Reclamă

Prăjitură cu afine și foi de pandișpan, aromată și plăcut colorată

Din categoria deserturilor cu afine, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu afine și foi de pandișpan. Este o prăjitură foarte aromată și plăcut colorată, ce cucerește și gustul și privirile.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 8 septembrie 2023, 5:16

Crema de de mascarpone și afine, îmbogățită cu afine proaspete, se combină armonios cu foile de pandișpan pufoase și delicioase. Crema va fi ușor colorată de la afinele transformate într-un sos delicios, iar afinele proaspete, adăugate în cremă, vor aduce un plus de aspect, dar și gust delicios prăjiturii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O astfel de prăjitură poate fi preparată cu succes și pentru un platou de prăjituri festive. Pentru a o prepara și mai târziu, poți pune câteva caserole sau pungi cu afine la congelator. Descoperă aici cum se congelează fructele mici precum afinele, zmeura, frăguțele, murele, coacăzele etc.

În continuare poți urmări lista completă de ingrediente și pașii necesari preparării delicioasei prăjituri.

Prăjitură cu afine și foi de pandișpan – Ingrediente

Ai nevoie de câteva ingrediente simple și mereu la îndemână pentru prepararea foilor de pandișpan. Și mai ai nevoie de alte câteva ingrediente comune rețetelor de deserturi, pentru prepararea cremei.

Reclamă

Pentru două foi de pandișpan:

  • 6 ouă
  • 200 gr de zahăr
  • 200 gr de făină
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie.

Pentru crema de mascarpone cu afine:

  • 500 gr mascarpone
  • 250 gr frișcă naturală
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 300 gr afine.
Reclamă

Prăjitură cu afine și foi de pandișpan – Mod de preparare

Începe cu prepararea foilor de pandișpan, care necesită mai mult timp pentru amestecarea ingredientelor, apoi coacere și răcire. În intervalul de timp cât acestea se coc, poți prepara crema de mascarpone cu afine.

Cum prepari foile de pandișpan

Adună ingredientele pe masa de lucru, apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește una sau două tăvi de copt cu dimensiunile aproximative de 23/36 cm. Dacă ai două tăvi de aceeași dimensiune, poți coace foile de pandișpan în același timp. Unge tăvile la interior cu puțin unt și presară un strat subțire de făină sau optează pentru hârtia de copt.

Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și amestecă-le cu ajutorul mixerului până când devin cristaline. Adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci energic albușurile. Te oprești din amestecat când obții o bezea foarte fermă, care va rămâne fixată pe pereții bolului.

Amestecă gălbenușurile cu esența și adaugă-le peste bezeaua de albușuri. Omogenizează ușor compoziția, apoi îndepărtează mixerul.

Folosește o spatulă de silicon și încorporează treptat făina trecută prin sită. Amestecă ușor cu spatula, folosind mișcări circulare de jos în sus.

Întinde compoziția obținută în tăvile de copt și coace foile de pandișpan pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-le să se răcească și ocupă-te de prepararea cremei.

Cum prepari crema pentru prăjitură cu afine și foi de pandișpan

Amestecă într-o crăticioară 100 gr de afine cu 50 gr de zahăr. Fierbe amestecul până când afinele se înmoaie, iar siropul devine consistent. Pasează afinele cu blenderul, apoi trece sosul rezultat prin sită și lasă-l să se răcească.

Pune mascarponele într-un bol și adaugă restul de zahăr peste acesta. Cu ajutorul mixerului, amestecă ingredientele, până când capătă textură cremoasă. Adaugă și un praf de sare. Apoi, adaugă sosul de afine.

Bate frișca lichidă până când capătă consistență și amestec-o cu crema de mascarpone și afine. Adaugă și afinele proaspete și amestecă ușor pentru omogenizare.

Când foile de pandișpan s-au răcit, decupează marginile inestetice cu un cuțit.

Pune crema de mascarpone cu afine între foile de pandișpan. Presară zahăr pudră peste prăjitură și las-o la loc răcoros 2-3 ore.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai prăjiturii cu afine
Foile de pandișpan se pot coace în același timp, folosind funcția de ventilație a cuptorului / Profimedia Images

Apoi, o poți porționa frumos și îți vei răsfăța familia cu ea.

Data următoare când mai dorești să prepari o prăjitură cu afine, îți recomandăm rețeta de prăjitură cu afine și crumble cu migdale

Porții de prăjitură cu afine și foi de pandișpan pe un platou și pe o farfurie albă, dantelată, alături de o ceașcă cu cafea și un bol cu afine
Crema este ușor colorată datorită sosului de afine adăugat / Profimedia Images
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×