai mică.
Începe cu prepararea tabletei de ciocolată albă. Ia două vase de dimensiuni diferite, care să încapă unul în celălalt, pentru a crea o baie de aburi. Pune apă în vasul mare și așază-l pe flacăra aragazului. Adaugă vasul mic în interior, dar urmărește ca apa să nu atingă fundul acestuia. Pune în interiorul vasului frișca lichidă. Las-o să se încălzească ușor și adaugă în ea ciocolata albă răzuită și untul. Amestecă intens până când acestea se topesc și se omogenizează compoziția.
Ridică vasul cu ciocolata albă din cel cu apă fiartă și toarnă compoziția într-o tavă tapetată în interior cu hârtie de copt.
Dacă dorești ca tableta de ciocolată să aibă un strat mai gros, folosește o tavă de dimensiuni mici, cam de 20/20 cm. Dacă dorești ca stratul de ciocolată să fie mai subțire, folosește o tavă de aproximativ 20/30 cm.
Întinde uniform compoziția de ciocolată peste hârtia de copt. Presară imediat deasupra ciocolatei fructele uscate și alunele. Pune tava la loc răcoros și lasă tableta de ciocolată să devină fermă.
Procedează în același mod și cu ciocolata neagră. Poți folosi același vas fără a-l curăța, pentru că restul de ciocolată albă rămasă pe pereții acestuia nu va influența gustul sau textura ciocolatei.
Înainte de a se întări complet tabletele de ciocolată, crestează-le în porții dreptunghiulare cu un cuțit cu lama subțire. Trece lama cuțitului prin apă rece înainte de a crea porțiile de ciocolată.
Și dacă mai dorești să prepari deserturi pe bază de ciocolată, îți mai recomandăm o rețetă de mousse de ciocolată cu lichior Sherry. Este o rețetă de desert la pahar.