Prăjitura face parte din categoria prăjiturilor cu foi coapte pe dosul tăvii. Se prepară extrem de simplu și nu conține ingrediente complexe. Chiar dacă foile coapte pe dosul tăvii necesită mai multă atenție și meticulozitate, acestea se coc într-un timp scurt.
Avantajul prăjiturilor cu foi coapte pe dosul tăvii este acela că desertul are un aspect simetric și se poate porționa uniform. În plus, sunt și delicioase, dar și spornice. Aluatul fraged este consistent și oferă sățietate.
Sunt perfecte pentru a fi preparate de sărbători sau pentru diferite evenimente speciale petrecute alături de cei dragi. Prepară și tu rețeta prăjiturii cu frișcă și nuci, urmărind lista de ingrediente și pașii necesari, oferite mai jos.
Prăjitură cu frișcă și nuci – Ingrediente
Prăjitura este compusă din două elemente: foi de aluat fraged și cremă, pe care le detaliem în liste separate de ingrediente.
Pentru trei foi de aluat fraged cu diametrul de 25 cm:
- 1 ou de mărime medie
- 3 linguri de lapte
- 3 linguri de miere
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 150 gr de zahăr
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 420 gr de făină.
Pentru crema de frișcă cu nuci:
- 500 ml de smântână pentru frișcă
- 150 gr de zahăr pudră
- 1 linguriță cu extract sau esență de vanilie
- 350 gr de nuci măcinate mai grosier
- zahăr pudră pentru decor.