Rețeta acestui desert aparține bucătăriei ungurești și a fost creată într-un restaurant de lux ” Casa Gundel” înființat la începutul secolului trecut de Karoly Gundel, un restaurator maghiar, magnat de afaceri, filantrop și scriitor de lucrări culinare.
Clătitele se prepară în modul clasic, însă sunt umplute cu o crema de nuci, stafide si coajă de lămâie sau portocală confiată. Se împachetează sub formă de triunghi și se glazurează din belșug cu un sos de ciocolată. Sunt delicioase și foarte consistente, iar pentru ca deliciul să fie maxim, este necesar să se folosească ingrediente de caliate.
Tot din categoria rețetelor de clătite mai speciale, mai poți încerca și rețeta de clătite austriece pufoase, denumite Kaiserschmarrn. Dar până atunci răsfață-te cu delicioasele clătite din bucătăria ungurească, a căror rețetă ți-o oferim mai jos.
Clătite Gundel – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestor clătite de trei tipuri de ingrediente: pentru aluatul de clătite, pentru crema de nuci și pentru glazura de ciocolată.
Pentru aluatul de clătite:
- 4 ouă;
- 500 ml lapte;
- 200 ml apă minerală;
- 50 gr unt topit;
- 350 gr făină;
- 1 praf de sare.
Pentru crema de nuci:
- 250 gr nuci măcinate;
- 125 gr zahăr pudră;
- 100 ml lapte;
- 100 ml smântână naturală pentru frișcă cu minim 30% grăsime;
- 40 gr stafide;
- 20 ml rom;
- coaja rasa de la 1/2 lămâie;
- 20-30 gr coaja confiată de portocale;
- 1 linguriță extract de vanilie;
- un praf de sare.