Această prăjitură este perfectă pentru a fi servită la sfârșitul unei mese alături de familie sau la ocazii speciale. Poate fi servită simplă sau cu o cupă de înghețată de vanilie, pentru un plus de răsfăț. Este delicioasă, aromată și răcoroasă, dacă este lăsată un timp la frigider.
Prăjiturile cu fructe sunt la mare căutare în orice sezon. Rețetele sunt foarte versatile. Poți adăuga fructele la baza prăjituri, în interiorul acesteia sau deasupra. Poți transforma fructele în creme sau jeleuri, pentru un gust mai intens și un aspect spectaculos. Se pot folosi și fructe din compot. Descoperă și o rețetă de prăjitură cu mac și piersici din compot, perfectă pentru un platou cu prăjituri festive.
Mai jos, poți urmării rețeta prăjiturii răsturnate cu piersici, detaliată pas cu pas.
Prăjitura răsturnată cu piersici – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestei prăjituri de ingrediente pentru stratul de fructe și de ingrediente pentru aluat, după cum poți observa mai jos.
Pentru stratul de fructe:
- 50 g unt
- 100 g zahăr brun
- 4-5 piersici proaspete.
Pentru aluat:
- 150 g unt la temperatura camerei
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 1/2 linguriță sare
- 120 ml lapte
- 1 linguriță extract de vanilie.