Crema de iaurt este foarte apreciată, pentru simplitatea ingredientelor și a modului de preparare. Se prepară și cu frișcă, dar și cu gelatină, pentru consistență. Se poate combina cu fructe proaspete, fructe din compot sau fructe uscate. Afinele le vei transforma într-un topping delicios, cu care vei glazura desertul. Ca bază pentru desert poți folosi pișcoturi sau biscuiți.
Din aceeași categorie de deserturi fără coacere mai poți prepara și rețeta de prăjitură fără coacere cu iaurt și fructe de pădure.
În rândurile de mai jos, poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru desertul fără coacere, la pahar.
Desert cu iaurt și afine – Ingrediente
- 1 pachet de pișcoturi Savoiardi
- 250 ml lapte
- 350 gr iaurt grecesc
- 150 ml smântână pentru frișcă
- 150 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 15 gr gelatină
- 1 praf de sare
- 250 gr afine
- 50 gr zahăr
- 2 linguri de apă
- 1 linguriță amidon.
Rețeta desertului cu iaurt și afine – Mod de preparare
Primul pas pe care îl vei face pentru prepararea acestui desert constă în pregătirea afinelor. Așază o crăticioară pe flacăra aragazului și adaugă în ea afinele cu zahărul. Mai adaugă și o lingură de apă și fierbe afinele, amestecând continuu până când zahărul se dizolvă și se formează sirop.
Înlătură spuma care se formează și mai fierbe afinele în sirop timp de 7-8 minute. În acest interval de timp fructele se vor înmuia suficient pentru a-și degaja aroma în sirop. Procedează ca la rețeta de dulceață de afine.
Pune amidonul într-un pahar și adaugă o lingură de apă. Omogenizează amestecul și toarnă-l peste afine, în timp ce amesteci intens pentru a se împrăștia amidonul uniform în compoziție. Fierbe topping-ul de afine doar până când amidonul se hidratează și siropul devine consistent. Apoi, lasă-l la răcit.