Reclamă

Prăjitură cu frișcă și nuci, perfectă pentru un platou cu prăjituri festive

Pentru un platou cu prăjituri preparate pentru mesele festive, merită să încerci și rețeta de prăjitură cu frișcă și nuci. Este simplă, foarte gustoasă și are un aspect frumos.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 19 aprilie 2023, 6:02

Prăjitura face parte din categoria prăjiturilor cu foi coapte pe dosul tăvii. Se prepară extrem de simplu și nu conține ingrediente complexe. Chiar dacă foile coapte pe dosul tăvii necesită mai multă atenție și meticulozitate, acestea se coc într-un timp scurt.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Avantajul prăjiturilor cu foi coapte pe dosul tăvii este acela că desertul are un aspect simetric și se poate porționa uniform. În plus, sunt și delicioase, dar și spornice. Aluatul fraged este consistent și oferă sățietate.

Sunt perfecte pentru a fi preparate de sărbători sau pentru diferite evenimente speciale petrecute alături de cei dragi. Prepară și tu rețeta prăjiturii cu frișcă și nuci, urmărind lista de ingrediente și pașii necesari, oferite mai jos.

Prăjitură cu frișcă și nuci – Ingrediente

Prăjitura este compusă din două elemente: foi de aluat fraged și cremă, pe care le detaliem în liste separate de ingrediente.

Reclamă

Pentru trei foi de aluat fraged cu diametrul de 25 cm:

  • 1 ou de mărime medie
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 150 gr de zahăr
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 420 gr de făină.

Pentru crema de frișcă cu nuci:

  • 500 ml de smântână pentru frișcă
  • 150 gr de zahăr pudră
  • 1 linguriță cu extract sau esență de vanilie
  • 350 gr de nuci măcinate mai grosier
  • zahăr pudră pentru decor.
Reclamă

Prăjitură cu frișcă și nuci – Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului pentru foi fragede, care necesită un timp scurt de frământare, apoi un alt timp de odihnă pentru a deveni elastic și a se putea modela. Descoperă aici și rețeta pentru foi fragede cu cacao.

Cum prepari foi fragede coapte pe dosul tăvii

Pune oul într-un bol și adaugă peste el sarea și zahărul. Cu ajutorul mixerului, amestecă ingredientele până când zahărul este dizolvat.

Adaugă uleiul, apoi mierea și laptele, și omogenizează bine amestecul. Trece făina prin sită, iar bicarbonatul amestecă-l cu oțetul. Adaugă bicarbonatul stins în compoziția de mai sus, apoi încorporează treptat făina. Frământă bine aluatul până când devine consistent și nelipicios. Acoperă-l cu folie de prospețime, apoi lasă-l la odihnit pentru 15-20 de minute.

După acest interval de timp, împarte aluatul în trei părți egale. Întinde pe rând fiecare parte de aluat într-o formă rotundă de 25 cm diametrul. Așază aluatul pe dosul unei tăvi, pe care o ungi cu ulei, și presari puțină făină. Poți folosi hârtie de copt, dacă te avantajează.

Coace cele trei foi de aluat fraged, pe rând, pentru 4-5 minute, în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius. După coacere, foile vor fi casante dar se vor frăgezi de la umiditatea cremei.

Cum prepari crema și montezi delicioasa prăjitură cu frișcă și nuci

Crema se prepara extrem de simplu. Mixezi bine smântâna rece pentru frișcă, iar când începe să capete consistență, adaugi treptat zahărul pudră și extractul sau esența de vanilie. Apoi, amesteci crema de frișă cu nucile măcinate mai grosier.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai cremei de frișcă și nuci
Pentru reușita cremei, frișca se va folosi rece, de la frigider / Rețetefeldefel.ro

Umpli foile fragede cu această cremă, acoperi prăjitura cu folie de prospețime și așezi un tocător de lemn peste ea.

Colaj de poze cu pașii de montare a prăjituri cu foi și cremă de frișcă cu nuci
Foile se vor frăgezi perfect până a doua zi, iar prăjitura se va porționa uniform / Rețetefeldefel.ro

O lași la rece câteva ore sau de pe o zi pe alta, apoi o decorezi cu zahăr pudră și o porționezi în cuburi. Va fi foarte fragedă și foarte gustoasă.

Două porții de prăjitură cu frișcă și nuci
Nucile se macină mai grosier pentru un gust crocant / Rețetefeldefel.ro

Și dacă mai dorești și alte rețete de prăjituri cu foi coapte pe dosul tăvii, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură Albinița.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×