Reclamă

Prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată. Rețeta vedetă a verii

S-au copt caisele și te gândești să le incluzi în diferite rețeta de deserturi cât mai delicioase și spectaculoase? Îți oferim mai jos o rețetă de prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată, care poate deveni rețeta vedetă a verii.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 10 iunie 2024, 6:02

Prăjitura este foarte gustoasă și aromată, dar și spectaculoasă, datorită contrastului plăcut de culori. Culoarea portocalie a caiselor completează armonios culoarea brună a blatului cu ciocolată, oferind prăjiturii un aspect cuceritor. Blatul prăjiturii are o textură mai densă și ușor umedă, datorită untului și ciocolatei. Astfel, caisele așezate la baza tăvii nu au posibilitatea de a se ridica prin interiorul blatului ca atunci sunt dispuse la suprafața prăjiturii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de prăjitură cu iaurt și caise delicioasă și răcoroasă, de vară.

În continuare, poți urmări rețeta detaliată pentru prepararea prăjiturii cu caise și ciocolată, în varianta răsturnată.

Prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată – Ingrediente

  • 6 ouă
  • 100 gr zahăr
  • 100 gr făină
  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 225 gr unt cu 82% grăsime
  • un praf sare
  • 10-12 caise
  • 5 gr praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 25 gr unt pentru uns tava
  • 20-25 g zahăr pentru pudrat tava.
Reclamă

Rețeta prăjiturii răsturnate cu caise – Mod de preparare

pentru a pregăti compoziția de blat cu ciocolată, mai întâi va trebui să topești ciocolata împreună cu 225 gr de unt. Poți topi ingredientele pe baie de aburi sau la microunde.

După topire, lași compoziția să se tempereze și te ocupi de celelalte ingrediente. Dar înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blatul prăjiturii, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Apoi, pregătește o tavă cu dimensiunile aproximative de 23/36 cm, pe care o ungi din belșug cu unt moale și presari zahăr pe toată suprafața.

Reclamă

Descoperă și o rețetă de crumble cu caise și fulgi de migdale

Cum prepari delicioasa prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată

Spală caisele, șterge-le cu prosoape de hârtie și secționează-le în jumătăți, apoi îndepărtează sâmburii. Așază jumătățile de caise în tavă, cu decupajul în jos, la distanțe de 2-3 mm una, pentru a putea porționa prăjitura printre ele.

Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le cu mixerul până când devin spumoase. Adaugă treptat zahărul, în timp ce amesteci energic. Oprește mixerul când obții o bezea fermă.

Apoi, adaugă ciocolata topită, ușor călduță și amestecă ușor cu o spatulă, până la omogenizarea compoziției. Încorporează și gălbenușurile, amestecând delicat pentru a nu se lăsa compoziția.

Amestecă bicarbonatul cu sucul de lămâie și adaugă-l în compoziție. Apoi, adaugă făina trecută prin sită împreună cu praful de copt.

Întinde compoziția de blat cu ciocolată peste caise și nivelează-o uniform la suprafață. Introdu tava în cuptorul încălzit și coace delicioasa prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius.

După stingerea focului, răstoarnă imediat prăjitura pe un platou încăpător, pentru a nu se lipi caisele de baza tăvii.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai prăjiturii
Caisele se așază la mici distanțe una față de alta, pentru a porționa prăjitura printre ele / Rețetepentrutoategusturile.ro

Las-o să se răcească bine înainte de a o porționa. Opțional, o poți decora și cu zahăr pudră.

Dacă dorești să prepari și alte rețete de prăjituri cu caise, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitura Valurile Dunării cu bucăți de caise din compot.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×