Rețeta clătitelor Reginei Elisabeta a II-a: cum se prepară desertul ei favorit

Rețeta clătitelor Reginei Elisabeta a II-a a ajuns virală pe internet după ce Familia Regală a dorit să împărtășească oamenilor desertul preferat al Maiestății Sale. Cu ocazia intrării în Postul Mare al Paștelui, Regina Angliei s-a bucurat să ofere și altora rețeta.

18 februarie 2021 la 16:45
Regina Elisabeta a II-a zâmbind, cu o pășărie roz cu puf pe cap
Când gătesc rețeta pentru clătitele Reginei Elisabeta a II-a, chefii regali au și câteva ingrediente secrete pe care le adaugă pentru a oferi o notă aparte / Getty Images

Dacă nu știi ce să le mai pregătești celor dragi duminică dimineața, avem o posibilă idee pentru tine. Clătitele preferate ale Reginei Angliei sunt acum la îndemâna oricui. Ziua Clătitelor a fost marcată de Regina Elisabeta și Prințul Philip printr-o alegere dulce sub forma unei rețete, foarte apreciată de Maiestatea Sa.

Rețeta clătitelor Reginei Elisabeta a II-a: cum se prepară desertul ei favorit

Contrar așteptărilor, vârsta înaintată nu i-a pus Reginei niciodată probleme în ceea ce privește plăcerea degustării dulciurilor. Mare împătimită a deserturilor, Regina Elisabeta, în vârstă de 94 de ani, nu ratează nicio ocazie să alăture ceaiului de după-masă o gustare. Atât ea, cât și Prințul Philip, care are 99 de ani, au reședința în prezent la Castelul Windsor. Astfel, chefii regali le pot pregăti oricând diferite tipuri de deserturi, inclusiv rețeta clătitelor Reginei Elisabeta a II-a.

Deși poate părea puțin neobișnuit ca un cont de socializare dedicat Familiei Regale să distribuie așa ceva, inițiativa a fost puternic apreciată. Postarea de pe contul oficial de Twitter invita urmăritorii să încerce rețeta de clătite și le ura o zi plină de pace alături de ele.

Trei moduri în care se prepară desertul favorit al Reginei Angliei

Pentru un deliciu cât mai mare, rețeta clătitelor Reginei Elisabeta a II-a a fost pregătită și prezentată în farfurie în trei forme diferite.

Prima este o alegere cu gem și cremă, care poate fi servită având clătitele împachetate sub formă de evantai. Lângă se pot adăuga câteva fructe de pădure.

A doua, prezintă rețeta pentru clătitele Reginei Elisabeta a II-a rulate clasic. Dar la interior ele sunt umplute cu lămâie și zahăr.

Ultima variantă este puțin diferită, având incrediente nu foarte specifice unui desert. A treia opțiune pentru această gustare are în compoziția lui bucăți de șuncă, praz și branză sărată. O adevărată delicatesă!

Ce ingrediente folosesc chefii regali pentru rețeta clătitelor

În cazul în care îți este teamă să nu greșești gramajele sau ingredientele când prepari rețeta clătitelor Reginei Elisabeta a II-a, noi ți le oferim.

Nu ar trebui să te îngrijorezi nici legat de costul acestui desert. Chiar dacă această rețetă aparține Familiei Regale a Marii Britanii, compoziția este una destul de comună. Folosind-o, vei avea în jur de zece bucăți la final, pentru a le împărți cu cei dragi. Iată de ce ai nevoie pentru a găti clătite pentru mai multe persoane:

  • Făină Simplă: 125 de grame
  • Zahăr: 30 de grame
  • Un praf de sare
  • Ouă: 2 mai potrivite, în jur de 100 de grame
  • Gălbenușuri: 1,5, aproximativ 30 de grame
  • Lapte: 250 de mililitri
  • Unt: 40 de grame

Când gătesc desertul Reginei Elisabeta a II-a, chefii regali au și câteva ingrediente secrete pe care le adaugă pentru a oferi o notă aparte. Potrivit express.co.uk, aceștia duc astfel preparatul mai aproape de bucătăria franțuzească.

Pentru o aromă mai puternică chefii adaugă anumite tipuri de carne. Astfel, pe lângă gustul delicios, clătitele rămân și moi.

Poftă bună!

RECOMANDĂRI CATINE.RO
PARTENERI
×