Reclamă

Clătite Tiramisu. Clătite cu cremă de mascarpone și pișcoturi

Dacă adori rețeta de tort Tiramisu și dorești s-o prepari și în altă variantă, încearcă rețeta de clătite Tiramisu. Te va cuceri atât prin gustul delicios, cât și prin aspectul deosebit.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 31 ianuarie 2024, 6:50

Tot ce ai de făcut pentru această rețetă este să prepari câteva clătite, dar cu pudră de cacao în aluat. Apoi, prepari o cremă de mascarpone, simplă și rapidă, dar și o cafea pentru a trampa pișcoturile, specifice rețetelor de Tiramisu. Cafeaua o prepari la filtru sau la espressor, după propriul gust și o aromatizezi cu lichior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta de tort Tiramisu, aparține bucătăriei italiene, dar a fost preluată de toate bucătăriile lumii și adaptată în funcție de ingredientele de sezon sau locale.

Rețetele au devenit foarte versatile. Pe lângă ingredientele de bază, nelipsite din rețetă, precum pișcoturile, cafeaua cu lichior și crema de mascarpone, se mai pot adăuga și altele, pentru a obține un gust deosebit și un aspect spectaculos.

Fructele proaspete sau cele uscate și-au făcut loc cu succes în cremă sau ca decor. La fel și diferitele sosuri de fructe sau de ciocolată, care pot fi adăugate în același scop. Descoperă și o rețetă de  Tiramisu cu căpșuni

În continuare îți oferim rețeta clătitelor Tiramisu, detaliată pas cu pas.

Reclamă

Clătite Tiramisu – Ingrediente

Pentru că este un desert compus din mai multe elemente, împarte lista de ingrediente de la început, în funcție de acestea. Ai nevoie de ingrediente pentru aluatul de clătite, cremă și siropul de cafea.

Pentru aluat de clătite cu cacao:

  • 3 ouă
  • 30 gr zahăr
  • 300 ml lapte
  • 150 ml apă minerală
  • 200 g făină
  • 15 g cacao
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Pentru crema de mascarpone:

  • 500 gr mascarpone
  • 250 gr lapte condensat
  • 30 gr zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare.

Alte ingrediente:

  • 12 pișcoturi
  • 250 ml cafea fiartă și ușor îndulcită
  • 2 lingurițe lichior Amaretto.

Rețeta de clătite Tiramisu – Mod de preparare

Prima dată vei prepara aluatul pentru clătite cu cacao. Acest pas este foarte simplu pentru că nu faci decât să amesteci toate ingredientele, adăugate etapizat, pentru a obține o compoziție omogenă. Apoi, lași aluatul pentru un timp scurt la relaxat pentru a se activa compușii de gluten din făină.

Cum prepari aluatul pentru clătite cu cacao

Ia un bol încăpător și amestecă în el ouăle cu zahărul până când zahărul se dizolvă și rezultă o compoziție spumoasă. Adaugă laptele și omogenizează din nou compoziția.

Trece făina prin sită deasupra compoziției și încorporeaz-o în aceasta. Apoi, diluează aluatul cu apă minerală pentru a obține textura optimă.

Lasă aluatul de clătite cu cacao la relaxat timp de 10 minute, la temperatura camerei. Coace clătitele în modul clasic, folosind o tigaie cu diametrul de aproximativ 24-26 cm. Opțional, poți unge tigaia cu puțin ulei, dacă dorești un aspect mai lucios și uniform al clătitelor.

Clătită cu pudră de cacao în aluat, într-o tigaie așezată pe un tocător cu un ștergar și o spatulă de lemn
Pudra de cacao oferă aluatului un plus de gust, consistență și culoare / Shutterstock

După ce ai preparat toate clătitele, lasă-le la răcit așezate una peste alta pe un platou. Astfel se vor menține moi și pufoase. Descoperă aici și rețeta de clătite Gundel, cu cremă de nuci și glazură de ciocolată.

În acest interval de timp fierbe cafeaua și îndulcește-o după gustul propriu. Las-o să se răcească și adaugă lichiorul Amaretto.

Pentru a prepara crema, pune într-un bol brânza mascarpone, laptele condensat, zahărul și un praf de sare. Amestecă bine aceste ingrediente, până când obții o compoziție cremoasă. Lasă crema la rece, până când se răcesc și clătitele.

Cum formezi delicioasele clătite Tiramisu

Unge fiecare clătită pe toată suprafața cu un strat generos din crema de mascarpone. Trece pișcoturile prin siropul de cafea cu lichior și așază câte un pișcot însiropat la unul din capetele clătitelor. Apoi, rulează clătitele și așază-le pe un platou. Acoperă-le cu folie de prospețime pentru a rămâne moi și pune-le la rece pentru cel puțin 30 de minute.

Clătite Tiramisu pe o farfurie, decorate cu frișcă, mentă și fructe
După umplere, clătitele se acoperă cu folie de prospețime pentru a se menține moi și pufoase / Shutterstock

După acest interval de timp le poți servi secționate frumos, pentru a-i cuceri pe cei dragi cu aspectul lor spectaculos în secțiune.

Tot din categoria rețetelor de clătite interesante și cuceritoare, mai poți încerca și rețeta de clătite cu banane și bezea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×