Rețeta de negresă este varianta românească a rețetei americane de brownie. Diferența constă în textura mai pufoasă, față de cea densă și lipicioasă a prăjiturii din bucătăria americană. Acest fapt se datorează adaosului de cacao în locul ciocolatei din rețeta originală.
Acest desert cu cacao se prepară ușor și este foarte versatil. Se poate adapta după gustul fiecăruia dintre noi, adăugând diferite ingrediente în compoziție, pentru gust, textură și aspect.
Cele mai apreciate rețete sunt cu adaos de fructe proaspete sau uscate. Descoperiți aici o variantă a acestei prăjituri, cu gutui din compot și nuci. În continuare, poți descoperi rețeta detaliată pentru varianta cu bezea.
Negresă cu bezea – Ingrediente
Pentru prepararea acestei variante de prăjitură negresă, vei folosi în blatul prăjiturii doar gălbenușurile. Albușurile le vei transforma în bezea. Așadar, ai nevoie de o listă de ingrediente pentru blatul de negresă și o altă listă pentru bezea.
Pentru blatul de negresă:
- 5 gălbenuşuri
- 200 gr zahăr tos
- 125 gr unt
- 200 ml lapte
- 200 gr făină
- 50 gr cacao
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare.
Pentru bezea:
- 5 albuşuri
- 200 gr zahăr tos
- un praf de sare
- sucul de la 1/2 lămâie.