Reclamă

Spumă de căpșuni cu frișcă, un desert ușor și delicios

Pentru a te bucura de gustul dulce și aromat al căpșunilor proaspete, include-le în cât mai multe delicii culinare. Poți începe cu rețeta de spumă de căpșuni cu frișcă, simplă, rapidă și delicioasă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 31 mai 2024, 5:58

Spuma de căpșuni este unul dintre cele mai simple deserturi, dar este foarte gustos și are un aspect spectaculos. Poți prepara acest desert în mai multe moduri, folosind atât frișcă lichidă, cât și cu bezea de albușuri de ouă. Bezeaua de albușuri poate fi preparată simplă, la rece, dar și ușor gătită pe baie de aburi. Mai poți găti bezeaua și folosind zahărul sub formă de sirop fierbinte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta spumei de căpșuni, în varianta cu bezea de albușuri. În continuare îți oferim rețeta spumei de căpșuni cu frișcă, pentru a o prepara și tu și a-i surprinde pe cei dragi cu un desert delicat, savuros și răcoritor.

Spumă de căpșuni cu frișcă – Ingrediente

  • 500 gr căpșuni proaspete
  • 200 gr zahăr
  • sucul de la o lămâie mică
  • 300 ml frișcă lichidă
  • câteva căpșuni întregi pentru decor.
Reclamă

Rețeta spumei de căpșuni – Mod de preparare

Mai întâi, vei pregăti căpșunile, care necesită spălare, scurgere și curățare de frunze și codițe. Căpșunile trebuie scurse bine după spălare pentru a nu afecta textura spumei. Le poți tampona cu prosoape de hârtie pentru a te asigura că nu mai sunt umede.

Apoi, taie căpșunile în bucăți mai mici și pune-le în recipientul unui blender sau într-un robot de bucătărie. Căpșunile se vor cântări după curățare.

Cum prepari spumă de căpșuni cu frișcă

Adaugă zahărul și sucul de lămâie peste căpșunile din recipientul blenderului. Pornește aparatul electric și mixează căpșunile până când obții un piure consistent și omogen. Trece piureul de căpșuni printr-o sită deasă, pentru a mai elimina din semințe. Nu se vor elimina complet, dar vor rămâne doar cele foarte mici. Este opțional acest pas, dar este util pentru aspectul fin și delicat al desertului.

Reclamă
Piure de căpșuni în recipientul unui blender
Pentru a deveni mai fin, piureul de căpșuni se trece prin sită / Shutterstock

După ce ai pregătit piureul de căpșuni, poți pregăti și frișca.

Pune frișca lichidă rece într-un bol mare și amestec-o cu mixerul până când capătă volum și textură spumoasă. Ai grijă să nu o mixezi prea mult, altfel frișca se poate transforma în unt. Descoperă și o rețetă de spumă din căpșuni, cu bezea italiană.

Amestecă piureul de căpșuni cu frișca, adăugându-l peste aceasta în mai multe etape. Folosește o spatulă de silicon pentru a amesteca ușor, astfel încât piureul să se încorporeze în frișcă și să se înglobeze și aer în compoziție. Astfel vei obține o spumă mai voluminoasă și mai aerată.

După preparate, distribuie spuma de căpșuni cu frișcă în pahare, în cupe de înghețată sau boluri individuale.

Spumă de căpșuni cu frișcă într-un pahar cu picior, alături de un tel, o cratiță roșie cu capac și un set de ceai
Spuma de căpșuni se servește în pahare, în cupe de înghețată sau în boluri individuale / Shutterstock

Decorează fiecare porție cu căpșuni întregi sau felii de căpșuni.

Dacă dorești să o servești rece, poți acoperi paharele și le poți pune la frigider pentru cel puțin 15 minute. Este revigorantă servită mai rece, iar aroma căpșunilor va avea timp să se intensifice.

Pentru zilele călduroase de vară, când vei dori să te răcorești cu un preparat delicios, îți recomandăm cea mai simplă rețetă de înghețată de banane și căpșuni, preparată în casă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată cu zâmbetul pe buze îmbrăcată elegant care ține în mână bani
Horoscop
Zodiile cu noroc la bani în această toamnă. Vezi dacă te numeri printre ele
Pentru acești nativi astrele vin cu surprize în plan financiar. Zodiile cu noroc la bani în această toamnă se vor simți privilegiate. E momentul să strângă recolta pentru ceea ce au muncit până acum....
2
Două zâne într-o pădure, una dintre ele pe un cal
Horoscop
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Dacă te-ai confruntat cu o doză de noroc în ultima vreme, ar putea fi timpul să arunci o privire la ce se întâmplă în stele. Din cauza mai multor tranzite astrologice stresante pe care...
3
Cremă de vanilie cu unt - Mousseline în bol alb, alături de păstăi de vanilie și o sită cu zahăr
Rețete
Cremă de vanilie cu unt. Cum prepari delicioasa Mousseline
Dacă nu mai știi ce cremă să prepari pentru umplerea prăjiturilor sau torturilor îți recomandăm rețeta de cremă de vanilie cu unt, denumită Mousseline. Crema Mousseline este o variantă a cremei clasice de patiserie...
4
Mariah Carey în timp ce poartă o ținută extravagantă și cântă pe scenă în Las Vegas
Divertisment
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant o costă scump pe artistă
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant al artistei o costă scump. Tensiunile financiare par să pună tot mai multă presiune asupra sa. Apropiații divei...
5
Brad Pitt și George Clooney în timp ce pozează împreună pe covorul roșu la premiera filmului Wolfs din Los Angeles
Divertisment
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cum au pozat cei doi actori pe covorul roșu
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cei doi actori au pozat împreună pe covorul roșu. La evenimentul special și-a făcut prezența și iubita lui Pitt. Ines de...
PARTENERI
×