Reclamă

Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară

Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și ușor.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 28 iunie 2024, 5:24

Această prăjitură este perfectă pentru a fi servită la sfârșitul unei mese alături de familie sau la ocazii speciale. Poate fi servită simplă sau cu o cupă de înghețată de vanilie, pentru un plus de răsfăț. Este delicioasă, aromată și răcoroasă, dacă este lăsată un timp la frigider.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prăjiturile cu fructe sunt la mare căutare în orice sezon. Rețetele sunt foarte versatile. Poți adăuga fructele la baza prăjituri, în interiorul acesteia sau deasupra. Poți transforma fructele în creme sau jeleuri, pentru un gust mai intens și un aspect spectaculos. Se pot folosi și fructe din compot. Descoperă și o rețetă de prăjitură cu mac și piersici din compot, perfectă pentru un platou cu prăjituri festive.

Mai jos, poți urmării rețeta prăjiturii răsturnate cu piersici, detaliată pas cu pas.

Prăjitura răsturnată cu piersici – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestei prăjituri de ingrediente pentru stratul de fructe și de ingrediente pentru aluat, după cum poți observa mai jos.

Reclamă

Pentru stratul de fructe:

  • 50 g unt
  • 100 g zahăr brun
  • 4-5 piersici proaspete.

Pentru aluat:

  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 200 g făină
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1/2 linguriță sare
  • 120 ml lapte
  • 1 linguriță extract de vanilie.
Reclamă

Prăjitura răsturnată cu piersici – Mod de preparare:

Vei începe cu pregătirea stratului de fructe care va sta la baza tăvii de copt, dar mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-o tigaie sau tavă rotundă de aproximativ 23 cm diametru, topește untul la foc mediu. Adaugă zahărul brun și amestecă până se dizolvă complet și obții un sos caramelizat. Așază feliile de piersici peste sosul caramel, aranjându-le uniform pentru a acoperi fundul tăvii. Lasă vasul deoparte și prepară aluatul.

Descoperă și o rețetă de prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră.

Cum prepari aluatul pentru prăjitura răsturnată cu piersici

Într-un bol mare, amestecă untul la temperatura camerei cu zahărul, până când obții o compoziție cremoasă și aerată. Adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare ou adăugat.

Într-un alt bol, amestecă făina cu praful de copt, trece amestecul prin sită, apoi adaugă sarea. Adaugă treptat ingredientele uscate în compoziția de unt și ouă, alternând cu laptele. Începe și termină cu ingredientele uscate. La final, adaugă extractul de vanilie și amestecă bine.

Întinde aluatul bine omogenizat peste piersicile aranjate în tavă, nivelându-l cu o spatulă la suprafață.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace prăjitura timp de 40-45 de minute sau până când trece testul scobitorii. Scobitoarea introdusă în centrul prăjiturii trebuie să iasă curată.

Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească în tavă timp de 5-6 minute. Apoi, trece un cuțit de-a lungul marginilor tăvii pentru a desprinde prăjitura.

Așază un platou peste tavă și răstoarnă cu grijă prăjitura, astfel încât piersicile să fie deasupra.

Prăjitura răsturnată cu piersici, vedere de sus
Piersicile se așază la baza tăvii, peste un strat de caramel cu unt / Shutterstock

Lasă prăjitura răsturnată cu piersici să se răcească complet înainte de a o porționa și servi.

Porție de prăjitură cu piersici
Prăjitura se porționează mai bine după ce va sta un timp la rece / Shutterstock

Dacă dorești să o servești cu înghețată, îți recomandăm să încerci rețeta de înghețată de vanilie, cremoasă și aromată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×