Reclamă

Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară

Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și ușor.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 28 iunie 2024, 5:24

Această prăjitură este perfectă pentru a fi servită la sfârșitul unei mese alături de familie sau la ocazii speciale. Poate fi servită simplă sau cu o cupă de înghețată de vanilie, pentru un plus de răsfăț. Este delicioasă, aromată și răcoroasă, dacă este lăsată un timp la frigider.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prăjiturile cu fructe sunt la mare căutare în orice sezon. Rețetele sunt foarte versatile. Poți adăuga fructele la baza prăjituri, în interiorul acesteia sau deasupra. Poți transforma fructele în creme sau jeleuri, pentru un gust mai intens și un aspect spectaculos. Se pot folosi și fructe din compot. Descoperă și o rețetă de prăjitură cu mac și piersici din compot, perfectă pentru un platou cu prăjituri festive.

Mai jos, poți urmării rețeta prăjiturii răsturnate cu piersici, detaliată pas cu pas.

Prăjitura răsturnată cu piersici – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestei prăjituri de ingrediente pentru stratul de fructe și de ingrediente pentru aluat, după cum poți observa mai jos.

Reclamă

Pentru stratul de fructe:

  • 50 g unt
  • 100 g zahăr brun
  • 4-5 piersici proaspete.

Pentru aluat:

  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 200 g făină
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1/2 linguriță sare
  • 120 ml lapte
  • 1 linguriță extract de vanilie.
Reclamă

Prăjitura răsturnată cu piersici – Mod de preparare:

Vei începe cu pregătirea stratului de fructe care va sta la baza tăvii de copt, dar mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-o tigaie sau tavă rotundă de aproximativ 23 cm diametru, topește untul la foc mediu. Adaugă zahărul brun și amestecă până se dizolvă complet și obții un sos caramelizat. Așază feliile de piersici peste sosul caramel, aranjându-le uniform pentru a acoperi fundul tăvii. Lasă vasul deoparte și prepară aluatul.

Descoperă și o rețetă de prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră.

Cum prepari aluatul pentru prăjitura răsturnată cu piersici

Într-un bol mare, amestecă untul la temperatura camerei cu zahărul, până când obții o compoziție cremoasă și aerată. Adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare ou adăugat.

Într-un alt bol, amestecă făina cu praful de copt, trece amestecul prin sită, apoi adaugă sarea. Adaugă treptat ingredientele uscate în compoziția de unt și ouă, alternând cu laptele. Începe și termină cu ingredientele uscate. La final, adaugă extractul de vanilie și amestecă bine.

Întinde aluatul bine omogenizat peste piersicile aranjate în tavă, nivelându-l cu o spatulă la suprafață.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace prăjitura timp de 40-45 de minute sau până când trece testul scobitorii. Scobitoarea introdusă în centrul prăjiturii trebuie să iasă curată.

Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească în tavă timp de 5-6 minute. Apoi, trece un cuțit de-a lungul marginilor tăvii pentru a desprinde prăjitura.

Așază un platou peste tavă și răstoarnă cu grijă prăjitura, astfel încât piersicile să fie deasupra.

Prăjitura răsturnată cu piersici, vedere de sus
Piersicile se așază la baza tăvii, peste un strat de caramel cu unt / Shutterstock

Lasă prăjitura răsturnată cu piersici să se răcească complet înainte de a o porționa și servi.

Porție de prăjitură cu piersici
Prăjitura se porționează mai bine după ce va sta un timp la rece / Shutterstock

Dacă dorești să o servești cu înghețată, îți recomandăm să încerci rețeta de înghețată de vanilie, cremoasă și aromată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024. Balanțele se întorc în trecut
Vara continuă cu succes pentru câteva dintre zodii. Citește horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024 și află despre ce este vorba. Cele 12 semne își vor găsi locul special alături de cei dragi. Leii...
2
O fetiță frumoasă cu o baghetă în mână
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn zodiacal. Află când sunt astrele de partea ta
Cele mai norocoase zile din iulie 2024 sunt influențate de multe tranzite astrologice semnificative care au loc pe parcursul lunii. Află care e cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn...
3
Prăjitura răsturnată cu piersici pe un platou de sticlă cu picior
Rețete
Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară
Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și...
4
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iulie 2024. Zodiile renunță la măști și își arată adevărata personalitate
Este perioada ideală pentru vindecare și pentru a face pace cu trecutul mai puțin pozitiv. Citește horoscopul lunii iulie 2024 și află detalii despre toate zodiile în parte. Atunci când începe sezonul Leului toți...
5
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
PARTENERI
×