Reclamă

Salam de biscuiți cu nuci și ciocolată. Desert simplu și delicios, de post

În zilele de post îți poți răsfăța familia cu deserturi delicioase, mai simple și mai rapid de preparat. Una dintre rețetele cele mai populare din categoria deserturilor de post este cea de salam de biscuiți cu nuci și ciocolată. Prepar-o și tu pentru a te convinge.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 3 martie 2023, 6:30

Tot ce trebuie să faci este să alegi un tip de biscuiți simpli, fără unt sau lapte în compoziție. La fel optezi și pentru ciocolată. Citești cu atenție ingredientele de pe etichetă și alegi produsele de post.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Salamul de biscuiți este unul dintre deliciile pe care nu ai cum să nu îl adori. Face parte dintre deserturile cu iz de copilărie pe care le preparau mamele sau bunicile odinioară. Prepară-l și tu urmărind și inspirându-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos.

Salam de biscuiți cu nuci și ciocolată – Ingrediente

  • 450 gr de biscuiți populari
  • 200 gr de nucă
  • 75 gr de unt de cacao sau de cocos
  • 200 gr de ciocolată amăruie
  • 200 ml de apă
  • 100 gr de zahar
  • 1 vârf linguriță cu sare
  • 2 lingurițe esență de rom
  • puțină nucă de cocos pentru decor
  • rahat sau stafide, opțional.

Salam de biscuiți, de post – Mod de preparare

Începe prin a aduna pe masa de lucru toate ingredientele și fă-le inventarul, consultând lista, pentru a nu omite niciunul. Apoi pregătește vasele și ustensilele de lucru pentru a le avea la îndemână.

Reclamă

Ai nevoie de o cratiță în care să prepari siropul, de un bol în care să amesteci ingredientele și un chopper, sau robot pentru a mărunți o parte din ingrediente. Mai ai nevoie de două bucăți de folie în care să montezi desertul. Când ai toate ingredientele și ustensilele pregătite, poți începe prepararea deliciosului desert de post.

Cum prepari salamul de biscuiți cu nuci și ciocolată

Mai întâi pune 1/4 din cantitatea de biscuiți în robot și 1/4 din cantitatea de nuci. Mărunțește fin aceste ingrediente, apoi transferă-le într-un bol încăpător.

Reclamă

Rupe ceilalți biscuiți în bucăți mai mari și toacă nucile cu un cuțit. Adaugă totul în bolul cu ingredientele mărunțite. Amestecă-le bine pe toate.

Pune o cratiță pe flacăra aragazului și adaugă în ea apa și zahărul. Amestecă bine până la dizolvarea zahărului apoi adaugă ciocolata ruptă.

Din nou amestecă până când se dizolvă ciocolata. Stinge focul și adaugă untul de cacao peste compoziția fierbinte. Adaugă și esența de rom și amestecă bine până când untul de cacao este topit și compoziția omogenizată.

Toarnă siropul de ciocolată peste ingredientele din bol și amestecă ușor pentru a nu sfărâma bucățile de biscuiți. Lasă compoziția să se tempereze, apoi împarte-o în două și așaz-o peste cele două bucăți de folie. Modelează-le frumos sub formă de salam ajutându-te de cele două folii, apoi strânge bine foliile în jurul bucăților de salam de biscuiți cu nuci și ciocolată și leagă-le la capete.

Două bucăți de salam din biscuiți înfășurate în folie de prospețime
Pentru a se modela sub formă de salam, compoziția se pune în folie de prospețime / Rețetefeldefel.ro

Pune salamul de biscuiți la frigider pentru 2-3 ore, sau până când acesta devine ferm și îl poți porționa frumos.

Dacă te grăbești, îl poți pune la congelator pentru 30 de minute, apoi îl poți porționa.

Porții de Salam de biscuiți cu nuci și ciocolată pe o farfurie
Pentru a-l putea porționa într-un timp mai scurt, salamul de biscuiți poate fi pus la congelator pentru 30 de minute / Profimedia Images

Poți decora salamul de biscuiți cu zahăr pudră, cu fulgi de nucă de cocos, sau cu pudră de cacao.

Descoperă aici și rețeta clasică pentru salamul de biscuiți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×