Rețeta aparține bucătăriei australiene, prăjitura fiind denumită după Lordul Lamington, guvernator al statului Queensland, între 1896 și 1901. Acesta l-a rugat pe bucătarul francez Armand Galland să pregătească rapid un desert pentru că se anunțau musafiri în vizită. Căutând ingrediente prin bucătărie, bucătarul a găsit un pandișpan cu vanilie, preparat anterior, câteva bucăți de ciocolată și nucă de cocos.
Atunci i-a venit ideea să porționeze pandișpanul în cuburi, să glazureze cuburile cu ciocolată topită și să le tăvălească pe toate părțile prin nucă de cocos. Prăjitura a avut un mare succes și s-a cerut repetată și pentru alte evenimente.
Dacă nu ai încercat încă rețeta pentru prăjitura tăvălită, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a o testa și tu.
Prăjitura Lamington – Ingrediente
Prăjitura se compune dintr-un blat simplu preparat cu miere de albine, o glazură de ciocolată și decor din fulgi de cocos. Împarte lista de ingrediente în funcție de aceste elemente.
Pentru blat în tavă cu dimensiuni de 21/25 cm:
- 6 ouă
- 150 gr de zahăr
- 150 ml de lapte
- 150 gr de unt gras
- 100 gr de miere de albine
- 450 gr de făină
- 10 gr praf de copt
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- un praf de sare.
Pentru sosul de ciocolată:
- 200 gr de zahăr
- 400 ml de lapte
- 200 gr unt gras
- 50 gr de pudră de cacao
- 1 linguriță cu esență de rom
- 100 gr de fulgi din nucă de cocos.