Reclamă

Prăjitura Kardinalschnitte. Desert tradițional din bucătăria austriacă

Prăjitura Kardinalschnitte, cunoscută și sub numele de „Felie Cardinal” sau „Tort Cardinal,” este un desert tradițional austriac rafinat și elegant. Este preparat din straturi delicate de bezea și aluat, umplute cu frișcă și diferite arome. Este o prăjitură perfectă pentru ocazii speciale, având un gust ușor și aerat.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 31 iulie 2024, 5:40

Combinația de texturi și arome face ca prăjitura să fie perfectă pentru o după-amiază de ceai sau o ocazie specială. Frișca bogată și aromele folosite adaugă un contrast răcoritor și dulce, completând armonios bezeaua și aluatul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta a fost creată pentru a celebra cardinalii și evenimentele bisericești. Este originară din Viena și a fost popularizată în cafenelele vieneze.

Numele „Kardinalschnitte” se referă la culorile alb și galben, care sunt culori simbolice ale papalității și cardinalilor. Această prăjitură a devenit un simbol al rafinamentului vienez și este apreciată pentru eleganța sa simplă și gustul său deosebit.

Tot din bucătăria austriacă avem și rețeta de rețeta de tort Sacher, pe care ți-l recomandăm să-l încerci. Iar mai jos poți urmări rețeta desert tradițional austriac, rafinat și elegant.

Prăjitura Kardinalschnitte – Ingrediente:

Pentru că prăjitura are la bază trei elemente, vei împărți lista de ingrediente în funcție de acestea, de la început.

Reclamă

Pentru bezea:

  • 6 albușuri de ou
  • 300 g zahăr pudră
  • un praf de sare.

Mai jos găsești și restul ingredientelor pentru aluat și umplutură.

Reclamă

Pentru aluat:

  • 6 gălbenușuri de ou
  • 60 g zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 120 g făină.

Pentru umplutură:

  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 50 g zahăr pudră
  • 2 lingurițe extract de vanilie.

Prăjitura Kardinalschnitte – Mod de preparare

Mai întâi vei prepara cele două elemente de bază ale prăjiturii: bezeaua de albușuri și aluatul din gălbenușuri.

Dar înainte de a începe amestecarea ingredientelor, pornește cuptorul la 150 de grade Celsius și tapetează o tavă mare cu hârtie de copt.

Descoperă și o rețetă de ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză.

Cum formezi și coci blatul pentru prăjitură

Pentru a pregăti bezeaua bate albușurile cu un praf de sare până devin spumoase. Adaugă treptat zahărul pudră și continuă să bați până când obții o bezea fermă și lucioasă.

Pentru prepararea aluatului, amestecă gălbenușurile cu zahărul și esența de vanilie până când devin cremoase și deschise la culoare.

Cerne făina și adaug-o treptat în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor până la omogenizare.

Pe hârtia de copt din tavă, întinde alternativ fâșii de bezea și de aluat, cu ajutorul unui poș sau unei linguri. Fâșiile de bezea și aluat ar trebui să fie paralele, alternând între ele.

Pune tava în cuptor și coace blatul de prăjitură pentru aproximativ 30-40 de minute, la 150 de grade Celsius sau până când bezeaua devine ușor aurie și fermă la atingere.

Lasă blatul să se răcească complet, apoi prepară umplutura.

Cum prepari crema și formezi prăjitura Kardinalschnitte

Bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră și extractul de vanilie până când obții o frișcă fermă.

Pentru a forma prăjitura secționează blatul copt și răcit în două părți egale. Întinde crema de frișcă peste o parte și așază deasupra cealaltă jumătate de blat.

Decorează prăjitura cu zahăr pudră înainte de servire.

ȘI tot din categoria rețetelor internaționale de prăjituri în straturi spectaculoase mai poți încerca și rețeta de prăjitură Pani Walewska

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×