Această tartă are un aluat crocant și fraged, cu gust bogat de unt, care se rupe ușor în furculiță, dar rămâne suficient de robust încât să susțină fructele.
Caisele, ușor caramelizate la margini și moi în interior, aduc acea dulceață-acrișoară specifică verii, vibrantă și plină de prospețime.
Migdalele măcinate absorb sucul fructelor și formează un strat umed, ușor prăjit, cu aromă discretă de nuci.
Vei avea un contrast perfect cu pulpa moale a caiselor și aluatul crocant, iar fulgii de migdale de deasupra adaugă un plus de textură și un aspect rustic, apetisant.
Descoperă și o rețetă de tartă cu zmeură și cremă de vanilie, iar mai jos îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a te răsfăța și tu cu o astfel de tartă simplă și delicioasă.
Galette rustică cu caise și migdale – Ingrediente
Ai nevoie pentru această tartă de trei tipuri de ingrediente: pentru aluat, umplutură și decor. Descoperă mai jos care sunt acestea.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 150 g unt rece tăiat cuburi
- 1 lingură zahăr
- 1 praf de sare
- 3-5 linguri apă foarte rece
- 1 linguriță oțet de mere – ajută la frăgezime (opțional).