Reclamă

Desert rapid din ciocolată, cu fructe uscate și alune

Dacă adori ciocolata din comerț, dar ți se pare puțină o tabletă pentru a-ți potoli pe deplin pofta, îți oferim o idee de a spori cantitatea și a-i îmbunătăți gustul. Prepară și tu rețeta de desert rapid din ciocolată, cu fructe uscate și alune. Te vei bucura de o cantitate mai mare de ciocolată, dar și de un gust mai deosebit.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 28 februarie 2023, 6:46

Rețeta este simplă și rapidă, iar ingredientele le poți alege după propriul gust. Dacă ai un anumit tip de ciocolată preferat, alege-l pe acela. În plus, poți opta atât pentru ciocolata neagră, cât și pentru cea albă în procesul de preparare a acestui desert.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fructele uscate și alunele aduc ciocolatei un aport de gust, dar și consistență. Poți opta chiar și pentru fructe proaspete sau din compot. Poți folosi un amestec de alune cu migdale și nuci, pentru un gust mai deosebit. Un desert asemănător poți descoperi și realizând rețeta de French Chocolate Mendiants.

Mai jos, îți prezentăm lista de ingrediente pe care o poți adapta după propriul gust, dar și pașii necesari preparării desertului rapid.

Desert rapid din ciocolată cu fructe uscate – Ingrediente

Dacă dorești să prepari desertul atât din ciocolată neagră, cât și din ciocolată albă, îți oferim detaliat lista de ingrediente pentru ambele combinații.

Reclamă

Pentru tableta de ciocolată neagră:

  • 200 gr de ciocolată neagră de calitate
  • 150 ml de frișcă lichidă
  • 50 gr de unt cu 82% grăsime
  • 50 gr de fructe uscate la alegere
  • 50 gr de alune, migdale, nuci sau o combinație din acestea
  • 2 lingurițe cu esență de rom, sau din aroma preferată.

Pentru tableta de ciocolată albă:

  • 200 gr de ciocolată albă de calitate
  • 100 ml de frișcă lichidă
  • 50 gr de unt cu 82% grăsime
  • 50 gr de fructe uscate la alegere
  • 50 gr de alune, migdale, nuci sau o combinație din acestea
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie sau din aroma preferată.
Reclamă

Desert rapid din ciocolată cu fructe uscate – Mod de preparare

Chiar dacă desertul din ciocolată este simplu și ușor de preparat, pentru a obține textura optimă și gust delicios, este important să optezi pentru ingrediente de calitate.

Atât ciocolata, cât și untul și frișca lichidă necesită un plus de atenție în alegerea lor. Untul gras ajută la dobândirea unei consistențe mai dense a desertului. Optează pentru un tip de unt cu peste 80% grăsime.

La fel și frișca lichidă are un aport important în reușita desertului. Alege un tip de frișcă lichidă cu cel puțin 30% grăsime.

Folosește ciocolată neagră cu peste 50% masă de cacao, simplă sau aromată. Ciocolata albă cea mai calitativă este cea în care untul de cacao are peste 34 % grăsime. Dacă vei alege aceste ingrediente în funcție de valoarea lor calitativă, desertul va avea reușită maximă. Descoperă și o rețetă de ciocolată albă de casă cu cereale.

Pași necesari în prepararea desertului din ciocolată

Ambele variante de tablete din ciocolată se prepară în același mod. Diferența constă în cantitatea de frișcă adăugată. Ciocolata albă are o textură mai cremoasă, iar pentru a se închega, cantitatea de frișcă adăugată va fi mai mică.

Începe cu prepararea tabletei de ciocolată albă. Ia două vase de dimensiuni diferite, care să încapă unul în celălalt, pentru a crea o baie de aburi. Pune apă în vasul mare și așază-l pe flacăra aragazului. Adaugă vasul mic în interior, dar urmărește ca apa să nu atingă fundul acestuia. Pune în interiorul vasului frișca lichidă. Las-o să se încălzească ușor și adaugă în ea ciocolata albă răzuită și untul. Amestecă intens până când acestea se topesc și se omogenizează compoziția.

Ridică vasul cu ciocolata albă din cel cu apă fiartă și toarnă compoziția într-o tavă tapetată în interior cu hârtie de copt.

Dacă dorești ca tableta de ciocolată să aibă un strat mai gros, folosește o tavă de dimensiuni mici, cam de 20/20 cm. Dacă dorești ca stratul de ciocolată să fie mai subțire, folosește o tavă de aproximativ 20/30 cm.

Întinde uniform compoziția de ciocolată peste hârtia de copt. Presară imediat deasupra ciocolatei fructele uscate și alunele. Pune tava la loc răcoros și lasă tableta de ciocolată să devină fermă.

Procedează în același mod și cu ciocolata neagră. Poți folosi același vas fără a-l curăța, pentru că restul de ciocolată albă rămasă pe pereții acestuia nu va influența gustul sau textura ciocolatei.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai tabletelor de ciocolată neagră și albă
Desertul rapid din ciocolată are reușită sigură dacă se folosesc ingrediente de calitate / Profimedia Images

Înainte de a se întări complet tabletele de ciocolată, crestează-le în porții dreptunghiulare cu un cuțit cu lama subțire. Trece lama cuțitului prin apă rece înainte de a crea porțiile de ciocolată.

Desert rapid din ciocolată cu fructe uscate și alune pe o farfurie și în bol alb
Tabletele de ciocolată albă și neagră se prepară în același mod, dar diferă cantitatea de frișcă adăugată / Profimedia Images

Și dacă mai dorești să prepari deserturi pe bază de ciocolată, îți mai recomandăm o rețetă de mousse de ciocolată cu lichior Sherry. Este o rețetă de desert la pahar.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×