Dacă nu ai compotul de gutui în propria cămară, îl vei găsi cu ușurință în magazinele alimentare. Avantajul gutuilor din compot, comparativ cu alte fructe, este acela că rămân mai ferme pe toată perioada păstrării compotului. Acesta este un avantaj atunci când prepari prăjituri.
Bucățile de gutui din compot, împrăștiate prin blatul de negresă, oferă un contrast cuceritor de culori. În plus, asigură și aromă deosebită și gust delicios. Nucile adăugate în blat aduc un aport de gust, textură și consistență prăjiturii.
Descoperă aici și rețeta de compot de gutui pentru iarnă, dacă dorești să o prepari cât încă mai sunt gutui pe piață. Iar mai jos, descoperă rețeta detaliată pentru prăjitura cu compot de gutui.
Negresă cu gutui din compot și nuci – Ingrediente
- 4 ouă
- 125 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 200 gr ciocolată amăruie
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 50 ml lapte
- 150 gr făină
- 100 gr nuci măcinate fin
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță cu pudră de scorțișoară
- 750 gr compot de gutui.
Rețeta negresei cu gutui și nuci- Mod de preparare
Începe cu aducerea pe masa din bucătărie a tuturor ingredientelor necesare rețetei. Apoi, deschide borcanul de compot și scurge bucățile de gutui. Pune-le într-o sită și lasă-le acolo până când pregătești compoziția pentru negresă.
Următorul pas constă în pregătirea compoziției de ciocolată. Pune ciocolata mărunțită, untul tăiat în cuburi și laptele într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Ia o spatulă și amestecă ingredientele până când se topesc untul și ciocolata și rezultă o compoziție omogenă.
Ridică cratița de pe foc și lasă compoziția de ciocolată să se răcorească timp de 10-15 minute.