Reclamă

Prăjitură cu frișcă și nuci, perfectă pentru un platou cu prăjituri festive

Pentru un platou cu prăjituri preparate pentru mesele festive, merită să încerci și rețeta de prăjitură cu frișcă și nuci. Este simplă, foarte gustoasă și are un aspect frumos.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 19 aprilie 2023, 6:02

Prăjitura face parte din categoria prăjiturilor cu foi coapte pe dosul tăvii. Se prepară extrem de simplu și nu conține ingrediente complexe. Chiar dacă foile coapte pe dosul tăvii necesită mai multă atenție și meticulozitate, acestea se coc într-un timp scurt.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Avantajul prăjiturilor cu foi coapte pe dosul tăvii este acela că desertul are un aspect simetric și se poate porționa uniform. În plus, sunt și delicioase, dar și spornice. Aluatul fraged este consistent și oferă sățietate.

Sunt perfecte pentru a fi preparate de sărbători sau pentru diferite evenimente speciale petrecute alături de cei dragi. Prepară și tu rețeta prăjiturii cu frișcă și nuci, urmărind lista de ingrediente și pașii necesari, oferite mai jos.

Prăjitură cu frișcă și nuci – Ingrediente

Prăjitura este compusă din două elemente: foi de aluat fraged și cremă, pe care le detaliem în liste separate de ingrediente.

Reclamă

Pentru trei foi de aluat fraged cu diametrul de 25 cm:

  • 1 ou de mărime medie
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 150 gr de zahăr
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 420 gr de făină.

Pentru crema de frișcă cu nuci:

  • 500 ml de smântână pentru frișcă
  • 150 gr de zahăr pudră
  • 1 linguriță cu extract sau esență de vanilie
  • 350 gr de nuci măcinate mai grosier
  • zahăr pudră pentru decor.
Reclamă

Prăjitură cu frișcă și nuci – Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului pentru foi fragede, care necesită un timp scurt de frământare, apoi un alt timp de odihnă pentru a deveni elastic și a se putea modela. Descoperă aici și rețeta pentru foi fragede cu cacao.

Cum prepari foi fragede coapte pe dosul tăvii

Pune oul într-un bol și adaugă peste el sarea și zahărul. Cu ajutorul mixerului, amestecă ingredientele până când zahărul este dizolvat.

Adaugă uleiul, apoi mierea și laptele, și omogenizează bine amestecul. Trece făina prin sită, iar bicarbonatul amestecă-l cu oțetul. Adaugă bicarbonatul stins în compoziția de mai sus, apoi încorporează treptat făina. Frământă bine aluatul până când devine consistent și nelipicios. Acoperă-l cu folie de prospețime, apoi lasă-l la odihnit pentru 15-20 de minute.

După acest interval de timp, împarte aluatul în trei părți egale. Întinde pe rând fiecare parte de aluat într-o formă rotundă de 25 cm diametrul. Așază aluatul pe dosul unei tăvi, pe care o ungi cu ulei, și presari puțină făină. Poți folosi hârtie de copt, dacă te avantajează.

Coace cele trei foi de aluat fraged, pe rând, pentru 4-5 minute, în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius. După coacere, foile vor fi casante dar se vor frăgezi de la umiditatea cremei.

Cum prepari crema și montezi delicioasa prăjitură cu frișcă și nuci

Crema se prepara extrem de simplu. Mixezi bine smântâna rece pentru frișcă, iar când începe să capete consistență, adaugi treptat zahărul pudră și extractul sau esența de vanilie. Apoi, amesteci crema de frișă cu nucile măcinate mai grosier.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai cremei de frișcă și nuci
Pentru reușita cremei, frișca se va folosi rece, de la frigider / Rețetefeldefel.ro

Umpli foile fragede cu această cremă, acoperi prăjitura cu folie de prospețime și așezi un tocător de lemn peste ea.

Colaj de poze cu pașii de montare a prăjituri cu foi și cremă de frișcă cu nuci
Foile se vor frăgezi perfect până a doua zi, iar prăjitura se va porționa uniform / Rețetefeldefel.ro

O lași la rece câteva ore sau de pe o zi pe alta, apoi o decorezi cu zahăr pudră și o porționezi în cuburi. Va fi foarte fragedă și foarte gustoasă.

Două porții de prăjitură cu frișcă și nuci
Nucile se macină mai grosier pentru un gust crocant / Rețetefeldefel.ro

Și dacă mai dorești și alte rețete de prăjituri cu foi coapte pe dosul tăvii, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură Albinița.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Barron Trump la învestirea tatălui său
Divertisment
Barron Trump s-a întors la facultate, dar nu a revenit singur. Cine sunt bărbații care stau mereu pe urmele lui
Barron Trump s-a întors la facultate. Fiul cel mic al actualului Președinte SUA și al Melaniei Trump studiază în primul an la Universitatea din New York, dar statutul lui e diferit de al celorlalți...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și reprezintă una dintre acele zodii care nu se tem să fie cringe
Horoscop
Zodiile care nu se tem să fie „cringe”: semnele care îmbrățișează autenticitatea fără rușine
Fiecare dintre noi a avut momente „cringe” – acele situații în care comportamentul nostru pare exagerat, stânjenitor sau pur și simplu diferit de normele sociale. Dar pentru anumite semne zodiacale, aceste momente nu sunt...
3
fată frumoasă îmbrăcată în înger pe un câmp în timpul zilei
Horoscop
Numerele îngerilor pentru fiecare zodie în parte în luna februarie. Ce spun astrele
Nativii vor fi ghidați de astre și în a doua lună a anului. Află care sunt numerele îngerilor pentru fiecare zodie în parte în luna februarie. Anul 2025 este înaintea noastră, astfel că planurile...
4
îndrăgostiți care stau îmbrățișați și se iubesc într-o zi însorită
Horoscop
3 zodii care se căsătoresc cu cei mai buni prieteni. Ce spun astrele
Te-ai întrebat vreodată de ce unele cupluri se înțeleg atât de bine? Vezi care sunt cele 3 zodii care se căsătoresc cu cei mai buni prieteni și află motivul. Conexiunile ascunse între parteneri pot...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și reprezintă una dintre acele zodii care sunt de încredere
Horoscop
3 zodii care sunt de încredere. Nativii pe care te poți baza în orice situație
Acestea sunt cele 3 zodii care sunt de încredere. Astrologii susțin că nativii aceștia sunt descurcăreți și te poți baza pe ei în orice situație. Încrederea este un lucru special, ca o îmbrățișare caldă...
PARTENERI
×