Tot ce ai de făcut pentru această rețetă este să prepari câteva clătite, dar cu pudră de cacao în aluat. Apoi, prepari o cremă de mascarpone, simplă și rapidă, dar și o cafea pentru a trampa pișcoturile, specifice rețetelor de Tiramisu. Cafeaua o prepari la filtru sau la espressor, după propriul gust și o aromatizezi cu lichior.
Rețeta de tort Tiramisu, aparține bucătăriei italiene, dar a fost preluată de toate bucătăriile lumii și adaptată în funcție de ingredientele de sezon sau locale.
Rețetele au devenit foarte versatile. Pe lângă ingredientele de bază, nelipsite din rețetă, precum pișcoturile, cafeaua cu lichior și crema de mascarpone, se mai pot adăuga și altele, pentru a obține un gust deosebit și un aspect spectaculos.
Fructele proaspete sau cele uscate și-au făcut loc cu succes în cremă sau ca decor. La fel și diferitele sosuri de fructe sau de ciocolată, care pot fi adăugate în același scop. Descoperă și o rețetă de Tiramisu cu căpșuni.
În continuare îți oferim rețeta clătitelor Tiramisu, detaliată pas cu pas.
Clătite Tiramisu – Ingrediente
Pentru că este un desert compus din mai multe elemente, împarte lista de ingrediente de la început, în funcție de acestea. Ai nevoie de ingrediente pentru aluatul de clătite, cremă și siropul de cafea.
Pentru aluat de clătite cu cacao:
- 3 ouă
- 30 gr zahăr
- 300 ml lapte
- 150 ml apă minerală
- 200 g făină
- 15 g cacao
- 1 praf de sare.