Spuma de căpșuni este unul dintre cele mai simple deserturi, dar este foarte gustos și are un aspect spectaculos. Poți prepara acest desert în mai multe moduri, folosind atât frișcă lichidă, cât și cu bezea de albușuri de ouă. Bezeaua de albușuri poate fi preparată simplă, la rece, dar și ușor gătită pe baie de aburi. Mai poți găti bezeaua și folosind zahărul sub formă de sirop fierbinte.
Descoperă aici și rețeta spumei de căpșuni, în varianta cu bezea de albușuri. În continuare îți oferim rețeta spumei de căpșuni cu frișcă, pentru a o prepara și tu și a-i surprinde pe cei dragi cu un desert delicat, savuros și răcoritor.
Spumă de căpșuni cu frișcă – Ingrediente
- 500 gr căpșuni proaspete
- 200 gr zahăr
- sucul de la o lămâie mică
- 300 ml frișcă lichidă
- câteva căpșuni întregi pentru decor.
Rețeta spumei de căpșuni – Mod de preparare
Mai întâi, vei pregăti căpșunile, care necesită spălare, scurgere și curățare de frunze și codițe. Căpșunile trebuie scurse bine după spălare pentru a nu afecta textura spumei. Le poți tampona cu prosoape de hârtie pentru a te asigura că nu mai sunt umede.
Apoi, taie căpșunile în bucăți mai mici și pune-le în recipientul unui blender sau într-un robot de bucătărie. Căpșunile se vor cântări după curățare.
Cum prepari spumă de căpșuni cu frișcă
Adaugă zahărul și sucul de lămâie peste căpșunile din recipientul blenderului. Pornește aparatul electric și mixează căpșunile până când obții un piure consistent și omogen. Trece piureul de căpșuni printr-o sită deasă, pentru a mai elimina din semințe. Nu se vor elimina complet, dar vor rămâne doar cele foarte mici. Este opțional acest pas, dar este util pentru aspectul fin și delicat al desertului.